Se mi kdo pridruži?
Srečanja tistih, ki prenehujejo s kajenjem?
Ideja Dunje je zelo dobra. Seveda bi se morala zbrati “kritična masa” takih, ki bi si želeli druženja in bi si pomagali pri premagovanju težav. Za začetek lahko ponudimo srečevanje na našem zavodu (ZZV Ljubljana), kjer bi lahko našli prostor. Sam sem pripravljen sodelovati, ne kot organizator (časa je žal vedno premalo), lahko pa kot kordinator in moderato. V kolikor vas zanima, sporočite.
Seveda pa že obstajajo določena društva, kjer se prav tako lahko pridružite: različna društva nekadilcev, zvez, društva za boj proti raku in podobno.
Dragi moji,že celih 23 dni brez cigareta!
Par dni sem bila v družbi kadilca,in NISEM prižgala 🙂
Sobota je bila, jooooj.
Odkar sem prenehala,najtežji dan za mene.
Hvala Bogu za mojo seko,ki me je vsakič ob krizi spomnila,na vse slabo kar prinese cigareta.
Gospod Tomaž me veseli da je tudi Vam všeč moj predlog.
Sicer vse je odvisno kdo se na kakšen način sooča s tem problemom.
Jaz se redim 🙁 .
Me prav nič ne veseli,še sploh ker se bližajo dnevi ko bomo odvrgli plašče.
Upam da si uredim tudi to v možganih.
Vse se začne in konča tam.
Lep sončen vikend vam želim.
Dunja 🙂
No, danes je pa precej bolje, končno normalno funkcioniram. Mogoče zaradi Persena, katerega sem vzela zjutraj? Komaj pa čakam še nekaj – da se končno naspim. Odkar sem nekadilka, se moj spanec konča tam nekje ob 4. uri!!!
G. Čakaš, hvala za vzpodbudne besede, res pomagajo, tako, kot pomaga prebiranje foruma. Me pa že ves čas nekaj zanima – ali ste kdaj kadili?
Kljub slabemu vremenu, morebitnim nikotinskim krizam vsem skupaj želim čim lepše praznike!
Težave zelo verjetno še bodo, vendar vse manjše. Zato le vztrajajte.
Kar se tiče pa mene osebno, je to zagotovo povsem korektno vprašanje. Lahko rečem, da cigaret nisem nikoli kadil (kadila sta moja starša in mi je bil smrad precej zoprn – pa še oče je zbolel v veliki meri zaradi cigaret). Sem pa kot študent hotel biti “frajer” in sem občasno prižgal pipo. Res pa je, da to kajenje ni trajalo dolgo in tudi nisem razvil t.i. “ritualnega kajenja”.
Ob izkušnjah s svojimi pacienti pa vem, da je nikotin zares huda droga in masikdo le z težavo prenehuje (blagor tistim, ki uspejo brez težav). Takšim je zagotovo potrebna opora in pokazalo se je, da lahko uspejo. V vsakega zaupam!
Že celih 40 dni brez cigareta! Sicer na kilah se pozna,vem pa da bom tudi to uredila.
Vem in zmorem! Za vse vas ki ste šele na začetku držim pesti.Verjemite da gre,le ne mislite na njih,ne mislite o njih.Vi ste gospodarji svojih misli in svojega telesa!!!Nikakor ne pustite da zmaga slabši!
En velik objem za vse vas. Lp.Dunja 🙂
Pozdravljeni,
jaz sem tudi med novo pečenimi nekadilci in sicer 10dan, hudo je predcej se pa borim iz dneva v dan. Dunjaa zanimam me koliko kg si pridobila in kakšno hrano uživaš od kar si nehala kaditi?
Zdi se mi da jem celo manj kot prej, za razliko pa sem prej več telovadla zdaj pa se nikakor ne spravim in vedno iščem izgovore, res pa je da sem tudi nekako zelo utrujena od kar ne kadim, ker še nobeno noč nisem spala kakor treba, potenje zbujanje zdaj je še kašljanje. Naj huje pa je da sem zaprta že dva dni in imam občutek da me bo razneslo.Kljub uživanju veliko tekočine: voda , limonada, zeleni čaj , donat…..
LP
hej Ca-Tena 🙂 Odvisno je od vsazga posameznika na kak način deluje telo pri odvajanju od nikotina.Ene poznam ki z lahkoto nehajo kadarkoli.Očitno da niso tolk strastni kadilci(vsaj moja neka razlaga).
Sicer sem pridobila ne kaj preveč,se tudi tehtam ne,opazim pa šlaufke ki me motijo,ker jih prej nisem imela.Rečmo ene par kil.Enako se tudi jaz ne morem spravit telovadit,hodit,sprehajat,zato sem tukaj predlagala da gremo nekam na sprehod,na zrak,v skupinah,ob enem smo si tudi moralna podpora.Pišeš da si “zaprta”.Poskusi skuhati suhe slive v malo vode,do mehkega brez sladkorja.Mislim da ti bo pomagalo.To najbolj pomaga,vsaj meni.Sicer men kar je čudno je to da nič ne kašljam.Sedaj se tretjič odvajam,upam da tokrat za vedno! Prej sem kar precej kašljala,ker se pljuča čistijo.Sedaj pa malo na začetku,kasneje nič :/ Upam da dr.Tomaž tole prebere pa mi odgovori.
Ca-Tena,simptomi se bodo umirili,le počasi,ampak se bodo.Bodo dnevi ko boš mislila samo en dim,pa bo lažje. Ne, ne bo nič lažje,se boš spet najdla na začetku poti.Zato zdrži!!!
Če vsi mi lahko,boš tudi ti ;).Si močnejša od cigarete katero praavzaprav sploh ne rabiš.In ne pozabi”faca je tist ki ne kadi”Torej jaz,ti,oni…Drži mi se,navijam za tebe,in napiši kaj..Z veseljem odgovorim…Objem podpore ti pošilja Dunja 🙂 L.p.
22-dan brez cigarete, na katere pa mislim vsak trenutek, ko možganov nimam zaposlenih s čim drugim, čeprav imam občutek, da ne potrebujem ne nikotina, ne kretnje (ko neseš cigareto v usta) ampak bolj zato, ker se mi fino zdi, da ne kadim. Počutje se je močno izboljšalo, tudi spim že bolje (na začetku sem spala smo tja do 4. ure zjutraj, potem pa konec!!!), kile pa se nabirajo (4)!!! Pa zanesljivo ne zaradi nekajenja – za veliko noč smo dobili tako dobre čokoladne pirhe, da se jim nisem mogla upirati. Tudi s športom se več ukvarjam (tek, hoja v “hribe”) in ne boste verjeli, kako sem bila včeraj srečna, ko sem postavila osebni rekord (čeprav je bilo več kot pol poti v snežni plundri) in na vrhu nisem niti ZAKAŠLJALA (ej, prej sem par minut davila).
Pa še nekaj, ko mi je bilo najbolj grozno, so mi tile forumu MOČNO pomagali!
Pozdrav vsem,
no pa je teh 13 dni za mano in vsakega posebej sem bila vesela, da ga nisem prižgala.
Dunja hvala za odgovore. Sem se že spravla v red zgleda dva dni si non stop na školjki, pol pa dva dni nič se bom tudi na to navadla, zdaj sem šla dvakrat teč in se je že vse popravlo.
Moram ti povedat da sem bila verižan kadilka, škatla in pol na dan in sem kadila že skoraj 20 let stara sem pa 35.
Zavedla sem se da sploh ne uživam več v kajenju zato sem kr na hitro našla knjigo “končno nekadilci” jo prebrala in pokadila svojo zadnjo cigareto. zelo trpim še danes sam upam da bo res enega dne konec tega vsega in da bom normalno zaživela. To se mi prvič dogaja in nisem si mislila da je tako hudo, brala sem da 1 od 5-ih uspe iz prvega poskusa končati z to grdo razvado. Upam da sem jaz ta eden, ker da bi šla še enkrata skozi to vse, mislim da nebi imela moči. Danes sva se z možem tako grdo sprla da sem razmišljala kako bom šla v trgovino in si kupal cigarete pa bo mir. pol pa sem se zavedla dejstva da če jo bom pržgala da s tem ne bom nič rešla in sam nase sem ponosna ker sem dala to skozi. Jutri je nov dan in se ga že veselim ker verjeto oz, opam da bo lažji.
Sami smo in sami si nardimo
Uuaauu jaz mam samo 10 let kajenskih let za sabo.
Je rekel en pisatlelj, prenehati kaditi je najlazja zadeva na svetu, jaz sem to ze storil najman 50 krat.
Kakorkoli, jaz ze pet let ne kadim vec. Pa nisem poskusil niti enkrat. Mi je zmankalo denarja, pa nisem imel vec za cigaret, nisem imel vec z cim kupiti cigaret. Potem pa sem fehtaro za cigarete, pa ko sem dobil nek denar sem si sel kupiti skatlo cigaret. Potem pa spet nisem imel vec denarja, pa sem spet fehtaro, potem pa nisem vec fehtaro, pa ko sem dobil spet nek denar, si nisem sel kupiti cigaret. Sem pozabo na to. Tako da zaj ze pet let ne kadim vec. Mam pa neko novo zivjenje sedaj, pa ne zato ker ne kadim, mogoce tudi zato ne rabim cigaret vec.
Pozdrav vsem skupaj
Danes je 48 ur odkar ne kadim. To je moj drugi poiskus, saj celoten januar 2013 nisem kadil, pa je prišla ena zabava, malo več pijače in to je to. Sedaj vsaj vem kaj lahko pričakujem in sem odločen, da tokrat grem do konca (da ne bom več kadil). Glede na izkušnje izpred 5-ih mesecev, se mi sedaj zdi lažje zdržati brez cigareta. Aja pa še to, kadil sem cca. 26 let po 20 do 40 cigaret na dan (odvisno od dneva). Super forum, saj ti da voljo da poiskusiš s prenehanjem kajenja ko vidiš (prebereš), da je mnogim uspelo z manjšimi ali večjimi problemi ampak je uspelo.