Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Se mi kdo pridruži?

Se mi kdo pridruži?

MihaM1 pozdravljen 🙂

Uspelo ti bo,le voljo moraš imeti.So dnevi, in bodo dnevi, ko boš mislil da te bo en dim vrnil v življenje.Govorim iz lastnih izkušenj, bila sem strasten kadilec. Tokrat sem tretjič nehala, in ja, tokrat bo za vedno. 🙂
Prišel je dan ko sem rekla sama sebi:”Dunja če boš še nadaljevala, kadila 40 cigaret dnevno, lahko vzameš krizanteme v roke, greš na klopco in čakaš na Žalah kdaj te bo pobralo.” A nam je sploh tega treba??? Zakaj bi en navaden čik bil gospodar nas samih???
Za mano je sedaj več kot štiri mesece. Ne štejem, zato točnega datuma niti ne vem…
Vem samo da je tokrat za vedno. Sicer vedi le da si ti faca ker si nehal, ne tisti kateri kadi. Kadilec je lahko vsak od nas, z prenehanjem pa ni tako. Se strinjaš 😉 ?
Dokler je huda kriza se izogibaj zabav in alkohola. Preizkušaj samega sebe do te meje, dokler greš lahko.
Želim da ti uspe, pošiljam ti pozitivno energijo. Oglasi se kaj. Lep pozdrav vsem! Dunja 🙂

Pozdrav Dunja in vsi ostali srečneži

Srečneži mislim na bivše kadilce, ki so sedaj lahko srečni da ne kadijo več. Danes mislim da je 5 ali 6 dan odkar ne kadim in moram reč da sploh ni (zaenkrat) tako težko. Abstinenčna kriza je res neboleča (po Carr-ju) malo imaš čuden občutek in to je to. Da pa pomislim na cigaret je pa čisto normalno, saj sem kadil 26 let, ampak zaradi spomina na cigaret ne bom več kadil, v to sem prepričan. Bil sem tudi že v družbi kadilcev na zabavi in ni bilo niti najmanjše želje po cigaretu, saj sedaj drugače gledam na kadilce (po Carr-ju), kot pred 5 meseci ko sem prvič prenehal s kajenjem. Vsakomur močno priporočam da prebere to knjigo, saj ne da bo zaradi tega nehal kaditi, je pa dobra motivacija za to da vsaj začneš razmišljati o prenehanju. Da prenehaš s kajenjem je res vse samo v glavi, knjiga pa je odlična motivacija.

Še se oglasim in vsem lep pozdrav, Miha

Pozdrav vsem ki še vztrajajo

Še sem tukaj, danes meneva 13 dan brez cigarete in vedno lažje je (iz dneva v dan). Najtežji dnevi so mi bili prvi trije, še posebaj drugi dan, vsaj zame. Še se oglasim.

LP M

Lep pozdrav vsem sotrpinom/sotrpinkam.
Ravno mineva 1 teden, odkar sem pokadil zadnji čik.
Ni lih ne vem kaj, ne? Ampak za prvi teden je kar v redu! 🙂
Krize so, a upam, da jih prebrodimo!

Lep pozdrav vsem in veliko uspeha!

Hojla

Še sem tukaj kot nekadilec. Danes mineva 26. dan brez cegarete. Krizice se še pojavljajo in se še bodo, vendar so zanemarljive. Sem 99% da nikoli več ne prižgem (100% ne upam napisat). Počutje je odlično edino ponoči se zbujam 1x do 2x na noč. Upam da to čimprej mine potem pa bo super.

LP M

Pozdrav vsem, ki vztrajajo!!

Danes pri meni mineva 2 dan brez cigaret….Včeraj je bilo najhujše… vendar pa zdaj ko sem imela krizo nihanja razpoloženj, sem se kar odločila poiskati kakšen forum o prenehanju kajenja ter našla sem vas…in se kar že boljše počutim ko berem ta forum in s mislijo na vas, da nisem edina da smo še drugi ki si želimo prenehati….

Le da bo ta kriza čim prej minila, pa bo že vse vredu! 🙂

Pozdrav Jusha in ostali

Kar vztrajaj, se splača. Jaz se bližam 5. tednom brez cigareta in je že čisto enostavno preživet dan brez njega, lahko rečem da je celo odlično. Skratka vzdrži, pri meni so bili prvi trije dnevi najhujši (ne da bi me kaj bolelo, vendar v glavi …), potem pa je iz dneva v dan lažje.

LP Miha

Pred dnevi sem dopolnila drugo leto brez cigarete! Zelo sem ponosna nase. Tisti, ki se šele odločate o prenehanju, verjemite, da je ves trud poplačan!

Pozdravljeni
Sam sem kadil približno 6 let, od tega recimo da 1 škatlo na dan že praktično skoraj vsa ta leta. In sem vmes že nehal kaditi po nekaj mesecev, nato spet začel. No, včeraj pa sem videl mimogrede škatlo od Chesterfield cigaret, “novi” okus, brez aditivov. In me je v tistem trenutku zadelo kot strela z jasnega – z nami manipulirajo česar se ne zavedamo. Po eni strani prirejajo razne kampanje proti kajenju, tiskajo razna opozorila proti kajenju, potem pa ta strup (ne dajem v navednice, ker nikotin, katran in CO kaj drugega kot strup niso!) pakirajo v lepe, atraktivne in moderne škatlice. To me je v trenutku odvrnilo od kajenja, mogoče sem se to skozi obdobje nezavedno pripravljal, kaj pa vem. Nato sem danes si vzel čas, in prebral knjigo Allena Carra in sem sledil vsem navodilom in vem, da jim bom. Knjiga je fenomenalna, sploh pa vem, da žanje tak uspeh ravno zato, ker se vidi, kako g. Carr (na žalost pokojni) razume kadilce in kako je vse to sam doživel.
Res sem vesel, nikoli se nisem počutil tako, ko sem vmes (začasno) nehal kaditi. Sploh pa sem takoj poslušal pesem Coldplay – Paradise (Live 2012 from Paris). Vem, da mi bo uspelo, ker mi je že:)))
Tako da, ljudje, preberite knjigo in predvsem, berite jo z glavo in jo naštudirajte, ker je v njej zgolj resnica in nič drugega.

Se povsem strinjam z vami in vam čestitam za odločitev!

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Holja

Teče že 7. teden kar ne kadim. Se še tu pa tam pojavi spomin na čik vendar hitro mine. Tisti ki začenjajte z nekajenjem, vztrajajte se splača (boljšeeeeee počutje, več denarja, tudi pljuča so verjetno bolj vesela). To je to in lep pozdrav vsem

Miha

Hej hej 🙂
Me že dolgo ni bilo tukaj.Vidim da ste pridno še vedno med nekadilci.Torej zdržali bomo,kaj ne?!
Jaz ravnokar preživljam težke dneve,in malo je manjkalo da bi spet prižgala.Pa nisem.In ne bom!
Držite pesti…Lepo bodite.

Dunja, drži se in ne se dat! In vsi ostali prav tako!

Meni mineva 9 tednov in se še kar držim.

Je pa kr ene vrste ponos na samega sebe,

ko takole nazaj pogledam. 🙂

Še sem tu. Mineva 13. teden brez cigareta. Preživel sem tudi dopust in je bilo lažje (brez čika) kot sem mislil. Počutje je vsak dan boljše, tako da vsi ki se trudite ostati med nekadilci vztrajajte.

Miha

Hej

Še malo in bodo minili 4. meseci odkar sem nazadnje prižgal. Potreba po kajenju je iz dneva v dan manjša oz. zanemarljiva. V teh štirih mesecih sem začel hodit in še vedno hodim na dolge sprehode (hitra hoja) ki so vedno daljši. Ko pomislim nazaj na dneve, ko sem še kadil, se nisem mogel pripravit do tega, da bi šel na sprehod, sedaj pa mi je sprehod postal že navada, kakor prej kajenje. Spanje se mi je tudi popravilo, torej ni več toliko zbujanja, vendar se še zbujam, ampak redkeje. O kilogramih ne bom govoril (jih je nekaj več). Predvsem pa je pozitivno to, da je moje počutje, vzdržljivost, finace, itd. precej boljše kakor v času kajenja. Sedaj pridem na Pohorje brez problema, nisem več zadihan, na vrhu ne kašljam. Zjutraj se še pojavi katranski izpljunek, ki pa je že manjši in takrat pomislim, koliko nekega sranja sem spravil v sebe, saj s tem kar jaz spravim iz pljuč asfaltirajo ceste. Tako da tisti, ki ste na začetku nekajenja in tisti ki še nameravate postati nekadilci, vztrajajte ker se resnično splača. To je zaenkrat to, upam da bom s tem komu pomagal oz. olajšal odločitev, da postane nekadilec.

LP Miha

Še sem tukaj in še zmeraj ne kadim. 27.11. bo natančno 6 mesecev odkar sem prenehal s tem sranjem (kajenjem). Tako sedaj sem se pa malo pohvalil, pa lep pozdrav vsem.

LP Miha

Hojlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂

Po dolgem času se vam oglašam. Brez zamere ampak sem čisto pozabila na forum. Pri meni še malo manjka, da sem že eno leto med nekadilci! Torej še ne kadim!
Miha, Peter in vsi ostali…upam da še vedno vztrajate na svoji poti!
Lp. Dunja 🙂

New Report

Close