Lep pozdrav vsem skupaj!
Od lanskega(2001) marca pa do letosnjega marca sem shujsala iz 73 kg na 60 kg.
Z rezultatom sem vec kot zadovoljna,vendar si zelim se kakih 4-5 kil manj.
Hujsala sem na ta nacin,da sem spremenila nacin prehranjevanja,s sportom pa se nisem skoraj nic ukvarjala.
Zdaj pa bi rada teh 4 ali 5 kil izgubila s pomocjo vadbe.
Pa bi prosila za nasvete kaksno vadbo mi priporocate.
Naj povem,da zalo rada kolesarim,plavam.Edino kar mi res ne disi je tek-zato mi tako vadbo ne svetujte.
Koliko cesa naj pocnem doloceno aktivnost?
Hvala in lep dan vsem!
Ja,itak da lahko.
ZAJTRK:ko sem se zbudila dva do tri deci vode
Potem po 15-ih minutah pa ali jabolko ali mali kos črnega kruha namazan z margarino ali pa kos kruha+sir,…nič kaj nisem komplicirala kaj ja in kaj ne.
Kaj mi je dišalo tisti dan,tisto sem jedla.Samo v manjših količinah!!!
MALICA:ponavadi pol litra Fruca(nizkokaloričnega-jabolko)+pol litra vode
KOSILO:kaj je bilo pač za jesti;nisem se izogibala ne pomfriju ne dunajskemu ne pici…
Jedla sem res vse.
Samo če sem recimo jedla za kosilo pomfri;sem potem to vzporedno s tem prilagajala tudi ostale obroke.
Recimo sem potem za večerjo+zajtrk jedla bistveno manj;kot če bi za kosilo kaj manj kaloričnega
MALICA:spet liter pijače
VEČERJA:kaki sadež;v večini primerov pa sem med delanjem večerje malo tu pa tam v usta dala tisto kar sem pripravljala domačim za večerjo.
Se pravi,jedla sem res vse,ni bilo stvari da bi si rekla tega pa ne bom ker hujšam.
Včasih za kaki večji praznik sem pojedla tudi kos ali pa dva prave kalorične bombe-torte
Pa zato sem naslednja dva dni toliko bolj pazila pri kalorijah.
Ko sem se odločala za hujšanje;nisem imela točnega cilja…toliko in toliko hočem shujšati pa pika.Vedela sem da se zaradi tega ne bom odrekala stvarem ki jih imam rada,ker potem ko bom shujšala in začela normalno jesti dalje;bom na istem ali še slabšem kot sem bila prej.
Pa tudi sama se ne bi dobro počutila,če bi šli na pico,pa bi jaz poleg gledala kako se drugi mastijo s slastno pico.Ni tega denarja :)))
Uspelo mi je in sem več kot zadovoljna,čeprav sem nekje dobrih 13 mesecev dol spravila samo 13 kil(to kaj nekateri v dobrem mesecu)
Aria_G,
Tvoj način hujšanja je vreden pohvale in je lahko za vzgled tistim, ki tekajo za čarobnim receptom: hujšanje poljubnega števila kg v čim krajšem času.
Siguren sem, da je večina razočarana nad tvojih 13 mesecev. A budi sigurna , da jih bodo porabili še več in ne bodo na temu kjer si ti zdaj.
Glede na to, da si prvič izbrala pravo mero siguren sem, da boš tudi zdaj vedela kako naprej. Zdaj bo težje. Moramo vedeti, da bolj se približujemo neki namišljeni idealni teži, težje je izgubiti teh zadnjih nekaj kilogramov.
Praviš, da radi kolesariš in plavaš. Odlično. Z nespremenjenim jedilnikom in 3-4 kratnim rekreacijskim treningom v trajanju 40 – 60 min + nekaj serij počepov in sklecov bo ustvarilo dnevni primaljkljaj od 300 – 400kcal kar bi moralo zadostovati za nadaljnje počasno hujšanje. Pravim počasno glede na to, da do zdaj nisi trenirala bo fizična aktivnost spodbudila in okrepila tvoje mišice, ki bodo rahlo pridobile na masi. Zato bo vaga en čas mirovala. Povečana mišična masa ti bo dala boljši videz ne glede na isto težo. Komaj ko boš zbrala malo več kondicije in mišic se bo začelo pravo hujšanje. Sposobna boš porabiti več kalorij v enakem času. Tudi v mirovanju bodo mišice porabljale energijo. Prosim te ne se bat tega, ko govorim o mišicah. Te mišice se od takšnega treninga ne bodo videle. Bo pa dovolj, da daju telesu pravi tonus. Mogoče se bo pokazalo, da ne potrebuješ shujšati za 5kg. Če boš uspela zamenjati par kg špeha za par kg mišic. Mislim, da boš morala uporabiti tisto “lajno” : Ogledalce, ogledalce povej … in tehtnico pustiti pri miru.
Želim ti veliko uspeha
lp
Hvala za odgovor!
Ravno to sem imela v mislih.
Da mogoče se ne osredotočim samo na to,kar pokaže tehtnica;ampak da je vse kar je ostalo po hujšanju,malo bolj mišično in ne mlahavo.
Jaz sem mislila recimo nekaj takega.
V kopališče se vozim s kolesom(cca nekje 10 km v eno smer),potem tam vsaj dvakrat po pol ure plavanja;pa še nazaj s kolesom.
Me pa recimo zanima nekaj;8 let sem se vsaki dan vozila s kolesom v šolo(4 leta OŠ+4 leta srednje).To je bilo dnevno nekje 15 km(vsaki dan-ne glede če je bil sneg ali dež ali…)
Zdaj pa mi je recimo full hecno,da kar koli počnem,nikoli ne čutim tiste bolečine v nogah.
Recimo smo šli ene parkrat zdaj na Pohorje(kar hitra tura strmo navzgor),pa so kolegice rekle,da jih noge bolijo.Da ne govorim za naslednji dan kako stokanje je bilo.
Jaz pa nisem čutila nobene bolečine.Kot da bi včeraj celi dan ležala
Je mogoče,da se to “pozna” še iz tistih časov kolesarjenja?
Ali si je potrebno na podlagi tega narediti bolj zahtevno vajo?
Ojla Aria_G!
Tvoje izkušnje s hujšanjem so me zelo navdušile. Všeč mi je, da si jedla vse kar so tudi ostali domači in nisi prehitro izgubila kilogramov.Saj je znano, da če prehitro shujšaš tudi hitro nazaj dobiš!
Jaz imam 77 kg velika sem 170 cm in bi bilo potrebnih tudi 10 kg odstraniti z mene.Že nekaj časa se pripravljam hujšati pa sploh nimam volje.Skuhala sem si že tudi poln lonc zelenjave katera naj bi topila maščobo ampak nič ne izpeljem do konca.Ko je dva dni mimo se že bašem z drugo hrano.
Začuda kolikor pojem še niti nimam tok kg.Je pa res da grem rada na kolo ali na rolerje.
Sedaj pa mi prosim povej kako si se odločila za hujšanje, kakšne misli so ti rojile po glavi ko si pri mizi z družino jedla in si odtegovala od ust ko pa so drugi še tako jedli!?
Najlepša hvala za tvoje odgovore.