Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Se kdo pridruži analizi MELEM ZA KOŽNE BOLESTI (Vasič)

Se kdo pridruži analizi MELEM ZA KOŽNE BOLESTI (Vasič)

MELEM – MOJA RESNICA O »ČUDEŽNI KREMI« IZ SRBIJE
Veliko je že bilo napisanega o njem, zavit je v tančico skrivnosti, kaj je le v njem, da tako hitro in čudežno pomaga… Izdelovalec baje zatrjuje, da je to popolnoma naravna krema, ki vsebuje same naravne sestavine (pčelinje proizvode in ljekovito bilje)…

To sem verjela tudi sama….in drago plačala svojo naivnost…

To je moja zgodba…

Pred parimi leti smo se tudi pri nas doma neuspešno spopadali z atopičnim dermatitisom pri naši punčki, ki je bila takrat stara 2 leti. Kot vse mame, sem tudi jaz hodila od Poncija do Pilata, od enega zdravnika do drugega, hodila z njo na bioresonance, držala stroge diete, prečesala internet po dolgem in počez… In nekega dne naletim na enem izmed forumov za mamice na post ene od njih, ki je v Beogradu naključno naletela na to kremo in z njo ozdravila svojega sina. To mamico sem kontaktirala, da mi je še osebno potrdila svojo izkušnjo ter jo poprosila, če mi kremo lahko priskrbi. Nisem si mislila, da bo pomagala, ampak, ko si obupan, očitno poskusiš vse… Kremo sem kmalu dobila in še isti večer hči namazala z njo, zjutraj in zvečer po žarišču s tankim slojem. V roku treh dni, moja hči ni imela več rdeče in srbeče kože, namesto tega je bila kožica lepa in čisto nič suha. Juhuhuhu! Končno je uspelo, to pa je res čudežna krema, sem si mislila. Vsake toliko časa jo je še bilo treba namazati, načeloma pa ni imela več težav z dermatitisom. Do tu vse lepo in prav.
Ker potrebe po mazanju hčere ni bilo več potrebno, sem to kremo začela uporabljati sama kot negovalno kremo za obraz, konec koncev je naravna in naredi ti res lepo kožo. Priporočila sem jo tudi sestri, ki se je več let borila s problematično kožo na obrazu. In tudi ona je bila presrečna, saj so izginile tudi njene težave s kožo. Obe sva si jo redno naročevali, da le ne bi slučajno ostali brez nje. Jaz sem včasih za nekaj dni prenehala z njeno uporabo, ker sem se mazala z Alverde kozmetiko, a glej ga zlomka, vsakič sem po nekajdnevni pavzi od te kreme, na obrazu začela opažati rdeče izpuščaje. Takoj, ko sem se spet namazala s to kremo, so se stvari umirile. Počasi me je začelo skrbeti. Kaj je zdaj to? Sama nikoli nisem imela težav s kožo na obrazu, le zakaj zdaj, kar naenkrat. Enako je začela opažati tudi sestra in kmalu sva začeli sumiti, da s kremo ni vse vredu. Najini sumi so se kmalu potrdili, ko sva tudi na različnih forumih prebrali, da je veliko skeptičnih ljudi in da naj bi krema vsebovala kortikosteroide. ŠOK! Sočasno je obema začelo zmanjkovati kreme, le-te pa pri najini dobaviteljici kar naenkrat nisva več mogli dobiti. In se je začelo… Najprej je na urgenci pristala sestra, z rdečimi izpuščaji in gnojnimi mehurji po obrazu, srbelo, peklo, bolelo… Izpuščajo so bili po celem obrazu, veke otečene. Nujna napotnica za dermatologinjo,ki jo je skoraj zadela kap, ko je to videla…in takoj vedela, od česa je to. »Gospa, ali ste slučajno uporabljali melem iz Srbije?« Sestra je priznala, dermatologinja pa je izrazila jezo nad to kremo. Baje da so notri super močni kortikosteroidi. Dobila je antibiotike, tri tedne je že na bolniški, bolelo pa je tako, da ni za povedat.
Par dni za njo, se odtegnitveni sindrom od kremice (rebound fenomen), pojavi še pri meni. Ne v tako hudi obliki, kot pri njej, a vseeno, urgenca, nujna napotitev k dermatologu in teden dni bolniškega staleža. Dobila sem antibiotično kremo (metronidazol v belobazi in flonidan tablete proti srbenju). Diagnoza: perioralni dermatitis, ki nastane zaradi dolgotrajne uporabe kortikosteroidnih krem. Rdeči izpuščaju, ki so pekli in srbeli po celem obrazu, predvsem pa okoli ust in oči, še po vekah, ki so mi tudi zatekle. Najhujša pa je bila bolečina ob zavedanju, da sem si to povzročila sama, s svojo naivnostjo in zaupanjem ljudem. Doma sem si na obraz dajala obkladke s fiziološko raztopino i mazala s kremo. »Ne pričakujte čudežev« je rekel moj dermatolog. A hvala bogu, po enem tednu nisem več tako grozna, vendar še čutim, da moja koža ni več taka kot je bila. Predvsem se mi zdi, da je zelo izsušena in utrujena. A upam na izboljšanje…. Upam.
Zakaj sem to objavila? Ker niti približno nikomur ne privoščim, da se mu zgodi kaj takega, kot se je nama s sestro. Sama sem sedaj 100% prepričana, da krema vsebuje kortikosteroide. Vprašanje je samo, katere. Verjetno ne tiste manj močne… Ker tako hitro pomaga, so v njej verjetno zelo močni kortikosteroidi… Zato vsem, ki jo še uporabljate, svetujem, da ste zelo previdni, predvsem če z njo mažete svoje otročičke.
Jaz vem, da zanjo nočem več slišati…

Nekaj povezav o sindromu rdeče kože:
http://odvisnostodkortikosteroidnihmazil.blogspot.com/2013/01/melem-cudezna-kremica-iz-srbije-vsebuje.html
http://odvisnostodkortikosteroidnihmazil.blogspot.com/2012/03/kaj-je-sindrom-rdece-koze.html
http://eczemahealing.blogspot.com.au/2011/11/decision-to-withdrawal.html
http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/sindrom-rdece-koze-gorenje-pri-zivem-telesu.html
http://redskinsyndrome.com/

Vse dobro želim vsem:)

To kar berem o tem melemu, pa zakaj se to ne da na PREVERJENO, če vas je toliko, da vas zanimajo sestavine te kreme????

Pozdravljeni!

Zanima me kakšne barve je ta krema in če smrdi? V Lj mi je namreč en fant ponujal kremo za 50€, je to to?
Hvala za odgovor.
lp

Ta krema je skoraj prozorna, zgleda približno kot svinjska mast, da si lažje predstavljaš. Ne, nima posebnega vonja.

Je belo prozorne barve, pakirana v viola škatlici in ima vonj, ki je podoben (smešno, vendar resnično), karbofix lepilu za papir..

Meni se zdi smešno kako eni komentirate, da so v kremi prisotni kortikosteroidi in še celo napišete število le teh. In kje imate rezultate testiranja???? Halooo? Kar po svoji pameti al kako?? Ni mi jasno. Ker če bi bilo opravljeno testiranje, sem sigurna, da bi bilo že zdavnaj objavljeno. Sama poznam primer, da tudi naravno zdravilo pomagalo za marsikaj, zato več nimam takih dvomov. Pa ne da bi zagovarjala ta Melem, ker tudi sama ne vem kaj je v tej kremi. Ampak ne pametujem, če ni nikjer rezultatov raziskave. Potem pa kupiš v lekarni kremo polno kemikalij in mažeš otroku na kožo in misliš, da je ok. Mogoče mu delaš še večjo škodo. Upam, da bo enkrat res prišla resnica na dan, da bomo končno izvedeli kaj je res in kaj ne!!!

Naty53, ja to je res malo brezpredmetno, da se napiše število kortikosteroidov in da se trdi brez analize, samo imate pa zgoraj nekaj zgodb, kaj se je zgodilo, ko so se uporabniki prenehali mazati s kremo- pravi odtegnitveni sindrom, huda rdečica, ena gospa je bila celo hospitalizirana…

To je pravzaprav drug način za dokazovanje kortikosteroidov.

Ja Milkaaaa se strinjam z vami. Kako pa veste, da je to res od te kreme??? Zakaj se je to zgodilo samo nekaterim??Drugim pa ne? Kaj pa vemo kdo in od kod nabavlja vse te kreme in mislijo da so od dr. Vasića, pa sploh niso. Moramo gledati na to, da je na žalost ogromno prevar. In še nekaj, kaj pa vemo s čim vse se mažejo…morda še s čim zraven in je reakcija na oboje skupaj. Ker tudi sami vemo, več stvari hkrati ne smemo uporabljati v večjih primerih. Ne vem, na pamet govorim. Čudi me le to, da slišim vedno več ljudi kako uporabljajo ali pa so uporabljali to kremo. Potem bi takih primerov moralo biti velikooo več. Ali pa se tudi motim. Še enkrat…UPAM, da bo enkrat jasno, kaj je v kremi.

Evo, se ena uporabnica MELEMA. ravnokar ga dobila direktno od d4. VAsica, saj ga je do njega sel iskat kolegicin oce, ki je bil v tistih koncih. V glavnem krema je v vijola skatlici, na pokrovcku nalepka s podatki dr. Vasica, je ba bela in brez nekega posebn3ga vonja. Jst s3m jo do sedaj uporabila 2x, cisto na tanko namazala in od takrat je ze 14 dni mir.

Kar se tice pa nase medicine pa lahko recem samo sramota. Hcerkina zdravnic je rekla da je to od dude, pediatrinja ki pri otrokih opravlja sistematiko in cepljenje ces da je od banane oz.kisline ki jo ta ima. Sama sem pri 8 mesecih nehala hcerki dajat Novalac in tasco prosila da mi posebej hrani in molze 1 kravo…in od takrat se je mali (10 mesecev stari) izboljsalo za 100%. Potem mi je kolegica zrihtala se kremo od Vasica in se je po 2x nanosu umirilo. Cepljena za 1x se ni bila, smo imeli od rojstva naprej skoz eno sranje in sploh ne vem kaj lahko naredim da ne bi bila cepljena….ker vem da bo se slabse.

Kar se kreme tice pa mislim da nam farmacija 100% prodaja hujse zvarke kot je Melem. Drugace farmacevtski lobiji ne bi delovali. Predlagam vsakemu da malce razisce koliko farmacija v letu zasluzi samo npr. S cepivi al pa zdravili za holesterol…..dol pades. Mam prev3c kolegov ki delajo v farmacevtskih podjetih pa velik zvem. Na zalost mi pa se noben ni hotel naredit analize kreme. No, sej itak sem zacela sele uporablJt, tko da mogoc koga nah3cam da analizira

mene je pa čisto naključje pripeljalo do foruma in ker sem firbec me je pritegnu vsak post zase tako da zdaj v bistvu me zanima epilog!

drugače pa ne obremenjujte se, pravicnostP je jasno lažnjivec/ka
že po kratki analizi bi reku, da je lažen profil sleparja ki mu izrazoslovje predstavlja težave… izbran nadimek potrjuje tezo…. to je moje mnenje… vašega si ustvarite sami

čestitam vsem! dobro delo!

Pozdravljeni,

Diplomska oziroma magisterska se je zagovarjala te dni na fakulteti v LJ. Posredujem vam ogovor prof. Kreft mentorja pri tej nalogi.

Kopiram:

Pozdravljeni

Na začetku moram poudariti, da naš laboratorij nima uradne akreditacije in da tudi metoda TLC ki smo jo uporabili ni 100 % specifična.
Ne glede na to, smo s kombinacijo različnih mobilnih faz in različnih orositvenih reagentov pokazali z veliko stopnjo raziskovalne zanesljivosti, da krema Melem dr. Vasića vsebuje kortikosteroid betametazondipropionat v koncentraciji primerljivi s koncentracijo v kremi Diprosone (0,5mg/1g oz. 0,05%)

Lep pozdrav

Samo Kreft

AJNESK13 sem nov na forumu, kako daleč pa je z kandidati za financiranje v avstriji? se je to izvedlo ali ni bilo dovolj pobranega denarja?

Pozdravljeni, mene pa zanima, če je bilo potem opravljeno to testiranje za meleme dr. Vasiča na kortikosteroide? Bi me zelo zanimali rezultati, saj to kremo že kar nekaj časa uporabljam in je edina, ki mi pomaga pri luskavici. Seznanjena sem s testiranjem, ki je bil opravaljen v okviru diplomske naloge na Fakulteti za farmacijo.
Hvala, lep pozdrav.

Izsek iz dogajanja na FB strani: Testiranje srbskega melema.

Nermina Leber Dreca
17. junij

POMEMBNO OBVESTILO!!!!!!
DRAGE MOJE MAMICE IN ATEJI
DOBILA SEM ODGOVOR OD PROF. KREFTA MENTORJA PRI DIPL NALOGI (ZAGOVARJANI DANES NA FARMACEVTSKI FAKULTETI V LJ) POVEZANI S KREMO MELEM OD VASIĆA!!!!!

KOPIRAM IN LEPIM!!!!

Pozdravljeni

Na začetku moram poudariti, da naš laboratorij nima uradne akreditacije in da tudi metoda TLC ki smo jo uporabili ni 100 % specifična.
Ne glede na to, smo s kombinacijo različnih mobilnih faz in različnih orositvenih reagentov pokazali z veliko stopnjo raziskovalne zanesljivosti, da krema Melem dr. Vasića vsebuje kortikosteroid betametazondipropionat v koncentraciji primerljivi s koncentracijo v kremi Diprosone (0,5mg/1g oz. 0,05%)

Lep pozdrav

Samo Kreft

MELEM V KOŠ!!!!!!
Všeč mi je · · Deli z ostalimi

Hvala lepa za te informacije, s tem sem seznanjena, me zanima, če se je naredila uradna analiza, za katero se je zbiralo denar?
Hvala, lep pozdrav,
Barbara

Pozdravljeni,
a ste potem kaj izvedeli glede kreme?

New Report

Close