Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Se kdo pridruži analizi MELEM ZA KOŽNE BOLESTI (Vasič)

Se kdo pridruži analizi MELEM ZA KOŽNE BOLESTI (Vasič)

Pozdravljeni!

Ajda68 – nevem, ce ste prebrali celotno temo. Ko sem se odlocila, da bom poskusila kremo analizirati, sem najprej preklicala vso Slovenijo. To pomeni: vsa fermacevtska podjetja (Lek, Krka, Afrodita), bolnice LJ, MB, Kranj, Golnik, tudi SG,… nadalje v lekarne, potem institute kemijski, fermacija, zavode za zrdavstveno varstvo (vse), institut za varovanje zdravja,… ni da ni… Potem sem se spomnila na dermatologe in takrat se nam je dr. Pirs takoj pridruzil in zelel pomagat. Skratka VSI so podobno odgovarjali, da nimajo prave opreme, da nimajo postopkov, referencnih vzorcev,… da bi razvijanje tega analiziranja prislo predrago in da se nocejo spuscati v to. JAZMP v LJ bi pa naredil analizo 3 kortikosteroidov.

Z dr. Luznikovo nisem govorila o tem, sem pa z eno drugo zdravnico pedijatrinjo. Nisem je imenovala, vendar sem napisala tudi njen odgovor v zacetku teme. Da je krema bila analizirana in da vsebuje 3 kotrikosteroide, ki niso dovoljeni v EU. Da nemorejo vedeti kateri so, ker ni referencnih vzorcev. Ampak analize in dokazov nima. Rakla je se tudi, da se pise diplomska naloga iz analize te kreme. Teh podatkov nisem skrivala in sem jih v tej temi ze napisala! Vendar dejstvo je, da DOKAZOV NI. Zato nas teh nekaterih, ki smo vstrajali za analiziranje, ti podatki niso odvrnili od nadaljevanja iskanja. Mogoce so nas se bolj spodbudili, da cimprej razcistimo zadevo. Bi se vam pa rada zahvalila, ker moram dr. Pirs-a na to se enkrat opozoriti.

BM – dr. Pirs verjetno ne bere foruma, ker ga jaz obvescam o poteku. Mu bom poslala email.

kortiki 🙁 , eosss in vsi ki urejate FB. Super ste… Na zacetku te teme sem pisala, da verjamem, da nam bo s skupnimi mocmi uspelo. In to sedaj dokazujete. Delate isto kot jaz, na napakah se ucimo in potem upostevate nasvete, napake popravite in izboljsujete stvari… SUPER, LE TAKO NAPREJ. Veseli me, da nisem vec samo jaz tista gonilna sila. In tu je dokaz, da nam bo res uspelo.

Osvežen seznam:

1. Ajnesk2013
2. pk986
3. abcnet
4. Tony
5. Melly
6. cvetaca
7. nelee
8. dr. Pirš – dermatolog
9. BM
10. Manetka
11. sm26
12. TP – max 10 EUR
13. miška505 – max 10 EUR
14.maychi-nep. – max 10 EUR
15.cija.cija – max 40 EUR
16. Aly23 – max 50 EUR
17. kolibri
18. otika12 – max 20 EUR
19. ambrosia – max 50 EUR
20. Na lastno pest – max 30 EUR
21. Mojca LB
22. eosss – max 50 EUR
23. ernina – max 30 EUR
24. Ajda68 – 20 EUR
25. zvoncica nepr

Ce sem koga slucajno izpustila, ga naprosam, da se se enkrat oglasi ali pa to stori na FB.

Lep pozdrav

Osvežen seznam:

1. Ajnesk2013
2. pk986
3. abcnet
4. Tony
5. Melly
6. cvetaca
7. nelee
8. dr. Pirš – dermatolog
9. BM
10. Manetka
11. sm26
12. TP – max 10 EUR
13. miška505 – max 10 EUR
14.maychi-nep. – max 10 EUR
15.cija.cija – max 40 EUR
16. Aly23 – max 50 EUR
17. kolibri
18. otika12 – max 20 EUR
19. ambrosia – max 50 EUR
20. Na lastno pest – max 30 EUR
21. Mojca LB
22. eosss – max 50 EUR
23. ernina – max 30 EUR
24. Ajda68 – 20 EUR
25. zvoncica nepr
26. TTNT – 20 EUR

Tudi jaz sem vesela da je odziv taksen kot je, Gregor se mora z Vasicem res temeljito pogovoriti o tem, ga seznaniti s to akcijo in ga še enkrat postaviti pred dejstvo glede kreme.

Meni je sicer vse to z našimi dermatologi in alegologi čudno…….

Ajnesk pravi kako je preklicala vse od a do z, nihce ne zeli optaviti analize oz. nihce nima natancne aparature, nasi dermatologi pa vsi pravijo kako so jo testirali in da vsebuje 3 mocne kortikosteroide? Kje
za vraga so jo potem oni testirali??Definitivno tukaj nekaj ne stima, ker ne razumem, ce vsebuje tako mocne kk, zakaj potem ni mozno priti do podatkov oz. do rezultatov t.i. Analize? In zakaj, ce je krema tako slaba, (ceprav, roko na rce, ne more biti torej nic slabsa od advantana, elocoma, elidela), nihce od teh zdravnikov svojim pacientom, neuradno, ne pokaze oz predlozi rezultatov analize?

Malo se moramo vsi skupaj zavedati da farmacevtski lobi deluje po svoji poti, na nacin, ki nam ga zdravniki ne bodo nikoli razkrili in na nacin, ki ga mi nikoli ne bomo razumeli.
zavedati se moramo da imajo oni svoje interese. Ze vedo zakaj…….mi vsi, tukaj zbrani, smo zapravili verjetno gore denarja za vse negovalne kreme, sampone, losione…….vsi so nekaj imeli od tega, samo nasi otroci ne. In potem se pojavi neka krema, ki vse otroke cudezno pozdravi. Lahko si samo predstavljate kako se vsi t.i. Dermatologi, alergologi, bioresonancniki pocutijo.

Jaz res srcno upam da je krema naravna, zeliscna, ceprav so v nas doloceni dvomi……ampak, tudi ce vsebuje kk, kakorkoli ze, je koza nasega sina samo s to kremo ostala zdrava, tudi zdaj ko jo ze dolgo casa sploh ne uporabljamo vec. In ce bi koža mojega sina ostala zdrava tudi po tem, ko smo uporabljali vse kortikosteroide ki so nam jih predpisali, ki tudi tanjsajo kozo in za otroke niso primerni, se verjetno za melem sploh ne bi odlocili. Ampak smo se in nam ni zal, ne glede na to kaksen bo rezultat analize.

Jezna bom samo zato, ker nas je proizvajalec, Vasic, zavajal in nam parkrat na postavljeno vprasanje glede sestave kreme lagal, tudi v obraz.

Jaz sem se prijavila v fb skupini in tukaj, zato me prosim tukaj črtajte…
Hvala!

Se opravičujem, malo zmedeno sem napisala… Ker sem v skupini na FB-že glasovala oz. označila, koliko bom donirala (z imenom in priimkom) me prosim tukaj izbrišite. Hvala!

Pozdravljeni!

miska505 urejeno. Ce hoce se kdo narediti tako kot miska505, lahko sporoci tako kot je ona.

Osvežen seznam:

1. Ajnesk2013
2. pk986
3. abcnet
4. Tony
5. Melly
6. cvetaca
7. nelee
8. dr. Pirš – dermatolog
9. BM
10. Manetka
11. sm26
12. TP – max 10 EUR
13 .maychi-nep. – max 10 EUR
14. cija.cija – max 40 EUR
15. Aly23 – max 50 EUR
16. kolibri
17. otika12 – max 20 EUR
18. ambrosia – max 50 EUR
19. Na lastno pest – max 30 EUR
20. Mojca LB
21. eosss – max 50 EUR
22. ernina – max 30 EUR
23. Ajda68 – 20 EUR
24. zvoncica nepr
25. TTNT – 20 EUR

Lep pozdrav

Tudi jaz sem se prijavila na FB.

Ajnesk2013: vsekakor z veseljem pristopim in pomagam, tudi mi imamo težave z AD in tudi mi uporabljamo Vasićev melem, zato smo seveda del te zgodbe.
Je pa res, da zelo redko obiskujem tale forum, tako da sem precej bolj aktiven na FB. Nekako bi morali oblikovati en skupen seznam vseh “donatorjev”. Ali imaš ti tudi profil na FB?

Pa še enkrat, da ne bo nesporazumov, na FB se pridružite SKUPINI https://www.facebook.com/groups/testiranje.melema.vasic/

Stran Melem krema ni bila najbolj posrečena rešitev in bo kmalu ukinjena!

LP

eosss: Sem sama ze tudi imela to nekako v mislih. Imam FB profil in sem ze v skupini. Kdo sem ti pa pise nad tabelama 30 kortikosteroidov. Javi se mi na FB.

Lep pozdrav

A ne bo zdaj vse na FB? Tako sem jaz razumela, da se bomo vsi tam zbrali…
Glede vzorca kreme… imam jaz eno v hladilniku če bo panika:))))

Aly23, nelee sem vaju ze zbrisala. Tudi sama sem se vpisala na FB. Predlagam sledece, kdor ima FB profil, se naj vpise v skupino in tam odgovori, koliko bi prispeval za analizo. Potem pa naj se tu sporoci, da ga tukaj izbrisem, zaradi poenotenja seznama. Za tiste, ki pa nimate FB profila, pa spremljajte ta forum se naprej. Bom obvescala kaj se dogaja. Hvala.

Na FB se vpisete tukaj: https://www.facebook.com/groups/testiranje.melema.vasic/

Osvežen seznam:

pk986
abcnet
Tony
Melly
cvetaca
dr. Pirš – dermatolog
BM
Manetka
sm26
TP – max 10 EUR
maychi-nep. – max 10 EUR
cija.cija – max 40 EUR
kolibri
otika12 – max 20 EUR
ambrosia – max 50 EUR
Na lastno pest – max 30 EUR
Mojca LB
eosss – max 50 EUR
ernina – max 30 EUR
Ajda68 – 20 EUR
zvoncica nepr
TTNT – 20 EUR

Lep pozdrav.

Hello,

mene pa samo zanima, kako bo potekalo tole financiranje. Torej ne velja več, koliko se nas zbere in se razdeli po istih zneskih, npr. 2000/30… pač vsak prispeva, koliko meni, da lahko oz. mu je pač vredno dati v tole analizo?
No, bom tudi jaz glasovala z imenom in priimkom in se me lahko iz tega seznama izpiše.

Tony tudi meni je bil prvotni plan bolj vsec. Imas predlog kako naprej? Nek poiskus se izkaze za uspesnega drug pa spet ne. Kako naprej? Vsi na forumu vemo, da smo bili nekateri priprabljeni placati vec in zbrati tistr zraven, ki drugace sploh nebi prispevali. Vse sprasujem kako naprej? Se drzimo nasega prvotnega plana naprej?

Lep pozdrav

Do vecera se ne vpisujte v FB. Moram nekaj nastudirat, vendar potrebujem cas. Ki ga pa zdaj nimam.

Živjo!

Tudi jaz sem se pridružila FCB skupini, zato me črtajte s tega seznama. Hvala

Živjo,

Meni se zdi ok, da prispeva vsak po svojih močeh. Jaz bi rada kaj več kot 25 eur, vendar kot sem nekje že napisala, mož je brezposeln, avgusta bomo 5-članski (če bo vse ok), tako da kar moramo poštudirati na vsak evro.

Vsekakor pa več kot nas je, bolje bo.

Ja, saj se itak strinjam, da se da po zmožnostih. Drugaga plana pa nimam…pač zbrati čim več donatorjev Kaj prida sreče v zbiranju ljudi, ki bi prispevali nimam, ker smo vsi več ali manj na istem…komaj lezemo skozi mesec. Ker vozim otroka tja, se ne bi izpostavljala z imenom in priimkom pa vendar, če komu ni odveč, lahko poskusi z emailom tudi:

[email protected] (alergološka Ambulanta Čebelica v MB) – slednja melem pozna in trdi, da so noter kortikosteroidi

[email protected] (zasebna dermatološka ambulanta v MB)

LP
T.

Pozdravljeni.

Pisala sem zelo na hitro, zato me ne drzite za vsako besedo, ki je napisana.

Na tem forumu nas je bilo 26 pred ustanovitvijo skupine FB. V skupini FB jih je 10 sodelovalo v anketi. Torej ce zaokrozimo nas je okoli 40 pripravljeno prispevati denar za analizo. Pustimo zaenkrat znaske (kdo je koliko pripravljen prispevati) pri miru. Recemo lahko, da se nas je zbralo 40 pripravljenih prispevati. Za 40 oseb bi prislo 50 EUR / osebo, ce bi ostalo pri tem stevilu udelezencev. Vsem pa nam je v interesu pridobiti se vec ljudi. Ko nas je enkrat ze toliko, je lazje problem predstaviti tudi drugim. Zastavimo si cilj, da bi jih pridobili se vsaj enkrat toliko, torej se 40 ljudi. Za 80 ljudi pride 25 EUR / osebo. In to je lahko nas nacrt. Na nas je, da predstavimo problem vsakomur s katerim se srecamo na sledec nacin:

Napisimo eno skupno za vse enako prosnjo s sledecimi podatki. Da zbiramo denar za analizo kreme, ker smo se dlocili, da bomo kremo, zaradi njene cudeznosti, analizirali. Nasli smo laboratorij v Avstriji (tudi povemo kateri je), kjer nam bodo analizirali 120 kortikosteroidov + se morebitne nove, ce bi se izkazalo, da bi jih melem vseboval. Za enkrat se nas je zbralo okoli 40 starsev in tudi dermatolog dr. Pirs je zraven nas ter nam pomaga. Ker je cena analize 2000 EUR, smo se odlocili, da bi poskusali zbrati se vsaj 40 ljudi. V tem primeru, bi bil strosek na osebo max 25 EUR. V kolikor bi bili pripravljeni prispevati, se vam vsi starsi najlepse zahvaljujemo. (To je napisano zelo na hitro in iz glave, treba je stvari lepo povezati, urediti,…vendar nekaj v tem smislu)

Mislim, da je 25 EUR ali se manj znesek, za katerega bi marsikdo se rad prispeval (ga nebi ze takoj odvrnilo od nadaljnega), pa ne ve za akcijo. Vsi pac ne berejo forumov in brskajo po internetu. Napisimo torej eno skupno prosnjo s temi podatki in jo posljimo po emailu ali jo nesimo nasim pediatrom, alergologom, dermatologom,… komur se kdo spomni in se upa izpostaviti. Lahko tudi klicemo po telefonu, vendar je pomembno to predstaviti na priblizno tak nacin. To je moj predlog. Kaj menite o njem? Ce bomo samo cakali, bo cas samo mineval…

Tony meni ni problema poslati email. Dr Pirsu sem ga tudi in bilo je uspesno. Kdor ima se kaksne elektronske naslove, na plano z njimi.

Lep pozdrav

Tudi mene prosim črtajte s tega seznama. Hvala. Lp

Vsekakor se tudi jaz strinjam, da prispeva vsak po svojih zmoznosti. Vsi vemo kaksni casi so danes v SLO in v svetu. Jaz razmisljam v to smer, kako problem znati predstaviti se drugim, da bi se jih se vec odlocilo za financiranje. Mislila sem, da poenotenje mogoce sploh nebi bilo potrebno, vendar bi vseeno bilo najbolje, da to storimo. Zato vas se enkrat pozivam, da se, ce imate FB profil, vpisete v skupino in odgovorite koliko ste pripravljeni prispevati. Tukaj pa sporocite, da vas izbrisem. Za tiste, ki pa nimate FB profila, pa spremljajte ta forum se naprej. Bom obvescala kaj se dogaja. Hvala.

Na FB se vpisete tukaj: https://www.facebook.com/groups/testiranje.melema.vasic/

Osvezen seznam:

pk986
abcnet
Melly
dr. Pirš – dermatolog
BM
Manetka
sm26
TP – max 10 EUR
maychi-nep. – max 10 EUR
cija.cija – max 40 EUR
kolibri