še eno obrazložitev, prosim
Spoštovani dr. Pirnat,
Dobila sem izvid prvega pregleda pri tirologu. Kot sem že pisala, sem imela na napotnici zapisane vrednosti (začetek oktobra): TSH 0, FT4 25.7 IN FT3 7.58.
Vrednosti (26.10.) pa so: TSH pod 0,005, FT4 18.90, FT3 5.10, TSI 8.10, anti TG 764.oo, anti TPO 295.00.
Kaj te vrednosti pomenijo?
Zanima me, ali ima znižanje FT4 in FT3 (brez zdravil) kakšno povezavo s tem, da sem bila v času pregleda pri tirologu, že skoraj en mesec doma, na “bolniški”, torej sem “počivala”?
Tirolog mi je namreč zapisal, da priporoča počitek do vzpostavitve eutiroze.
Z osebno zdravnico sva se strinjali, da dokler v službi ne bo stresno, lahko hodim v službo. Sem se odločila pravilno? Svoje delo imam rada in čeprav mi vzame veliko energije, nebi želela posedati doma.
hvala in lp
Spoštovani!
Glede na navedeno gre pri vas za bazedovko (avtoimunsko hipertirozo). Hipertiroza (prekomerno delovanje ščitnice) je relativno blaga, vsekakor pa bi priporočal jemanje tirostatikov (Atyrazol. Propiltiouracil…), ki so vam jih verjetno predpisali. Počitek je koristen. Če se počutite dovolj dobro lahko tudi hodite v službo, sicer navadno priporočamo bolniški stalež do vspostavitve evtiroze (normalnega delovanja ščitnice).
LP