Se kdo pridruži analizi MELEM ZA KOŽNE BOLESTI (Vasič)
Pozdravljeni!
Našli smo laboratorij, kjer nam za ceno 1900 EUR analizirajo okoli 120 vrst kortikosteroidov in po potrebi tudi še nove do sedaj še neznane substance, če bi se izkazalo, da jih melem vsebuje. Tu je seznam tistih, ki smo se že odločili za sofinanciranje. Iščemo še več tistih, ki ste pripravljeni prispevati analizi. Dogovorili smo se, da znesek na osebo, ne bo presegel 100 EUR.
1. Ajnesk2013
2. pk986
3. abcnet
4. Tony
5. Melly
6. cvetaca
7. nelee
8. dr. Pirš – dermatolog
9. BM
10. Manetka
11. Berenika ? ste torej za ali ne?
12. neraka ? – ste za ali ne?
Lep pozdrav
Zdravo! Z zanimanjem sem prebrala celoten forum. Čestitke za idejo, organizacijo in dejansko izpeljevanje!!
Sama sem imela z mojima punčicama kar srečo, obe sta imeli blago obliko AD, tako da v primeru poslabšanj (nekajkrat letno) zadostuje kratkotrajna uporaba locoidona in o alternativi, kremi melem nisem nikoli razmišljala. Je pa AD aktualen in vedno bolj prisoten in sem prepričana, da bi raziskava zanimala marsikoga, veliko več kot 12 ljudi…zato le podajam predlog, da morda določite št. oseb, ki jih potrebujete, da bi izpeljali analize. Naprimer 100 ljudi je spodnja meja…in ob nizkem znesku na posameznika bi se opogumilo več ljudi. naprimer jaz bi iz firbca in malo iz strahu, da bo naslednji otrok imel težjo obliko AD-ja pripravljena donirati 10 eurov..50 ali 25 mi je že preveč. zadeva se že širi po facebooku, morda bi lahko naredili reklamo na alergololoških in dermatoloških ambulantah, medicinski fakulteti…
veliko uspehov pri zbiranju vam želim…in ko bo znesek dovolj nizek prispevam tudi sama.
Živjo,
sem prebrala vse komentarje in ideja je super. Ker imamo tudi mi težave z AD se bi tudi jaz pridružila financiranju testiranja melema – glede na to, da ga redno uporabljamo. Sem pa za, da probamo čim več denarja nabrati okoli, saj je tudi pri nas, kot drugje samo ena plača v hiši in 2 otroka.Mislim, da je to tudi razlog zakaj se jih ni več javilo za financiranje. Pa ideja s časopisom oz tv se mi zdi super
lp
Pozdravljeni!
Vsem nam je v interesu, da zberemo cim vec ljudi. Vendar kot sami vidite, ni velikega odziva. Mogoce bi res lahko poskusili se drugace. Je kdo pripravljen donirati 10 EUR za analizo?
1. Ajnesk2013
2. pk986
3. abcnet
4. Tony
5. Melly
6. cvetaca
7. nelee
8. dr. Pirš – dermatolog
9. BM
10. Manetka
11. sm26
12. TP – DONIRA 10 EUR (SE STRINJATE S TEM TP? BOLJE VASIH 10 EUR, KOT PA NIC)
13. Berenika ? ste torej za ali ne?
14. neraka ? – ste za ali ne?
sm26 casopis in TV je res super predlog. Toda za to mora biti posameznik, ki bo pred vso Slovenijo povedal svojo zgodbo… To pa ni ravno prijetno vsakomur…
Lep pozdrav
Spoštovani vsi skupaj!
Naš sinko ima alergijo na KM, reakcija: AD v zelo mili obliki (glede na zgoraj opisane težave nekaterih otročičkov in odraslih). Pa vendarle sem malo “goglala” in na nekem forumu zasledila melem dr. Vasića. Sorodniki iz Beograda so mi kremo prinesli pred predlani. Kreme sicer nismo nikoli uporabili (HB ni bilo potrebe). Trenutno težave rešujemo s homeopatsko terapijo ter nego kože s termalno vodo in naravno otroško kozmetiko Lavera. Kortiko – krem nismo nikoli uporabljali. Tudi mi bi prispevali nekaj, da se temu pride na konec…
Vso srečo!
Na Starševskem čveku sem odprila novo temo: Atopijski dermatitis – analiza Melema za kozne bolesti Vasič Srbija na kortikosteroide. Upam, da se nas bo na tak način več zbralo. TP hvala za nasvet. Cilj je doseči vsaj 100 podpisov, da bi na osebo prišlo 10 EUR.
1. Ajnesk2013
2. pk986
3. abcnet
4. Tony
5. Melly
6. cvetaca
7. nelee
8. dr. Pirš – dermatolog
9. BM
10. Manetka
11. sm26
12. TP
13. miška505
13. Berenika ? ste torej za ali ne?
14. neraka ? – ste za ali ne?
Pozdravljeni!
Cena analize je 2000 EUR. Analiziralo se bo okoli 120 vrst kortikosteroidov + morebitni še neznani, če bi jih slučajno melem vseboval. Na spodnjem linku so podrobnejše informacije. Zbiramo vsaj 100 podpisov tistih, ki bi prispevali financirati po 10 EUR za analizo. Če se nas zbere še več kot 100, bo znesek seveda še manjši. 13 se nas je ze odločilo. Ste za? Kliknite na spodnji link in se podpišite.
http://med.over.net/forum5/read.php?416,8652649
Lep pozdrav
Živjo.
Pohvale vredno za vso organizacijo.
Samo en predlog-kaj pa če se ustanovi na facebooku skupino.
Se mi zdi, da je to ena najhitrejših in najučinkovitejših poti za zbiranje.
Veliko ljudi vidi, si posredujejo itd. In lahko tam v znesku dnevno piše koliko je že zbranega …
Sem pa tudi jaz za to, prispevam 10 €!
LP,
ste razmislili o donacijah?
se lahko povežete s kakšnim društvom, ki je zmožno zbirat donacije in preko njih zaženete akcijo?
drugače pa bi jaz raziskala, kateri steroidi so prisotni na trgu v srbiji in testirala tiste?
sicer pa sem pripravljena dati donacijo do 40 EUR, nimam otrok niti AD, bi pa pomagala.
se pravi, če zberete 50 podpisnikov, sem zraven, moj email je
[email protected]
Pozdravljeni!
Predlog za facebook ni slab. Samo jaz resnično ne utegnem še to. Poleg tega pa niti nisem tako vešča facebook-a, da bi to lahko naredila. Če se katera vidi v tem, potem super. Jaz ne poznam kakšnega društva za donacije. Ga pozna katera druga?
1. Ajnesk2013
2. pk986
3. abcnet
4. Tony
5. Melly
6. cvetaca
7. nelee
8. dr. Pirš – dermatolog
9. BM
10. Manetka
11. sm26
12. TP – max 10 EUR
13. miška505 – max 10 EUR
14.maychi-nep. – max 10 EUR
15.cija.cija – max 40 EUR
16. Berenika ? ste torej za ali ne?
17. neraka ? – ste za ali ne?
Tudi jaz se pridružim. Če se otrok ne zbudi prehitro, bom malo pobrskala po internetu kakšne variante obstajajo, da bi se naredil nek paypal račun ali kaj podobnega, transparentnega, kamor bi morda vsak nakazal, kolikor lahko.
Na takle način – da se sestavlja seznam imen, ki so v bistvu izmišljena, si jaz na primer ne bi upala iti v akcijo .. Če so malo večji zneski, se na koncu zgodi, da eden, dva od teh pozabita, nista več na internetu, ne sodelujeta v debati, kakorkoli .. in ima tisti, ki se je lotil projekta lahko ogromne dodatne stroške.
Gotovo obstaja kak način? Morda najprej odpreti FB stran ali kaj podobnega, da lahko vsi pridejo zraven in se ni treba registrirati po forumih za sodelovanje, potem pa nek način zbiranja denarja vnaprej .. In neka obveza tistega, ki bo poslal v analizo, da bo denar res porabljen v namen. (v kar po prebranem sicer osebno ne dvomim).
Prispevam lahko do 50€.
Tole:
ali tole:
Vsi so free, povsod obdržiš celoten znesek …
Pozdravljeni!
Vidim, da ste se starši zelo aktivno angažirali v premagovanju težav. Nisem brala vseh komentarjev, a lahko rečem, da kljub temu, da želite opraviti analizo (kar je sicer pohvale vredno), sem prepričana, da na tak način ne boste rešili problemov, kljub temu, da bi morda analiza bila negativna. Nihče od vas se ne sprašuje o vzroku – zakaj je do določenene težave s kožo prišlo – vsi želite odpravljati posledico.
Če se telo ne uspe razstrupiti, potem je koža (ki je med drugim naš največji organ) zelo pomemben pokazatelj, da nekaj ni uredu. In to želite zatreti. Kar mora iti ven, naj gre ven!
Naprej…Kako pa veste, da je krema (tudi, če je bi bil rezultat negativen) primerna otrokovi koži, da mu ne škoduje oziroma, da bo sploh imela učinek. Vsak organizem je drugačen. Če že greste v takšne stroške, potem je smiselno upoštevati tudi to. Vse se da preveriti. To velja tudi za vse dodatke k prehrani, šampone,… itd.
Moj predlog bi bil, da v prvi vrsti otroka primerno razstrupite. Obstaja veliko načinov, ne bom promovirala tukaj nobenega.
V razmislek pa: zakaj je danes toliko alergij, težav s kožo…? Dajte raje investirat denar v kakšno analizo obremenjenosti z težkimi kovinami,… itd. Presenečeni boste!!!
Dermatitis, s kakršnim se srečujemo mamice, ki svoje otroke potem mažemo z vsem mogočim, je AKUTNO stanje. Ko se pojavi izbruh srbečih flekov, narediš vse, samo da se bi otrok nehal praskati, da bi lahko mirneje spal…. Razstrupljanje (ne vem, kakšno točno ima Karmens Page v mislih) je verjetno bolj dolgotrajen proces, ki bi mogoče pomagal, mogoče pa tudi ne. Pa tudi vprašanje je, kakšno razstrupljanje je sploh primerno npr. za 5-tedenskega dojenčka (takrat se je pri nas začel dermatitis) ali za 16-mesečnega otroka, ali za 3-letnega otroka… Ti moraš pa ukrepati takoj, in ko ugotoviš, da pomaga samo ta krema, otroka pač namažeš s to kremo.
Danes sem se pogovarjala s hčerino pediatrinjo, ki je rekla, da če krema res pozdravi dermatitis v treh dneh (pri moji hčerki ga dejansko pozdravi v treh dneh), je čisto vseeno kaj vsebuje, naj jo kar mažem tiste tri dni. No, ampak jaz bi kljub temu rada vedela, kaj krema vsebuje, in najbrž tudi vse ostale mame, ki so se pridružile pobudi.
Pozdravljena KarmensPage!
Delno se strinjam z vami, z vašim drugačnim pogledom na problem- da bi bilo fajn začeti v samih temeljih problema.. analizi celega družbenega sistema v katerem živimo.
Če imate ideje oziroma znanje glede razstrupitve, pa kar na plan z njimi, bi rada vedela za njih.
Vendar, če se dermatitis pojavi pri 4 mesečnem dojenčku, ki pije zgolj mamino mleko.. verjetno boste rekli, da je kriva mamina hrana..?
Ali imate tudi osebne izkušnje z dermatitisom?
Poleg tega, eni smo pač nagnjeni k temu, da imamo težave s kožo, da ni lepa in žametna, spet drugi ne..
Živjo,
tudi jaz sem pripravljena prispevati 100 evrov. 2,5-letni sin ima že kako leto hudo obliko AD okrog ust oziroma nihče sploh ne ve, kaj malčku je, a je perioralni dermatitis ali atopijski ali kaj drugega. Dali smo pa že tudi vse čez, od tega, da so se pojavli izpuščaji pri 3 mescih po obrazu, vratu, potem kot ekcemi po trupu, potem je bil celo pol leta mir, po preboleli bolezni umazanih rok, nog in ust, predvsem pa po impetigu pa se mu je razbohotil po ustnicah in tik poleg ust (od kotičkov navzgor in navzdol). Obupno je za videt, potem se še slini in je vse še huje.Ne pomaga nobena alternativa, ne homeopatska, ne bioresonančna, ne kitajska medicina, samo tale Vasić, kar je itak čist preveč čudno. Ehhhh
Tako da ja, jaz sem absolutno za..