Najdi forum

Še enkrat KRST

Draga botrice, botri in starši….

mene pa zanima če ste same delale vabila in kako ste jih naredile?

Verjetno ste uporabile šeleshamer -kakšne barve in kaj ste na prednjo stran napisale ali nalimale? notri pa kakšen lep verz in vabilo na krst.

Vsak post je dobrodošel…..

Cao Tina

Mene pa zanima, koga vabite na krst, da potrebujete vabila?

lp
Pepa

Živjo,

mi smo v kot natisnili črno belo fotografijo otročka s križcem (ni bilo videti tako kičasto kot se bere), zraven je bil odlomek iz svetega pisma o krščevanju otrok.
Napisali pa smo nekaj v tem smislu, da midva (mož in jaz) vabiva tega in tega dne v …. cerkev….., kjer bo najin sin prejel zakrament sv. krsta.
Spodaj sva še pripisala, kje bo kosilo in da naj nas pokličejo, če jih ne bo zaradi števila kosil.
Kupila sva barvni papir in vse sprintala doma, vabila pa sva poslala po pošti.
LP, Alenka

Alenka,hvala da idejo….

Pepa sej res kako sem ruknena, sej na krstu so samo starši, otrok in župnik.
Še dobro da so na svetu ljudje kot ti, da postavljajo neumna vprašanja in grenijo svet…

Mogoce te je pa samo vprasala?? O tem kaksna si ti ni bilo nobene besede.

Pa res, koga vse se pa vabi na krst? Za to pa res ni treba ne vem kakšne fešte.

Mislim, da je pa to malce prehudo. Nisem nikomur grenila življenja, preprosto sem vprašala, koga vabite na krst. Niti malo grenko vprašanje.

lp
Pepa

Ja na krst ponavadi pride se boter/ca pa kaksna babica in dedek ,pa teta in stric,skratka odvisno od družine in mišljena o tem dogodku.Eni radi delajo velike fešte tudi za take (manj) pomembne dneve.

In ansambel se naroči?

No, ker se že pogovarjate o krstu: ali poznate kakšnega župnika, ki bi krstil otroka staršev, ki nimajo vseh zakramentov?

Jaz ne poznam, mislim pa da bi to storil vsak župnik. Kaj pa je otrok kriv!?

Mene pa zanima, ali mora imeti krstni boter vse zakramente ali je dovolj samo krst?

Vse zakramente IN krščansko življenje (koruznike, aktivne geje ali lesbijke and co kar odpišite). Kar se krščanskega življenja tiče, je veliko odvisno od župnika, vendar je zelo malo verjetno, da bi vam kdo spregledal zgoraj naštete skupine ljudi. Če vam kaj ni prav, pa otroka ne krščujte.

Draga Citronica. Otroka bi dala krstit zaradi njega in zaradi sebe ali tebe. Vidiš, kako se časi obračajo. Naj vam povem, da noče noben župnik krstit otroka staršev brez zakramentov (oz. imava samo krst).Čeprav smo iz Dolenjske, smo našli enega na Štajerskem in nam je ta obred opravil – brez komplikacij, brez maše in podobnega. Še vesel je bil in je rekel, da ve, kako težko je takim staršem prositi za krst. Res, možakar na mestu. Krstni boter pa mora imeti vse zakramente.

Sem dolgoletna koruznica in s partnerjem sva bila skupaj nečaku botra pred 2 tednoma. Ni blo problemov.

Pepa, oprosti sem res malo pregrobo odreagirala!!!
Se mi zdi da si lahko in koruznik in ločenec samo vse tri (a so trije?) zakramente moraš imeti opravljene, če jih pa nimaš jih pa narediš naknadno pred krstom.To velja za botre in botrice.

ja, pri nas je pa res bilo tako: otrok, midva, dva para babi in dedi, pa boter — in zupnik seveda;
pa nisem cisto nic pogresala mnizice sorodstva, za vabila pa -iskreno- se nisem slisala, da bi jih posiljali
pa lep krst zelim!

New Report

Close