Še malo o dohodnini in olajšavi za otroke
V svojih osnovnih evidencah res ne. Zato pa te podatke dobijo na podlagi uveljavljanja olajšav. Navzkrižno preverjanje evidenc po davčnih številkah pa imajo. Zato ob izpolnitvi rubrike “plačane preživnine” ni treba biti Einstein, da veš kakšno je stanje.[/quote]
Ah, pa kaj še. Ko ti v info izračunu nekaj ne štima, greš na durs in preveriš. Daš ugovor, stvar rešena. Bodi brez skrbi, da imajo na dursu čez glavo dela z vnašanjem podatkov in da jim na kraj pameti ne pade še navzkrižno preverjanje DŠ in celo zneskov preživnine! Poleg tega ga vsi zavezanci sploh ne vpisujejo.
V svojih osnovnih evidencah res ne. Zato pa te podatke dobijo na podlagi uveljavljanja olajšav. Navzkrižno preverjanje evidenc po davčnih številkah pa imajo. Zato ob izpolnitvi rubrike “plačane preživnine” ni treba biti Einstein, da veš kakšno je stanje.[/quote]
Ah, pa kaj še. Ko ti v info izračunu nekaj ne štima, greš na durs in preveriš. Daš ugovor, stvar rešena. Bodi brez skrbi, da imajo na dursu čez glavo dela z vnašanjem podatkov in da jim na kraj pameti ne pade še navzkrižno preverjanje DŠ in celo zneskov preživnine! Poleg tega ga vsi zavezanci sploh ne vpisujejo.[/quote]
Se vrtiva v krogu. Jaz sem tukaj napisal opozorilo, da bodite pozorni, ker DURS nateguje tudi razvezane. Seveda je ugovor pot. Seveda, če nepravilnost pravočasno opaziš. (Meni so nekoč priznali premalo olajšave, delavka na DURS, pa mi je zatrjevala, da je moja ex prijavila, da plačujem manj preživnine, kot znaša 1/2 preživnine. No moja ex tega ni napisala.)
Za tiste, ki mislite, da je to teorja zarote, tudi prav.