Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Se mi kdo pridruži?

Se mi kdo pridruži?

danes je drugi dan brez cigarete, o bog to je takooo težko, ves čas sm živčna nič ne bi delala… praznik je…grdo vreme in na vse kar mislim je čik…. čeprav že zadnjih nekaj mesecev razmišljam da bom nehala, cel december sm zmanjševala se spominjala kako sem zadihana… že cel dan razmišljam kdaj si ga bom pržgala,… sam enga…pa se trudim….
sem kadila prej po eno škatlo na dan, po nosečnosti pa do 10 na dan….
se mi zdi da nimam podpore v okolici vsi še kar kadijo, se jim izogibam,… patner vsakič ko stopi na balkon bi jaz kr znorela…

Zdržite!!!

Začetek je vedno najtežji. Poskusite se ne smiliti sama sebi. Prepričan sem, da zmorete. Držim pesti za vas.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Pozdravljeni!
Po desetih letih kajenja sem se končno odločila, da tudi jaz neham. No, če sem iskrena se to odločam že celo leto. Pa ne samo, da se odločam, ampak tudi neham ampak vsakič le za tri dni. Poskusila sem že kar nekaj metod prenehanja kajenja (obliži, žvečilni, knjige (Alen Carr), akupunktura…). Do zdaj mi je uspelol e to , da že verjamem v to , da ne rabim cigarete vsaki dan. Problem je v tem, da si po treh dneh želim cigatere tako močno, da pozabim na vse posledice kajenja. sicer veljam za zelo trmasto osebo, zato mi popolnoma ni jasno zakaj se moje razmišljanje glede cigaret tako hitro spremeni.Dosti vas razlaga o nikotinskih krizah, jaz pa nisem prepričana kako izgledajo. A je to, da ponoči sanjam o cigaretih, da bi ves čas, ko sem ponavadi kadila, pila kavo,da kašljam ali je ta kriza to, da se mi spremeni mišljenje v glavi (sem tečna, jočem, ne vidim smisla o prenehanju kajenja, počutim se samo, izgubim vso samozavest, sem popolnona neskoncentrirana…). Težko se prepričam o nasprotnem. Tudi ko po treh dneh kadim, mi cigarete ne pašejo in se počutim šibko ter sklenem, da je to zadnji cigaret ampak potem treh dneh je spet popolnoma enaka pesem. Ne vem….bojim se, da bo ta nikotinska kriza preveč vplivala name. Zanima me, ali je to normalno? Zakaj se moje razmišljanje tako spremeni?
lp, skoraj obupana

Temu se ne reče zastonj zasvojenost. Prenehanje s kajenjem po eni strani povroča slabše psihično počutje, saj se nikotin odrazi tudi na tvojem hormonskem delovanju in posledično prenehanje jemanja povzroča prehodne težave tudi na tem področju, po drugi strani je pa to lahko nov zagon za tvojo samozavest, ko enkrat ugotoviš, da prav zares ne kadiš več. Zelo priporočljivo je, da si urediš redno športno aktivnost. Če si prišla do tretjega dne pa verjetno lahko greš tudi čez, kajne?

Srečno!

Po petnajstih letih ste mi dali upanje da poskusim ponovno tudi sam
(dvakrat sem prehitro obupal).Hvala vsem!

Vedno velja ponovno poskusiti in zdržati. Verjamem, da zmorete in držim pesti.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Samo da se pohvalim! Včeraj je minilo eno leto, od kar sem pokadila zadnjo cigareto (upam da res). Sem ponosna sama nase! Čeprav mi občasno še vedno pridiši dim kadilcev, se misli lahko dokaj hitro otresem. Verjetno pa to res drži, da me bo ta občutek spremljal vedno.
Tisti, ki se šele odločate za to pot, verjemite, da je življenje lepše!

Danes je 48 ur. kar sem pokadila zadno cigareto. V petek so v Mariboru izvajali spirometrijo.
Že zelo dolgo časa sem opažala, da imam vedno majn sape. , Kadilka sem od 15 leta , torej že 35 let. Na dan sem pokadila 13-15 cigaret. Vsak dan sem imela v mislih da morem prenehat z to grdo škodljivo razvado. Tudi doma sem bila priča , ko je mož doživel srčni infarkt.Oživljala ga je hčera. Vsak dan , kjer sem ga obiskovala na intezivni negi me ni streznilo ,da bi prenela kadit.
Mož je pokadil pred infarkton 2 do 3 škatlice , sedaj ne kadi – to je štiri leta.
Želim in upam da bo mi uspelo. Mora mi uspet.

Sporočam vam veselo novico! Čim prej napišite svoj e-mail naslov na ta forum, pa vam pošljem knjigo Allena Carra in zadeva mora uspeti!

Zdravo…
to je moj x+2 poskus odvajanja od kajenja…

Danes je prvi dan brez cigarete… počutim se slabo vse je brezveze…komaj čakam da bo konec dneva. Zvečer bom šla tečt.

jutri je nov dan…in vse bo lepše 🙂

Jaz bi tudi rada nehala, me zanima kako ti je šlo?ali ti je uspelo? Sem že enkrat poskusila, pa imela grozne težave – nisem šla na stranišče, nič mi ni pomagalo – od suhih sliv, donata, activie do sirupov iz lekarne.Res grozno, kako se telo navadi na jutranjo kavo in cigaret!!!!
bojim se da bo spet isto in sploh se ne morem pripraviti do prenehanja.
lp

Danes je moj 23. dan brez cigarete, prej sem kadila 15 let. Še vedno je težko, sploh v situacijah, v katerih sem prej kadila. Imam krizr, vendar sem si rekla, da kakorkoli je, odločitve ne bom spreminjala. Tako da se prebijam vsak dan posebej. Tudi zredila sem se, s tem se bom pa začela ukvarjati po novem letu, z vsem naenkrat se ne morem.

Največja preizkušnja je bila zabava, vendar sem kljub vsemu zdržala in bila zjutraj zelo ponosna nase. V pomoč mi je tudi knjiga Alana Carra, ko sem jo prebrala, sem ugotovila, da izgovorov več ni in da samo 1 cigareta ne obstaja.

Upam, da bom še naprej uspešna 🙂

Lp

Jaz bi tudi rada nehala, me zanima kako ti je šlo?ali ti je uspelo? Sem že enkrat poskusila, pa imela grozne težave – nisem šla na stranišče, nič mi ni pomagalo – od suhih sliv, donata, activie do sirupov iz lekarne.Res grozno, kako se telo navadi na jutranjo kavo in cigaret!!!!
bojim se da bo spet isto in sploh se ne morem pripraviti do prenehanja.
lp[/quote]

Pozdrav,

jaz sem že 1 mesec in 20 dni brez. 😉 Prvi teden, dva sem imel težave s prebavo, potem se je pa uredilo. Pomembno je, da spiješ dost vode (se prav silim vsake par ur spit kozarc navadne vode) in da poješ dovolj zelenjave. Zdaj imam prebavo dosti bolj urejeno. Nikol me ne tišči, blato vedno ravnopravšnje. imam pa še zdaj občutek neke napihnjenosti.
Prva 2-3 tedne sem se zredil za kake 2,3 kile, potem sem pa vsak dan (no, vsj 6x/teden) telovadil pol ure na orbitreku. Tiste 2 kilce sem izgubu, ampak naprej ne gre. Sem pa neverjetno močan in zdržljiv (vsaj 30% boljši kot pred mescem). Sapo držim že 2 minuti (prej max 40 sekund).
Aja, kadil sem cca 20 let, zadnjih nekaj let blizu 2 škatli na dan. Prebral sem tudi knjigo AC-ja, super je – priporočam. Lažje se je upirat skušnjavi cigareta.

Leto in pol je mimo od zadnje prižgane cigarete. Na začetku je bil vsak dan brez cigarete uspeh, nato nekaj dni, tednov, potem pa začne čas zopet hitro minevat. Vsi, ki se še odločate o morebitnem prenehanju, vedite, da je kvaliteta življenja mnogo boljša kot v času kajenja. Mogoče je za nekatere ravno prelomnica leta odlična za zaobljubo o prenehanju. Poskusite in vzdržite, ne bo vam žal! Vse je samo v glavi. Srečno v leto 2013!

Evo še mene tukaj. 3.decembra 2012 sem jo zadnjič prižgala, prej pa kadila 30 let. Brez pomagal, samo ena velika želja, pa ena gora skrbi za zdravje me je prepričalo, da sem prenehala. Ni tako enostavno priznam , saj zraven premagujem še težave z meno. Zdaj , ko je najhujše mimo , se bom spopadla še z apetitom, da ne bodo kilce šle preveč gor. Sicer pa srečno pa veliko trdne volje vsem, ki ste prenehali.

tudi jaz sem nehala 25.11.2012, brez pomagal, po 30-tih letih kajenja
čez noč
upam, da bom ostala nekadilka
ker je življenje brez cigaret lepše

Pozdravljeni,

sicer je minilo šele teden, vendar mi je do sedaj uspelo. Mislil sem da bo kriza hujša, vendar je zaenkrat še kar gre. Ljudem ki pišete tukaj gor bi se rad zahvalil, ste mi pomagali da sem se odločil lažje za nekadilski korak. Najbolj sem ponosen, da sem “preživel” svojo rojstno dnevno zabavo brez ene cigarete.

Za tiste ki se mogoče šele odločate: meni je zelo pomagalo, da sem se informiral preko spleta kaj se bo dogajalo z mano ko bom nehal kaditi. Tudi, da vem kaj gre v mojem telesu na bolje. Tisti ki imate pametni telefon, nalozite si kako aplikacijo, ki vam meri koliko časa ste ze brez cigarete, koliko denarja ste prihranili, kaj se z vasim telesom dogaja, sedaj ko ste prenehali kaditi… Vse izmed zgoraj naštetih stvari so mi pomagale pri tem tednu. Upam da tudi naprej 🙂 Glede povečanja kilogramov zaenkrat še ne razmišljam, mislim da je bolj zdravo biti brez cigarete kot pa imeti kak kilogram viška 🙂

Veliko uspeha vsem

Prenehal 14.12.2012.,zaradi gore skrbi za zdravje.kaže da nas je več takih.

Janez

Prvi dan brez cigarete!

Že 10 dni ne kadim.Upam da bo tokrat uspešno.Fajn bi bilo da se dobimo tisti ki preživljamo sedaj isto.Gremo na kakšen izlet,sprehod…V družbi je vse lažje in lepše.Če ne,bodimo si vsaj tukaj podpora.En lep pozdrav vsem 🙂 Drž’te mi pesti!

New Report

Close