Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Se kdo pridruži analizi MELEM ZA KOŽNE BOLESTI (Vasič)

Se kdo pridruži analizi MELEM ZA KOŽNE BOLESTI (Vasič)

Pozdravljeni!

Danes mi je odpisala iz JAZMP. Prvi je isti kot ga ponuja institut v Kölnu. Vprasala sem se za ceno, Cakam odgovor. Skupno so torej ze stirje kortikosteroidi. Lep pozdrav. Kopiram odgovor.

Spoštovani!

Kortikosteroidi so velika skupina po kemični sestavi različnih spojin. Vašo kremo bi v Uradnem kontrolnem laboratoriju JAZMP lahko testirali na prisotnost naslednjih kortikosteroidov, prisotnih v nekaterih zdravilih, ki imajo dovoljenje za promet v RS:

· betametazon dipropionat, beklometazon dipropionat in triamcinolone.

Pri tem poudarjamo, da odsotnost zgoraj navedenih substanc ne pomeni, da je krema res brez kortikosteroidov.
Če potrebujete dodatna pojasnila smo vam na voljo.

Lep pozdrav,
Daniela Planinšek

Pozdravljeni!

Sporočam, da sem vzorček kreme dala bivšemu sodelavcu (dr. kemije), ki trenutno dela na kemijskem inštitutu v Gracu. Z aparaturami, ki jih ima na voljo bo poskusil ugotoviti katere snovi vsebuje. Tudi meni bo poslal rezultate. Ni rečeno da nam bo ospelo karkoli izvedeti, lahko pa da bo kaj iz tega. Gre za splošno analizo, ki ponavadi pokaže ali je v neznanemu vzorcu prisotna skupina določenih kemijskih spojin (npr. kisline, baze, aldehidi, ketoni…).
Potrrebno bo počakati kakšen teden ali dav.
Mogoče pa bo kaj iz tega
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Super nelee. Vse kar poskusimo je bolje kot pa ce ne.

Lep pozdrav.

Super ste!

Jaz tudi razmišljam, da melem vsebuje salicilno kislino. Na sebi opažam, da namazan predel kože posvetli na sončni svetlobi (slišim in berem, da tudi pri drugih). Jaz imam temnejšo polt, zato je to zelo dobro opazno. Kaj ni ravno salicilna kislina občutljiva na svetlobo??Se pa v krajšem času to poravi v normalo. Zanima me tudi, koliko nam lahko ta sestavina škodi pri redni uporabi, kaj pa otroci, dojenčki??

lp

Zelo upam in držim pesti, da ne vsebuje steoridov :/ Kar se tiče teh zdravniških mnenj, pa tudi ni vsemu za verjet, ker v primeru da je melem res naraven in deluje, vse tiste oh in sploh lekarniške kreme pa ne, pomeni da jim vasic s tole kremo kar konkretno hodi v zelje.

Če kdo potrebuje imam eno kremico “melema” višek in ga prodam. Cena je 25 eur, ima pa rok uporabe le do konca junija 2013. Kupila sem jih preveč in jih nisem vseh porabila. Če jo kdo rabi naj me pokliče na tel. št. 041 837 877.

Pozdravljene!

Tukaj Čebela2 – neregistrirana Melly.

Danes sem v Žurnalu- brezplačniku, ki ga dobivamo ob sobotah, zasledila oglas za kremo EUTEN. Piše na temo atopijski dermatitis, da je učinkovita, izušnja opisana približno kot moja, zelo dobra, z melemom.

Piše, da je:
– brez kortikosteroidov,
– primerna za otroke, starejše od 3 let
– brez stranskih učinkov.

Več informacij na 07/777 10 01 in na spletu:
http://www.Bioeliksireuropa.eu

Piše tudi, da se prodaja v bolje založenih lekarnah in specializiranih trgovinah, v Ljubljani pa samo v zasebnih lekarnah.

Kaj to pomeni? Da, če se v slovenskih lekarnah prodaja, je morala prestati določene teste- tudi glede kortikosteroidov? Da tista umaknitev s trga na Hrvaškem ni bila utemeljena..?
Če katera bolje pozna zadevo z Eutenom, ima kakšno idejo?

Pozdravljena čebela2!
V Europarkovi trgovini (Maribor) z bio izdelki eutena ne prodajajo več, ni tako bio kot je reklamiran :)))
pa toliko o tem, da lahko verjamemo kremam, ki so prestale kao strogo SLO kontrolo!!!!

Pozdravljeni!

Dobila sem odgovor iz JAZMP glede cene analiz. Spodaj je odgovor.

Lep pozdrav

Spoštovani,
Analiza kreme na prisotnost treh omenjenih kortikosteroidov v našem laboratoriju znaša 506 Eur brez DDV.
Pozanimali smo se tudi pri kolegih v Uradnem kontrolnem laboratoriju v Avstriji, kjer vam lahko naredijo bolj podrobno analizo vaše kreme na znane kortikosteroide.
Obrnete se lahko na dr. Mayrhoferja ([email protected]), PharmMed, Institut OMCL, Abt.PHCA, Zimmermanngasse 3, 1090 Wien.

Lep pozdrav,
Daniela Planinšek

Jaz bi bla za tole bolj podrobno analizo v Avstriji.

Jaz sem tudi za Avstrijo.

Tudi jaz sem za bolj podrobno analizo.

Pozdravljeni!

Seveda sem pisala v Avstrijo. Cakam odgovor.

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Pravkar sem dobila odgovor iz Avstrije. Kaj pravite na to?

Lep pozdrav,

Dear Ms,
we can analyze all corticosteroids. The price is € 1 900,- for the 1st sample, for the 2nd ff. if coming together its 40% from it.

Kind regards
—————————————————————————-
Dr. Andreas Mayrhofer
Head of Dept. Pharmaceutical Chemical Analysis
AGES / BASG
Tel.: +43 (0) 50555 36910
e-mail: [email protected]

Wow, cene sicer niso kar tako, vendar če že, potem je bolje tako. Sedaj bi verjetno morali delati na tem, da bi se nas zbralo čim več financerjev, da strošek/glavo ne bil tako velik.
Pri nas doma situacija finančno ni tako rožnata, smo v pričakovanju 3. otroka, mož je brez službe, tako da vsak evro šteje.
Jaz bi dala max 25 EUR.

Samo še nekaj-kaj tile naši ‘dohtarji’, ki imajo toliko za povedat čez kremco nočejo dat na plano raziskave, na kateri temeljijo njihove trditve?

lp, Mely

Uf!
Cena je lepa… zdaj bi nas se moralo zbrati čim več…
Ne vem kako da nas je do zdaj samo 5 ali 6, imela sem občutek po pisanju na forumih, da nas je vsaj 20….
Upam, da se javi še kdo…
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Pregledala sem celotno temo in naredila seznam vseh, ki bi bili pripravljeni na sofinanciranje. Nekateri smo se ze odlocili, za nekatere pa nisem sigurna. To velja za cvetaco in nerako. Sta torej za ali ne.

1. Ajnesk2013
2. pk986
3. abcnet
4. Tony
5. Melly
6. cvetaca ?
7. nelee
8. neraka ?

Cena je torej 1900 EUR, vendar moramo temu znesku pristeti se eno kremo melema in postnino. Mislim, da obojno nebi smelo presegati 100 EUR. Torej, ce zaokrozimo, vse skupaj stane 2000 EUR. Za lazje odlocanje sem naredila preglednico.

– za 10 oseb pride 200 EUR / osebo
– za 20 oseb pride 100 EUR / osebo
– za 30 oseb pride 67 EUR / osebo
– za 40 oseb pride 50 EUR / osebo
– za 50 oseb pride 40 EUR / osebo
– za 60 oseb pride 33 EUR / osebo
– za 70 oseb pride 29 EUR / osebo
– za 80 oseb pride 25 EUR / osebo

Osemdeset se nas bo glede na sedanji odziv tezko zbralo. Premisliti moramo kako priti do potrebnega denarja. Da bi pritegnili se kaksnega vec za sofinanciranje, pa se zaradi prevelikega zneska raje ne odloci, predlagam, da je vlozek denarja na osebo, ki se odloci za sofinanciranje fiksen. Mislim, da bi bil znesek 25 EUR sprejemljiv za vsakega. Ostali denar pa poskusamo nekako zbrati. Jaz vem, da bi mi moji druzinski sorodniki in sigurno tudi kaksen sodelavec/ka v sluzbi sigurmo prispevali vsak po 1 EUR. In ce to naredimo vsi, verjamem da nam bo uspelo zbrati potreben denar. In da nam bo z neprevelikim vlozkom na osebo uspelo se koga pritegnili, ki bi se pridruzil analizi. Kaj menite na predlog? Ce ima kdo kakersen koli predlog, naj ga napise. Koncno nam je uspelo najti laboratorij, ki smo ga iskali. Prevec truda je vlozenega v to, da bi sedaj odnehali. Smo vec kot na pol poti. Nekako bomo ze zbrali denar, samo to oviro se moramo preskociti.

Lep pozdrav

Ja tak kot sem rekla 6 kom, uporabnikov pa precej več, ki čakajo da drugi naredimo kaj pametnega. Ne vem jaz sem razočarana nad odzivom.
Najlažje je pisati po forumih in komentirati, ko pa je treba rokave zasukati pa nobenega nikjer. Se opravičujem ampak sem resnično razočarana… pa veste koliko mamic maže z melemom svojega otroka….
Če nas je deset, pa če damo tudi po 50 €, ki je še ostalo… mi smo tudi s tremi otročki, 5 let in dvojčka, stanje v SLO pa se ve kakšno je.
Upam na še kakšno mamico, ki bi rada vedela s kakšno zadevo imamo opravka.
Lep pozdrav vsem

Ja, name lahko računate. Seveda, ce bo znesek na osebo v mejah znosnega (tam nekje do 100 eur, več je pa res preveč). Itak pa, da je več uporabnikov, ampak verjetno vsi čakajo na javno objavo rezultatov. Ali sta se dr. Voduškova oz. dr. Pirš kaj oglasila? Naivno razmišljam, da bi mogoče tudi kakšna institucija primaknila euro ali dva. Sama sem v zvezi z melemom kontaktirala tudi različne medijske hiše (npr. Na Tedniku bi bili pripravljeni narediti zgodbo o tem, kar bi verjetno tudi vzpodbudilo akcijo, vendar pa v vseh teh oddajah potrebujejo posameznika, ki bi pred kamerami povedal svojo zgodbo. Ce kateri to ni problem, je to tudi ena izmed variant.)

New Report

Close