še enkrat bioenergetik
Ne bi rada nikogar degradirala, toda ob imenu “bioenergetika” Dumančiča si ne morem kaj, da ne bi povedala še druge plati. Omenjeni gospod izvira iz otoka Ugljan in je kar nekaj let ordiniral v okolici Zadra, dokler ga niso ujeli pri šarlatanstvu in je od tam pobegnil v Slovenijo. Nekateri domačini vedo povedati, da je bil zanj razpisan kazenski pregon.
Gospod Dumančič tudi pogojuje zdravljenje z bivanjem v hotelu Larix v Kranjski gori, kar mi nekako ne paše v kontekst naravnih danosti z zdravilstvom.
Lep pozdrav vsem,
Modra
No, če se je Muhammed Ali zdravil pri njem, bo že nekaj na tem! 🙂
(in Domančić se je takrat spet po njegovo pošalil: če ne gre gora k Mohamedu, pa pride Muhammed h gori! :-))
Sama vsekakor verjamem v njegove zdraviteljske sposobnosti, to, da pogojuje zdravljenje z bivanjem tam, pa ne vem, če bo držalo, je pa vsekakor bolj praktično, tudi zanj, da lahko začne že zgodaj, sicer bi vsi prišli popoldan ali zvečer, saj ima ogromno ljudi, a eni, ki so od blizu, se menda vozijo – kakor se pač komu splača!).
g.Domančić je Evropsko priznan bioenergetik, ki ga ameriški in evropski avtorji knjig o bioenergiji uvrščajo v svetovni vrh.Svoje delo opravičuje z dvajset letnimi rezultati.Prav ti rezultati mu dajejo pravico, da dela to kar dela.To pa je zelo daleč od šarlatanstva.K njemu hodijo bolniki, kjer šolska medicina odpove.
Glede pogojevanje zdravljenja z bivanjem v h.Larix pa to ne bo držalo.Bivaš kjer želiš ali se voziš.Si že bila na terapiji?Po teh informacijah, mislim da ne.
LP
Že v začetku sem poudarila, da ne želim nikogar degradirati. Pravzaprav sem bolj želela slišati mnenje tistih, ki so bili deležni tovrstnega zdravljenja pri g.Dumančiču. Sama sem že bila zelo blizu tega, da bi poiskala pot do njega in ker imam to srečo, da poletja preživljam tam, od koder izvira, sem – logično – poiskala informacijo iz prve roke. Ne bi bilo pošteno, če bi navajala vsa “dejstva”, s katerimi so me zasuli, zagotovo pa ne gre samo za “rekla-kazala”.
Pravzaprav ima vsak pravico do tega, da v življenju nekaj počne – tudi zdravilec ima pravico zdraviti, bolnik pa pravico poiskati njegovo pomoč. Pravica je tudi razmišljanje o etičnosti in učinkovitosti take dejavnosti.
Rada bi slišala konkretne primere izkušenj, tako o dr.Dumančiču kot še o kakšnem bioenergetiku.
Kaj pa če dalmatincem ni prav da D. dela v Sloveniji , pa zato govore o šarlatanstvu. Ne verjamem da bi toliko let lahko delal v Sloveniji (cca 8 let) na tako javnem kraju če bi se šel šarlatanstvo. Pa tudi v knjigah ga ne omenjali kot “superstar ” bioenergetikov če bi bil šarlatan. Sicer pa ozdravljeni primeri govorijo sami po sebi. Najbolje da se prepričaš na svoje oči če v to dvomiš – mislim da ti bo dovolj nekaj minutk v prostoru kjer zdravi. Jaz sem tudi eden njegovih čudežnih primerkov , saj me je rešil že napovedane kemoterapije po diagnosticirani 6 ponovitvi raka. Tumor je izginil po 4 ali 5 njegovih terapijah in to popolnoma – v moji kartoteti je navedena alternativna ozdravitev . Še vedno se vračam k njemu na cca 4 mesece vendar le preventivno , pa še malo Kranjsko goro obiščem, ki je zame prav magičen kraj. Odkar je moj tumor izginil po njegovi terapiji je več kot leto dni in od takrat ni več sledu bolezni, kar je zame velik uspeh. In jaz pravim da si zasluži naziv “superstar”.
OK ..
Še mnenje enega njegovih učencev.
G. Domančić je doma z otoka Ugljen. Kazensko ga zaradi šarlatanstva ne morejo preganjati, ker so ga 3-je zdravniki tožili in tožba se je glasila, da ni kriv, ker bioenergija ne obstaja oz. ima od Zagrebškega vrhovnega sodišča dokument, ki mu dovoljuje, da zdravi ljudi kjerkoli na področju Hrvaške po vseh svojih sposobnostih.
Poleg tega si lahko preberete knjigo “Raport o znanstvenoj provjeri” od g. Dražena Jakčšića, ki je napisal knjigo o znanstveni raziskavi o delovanju bioenergije na človeka.
Toliko o temu.. mogoče malo napačne informacije širijo. (to o zdravnikih se mi ne da globje razgabljat)
Hotel Larix ni noben pogoj da ljudje pridejo na terapijo.
Mnogi ljudje zavidajo ljudem kot je on. Si predstavljaš farmacevtske družbe kako si pulijo lase, ko ga spremljajo kako je izučil že približno 400 zdravilcev samo na področju Slovenije v slabem letu dni. To pomeni, da je 400 družin v Sloveniji, ki recimo, ne bodo več kupovali Aspirina zaradi glavobola, ampak mu bo drug član družine za par minut položil roke na glavo in bo glavobol minil.
Še ena, ki govori v prid temu, da ga verjteno namenoma “minirajo” na vsakem koraku. Človek lahko ozdravi osebo, ki ima raka.. Približno veš koliko denarja gre za enega pacienta z rakom? Po nekaterih informacijah do 50.000 evrov, pa uspeh ni zagotovljen. Zdaj pa malo preberi ta forum in poglej koliko ljudi boleva za to boleznijo. –>Ne me narobe razumet.. tudi pri njemu ni nobene garancije za uspeh.
No .. skratka.. vsak ima svoje mišljenje in predstave o določenih rečeh in to je moje videnje te reči.
Osebno vem, da če se bom držal njegovih naukov in njegovih “kodeksov” (ki so zelu humani in pravični) pri izvajanju te terapije, da nimam nobenega razloga za skrb.
Veliko ljudi me že vleče po ustih zaradi tega kar počnem in to čutim, vidim, berem, … Vedno več, pa jih je, ki odobravajo naše početje in vedno več se jih posveča takšni vrsti zdravljenje..
Ufff.. sem se pa razpisal ne 😉
Skratka.. v mojih očeh je Domačnić (