Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! ŠE ENKRAT AKRILNE BARVE

ŠE ENKRAT AKRILNE BARVE

Za tiste, ki z akrilnimi barvami barvate večje površine (kot npr. Sonce kakšen stol), kje kupite te barve in v kakšnih količinah?

Zadnjič sem kupila barvo v spreju v Bauhausu – ampak takšno za “kamen”, ker sem z njo barvala lončene posode za rože. Cena piksne je bila 750 sit. Tudi za stol sem kupila barvo v piksni – navadno akrilno (v trgovini z barvami), cena enaka. Za lesene pladnje sem zadnjič kupila kar tesarol v kilskem pakiranju – cena 1800 sti (različno po trgovinah). Za en stol sem porabila kar precej barve – mislim da več kot eno piksno (sprej). Ne vem natančno, ker sem barvala še druge stvari.

Barve v spreju so za kakšno stvar precej boljše kot navadne, saj se barva lepše prime, pe še hitreje je.

Hvala ti za prijazen nasvet.

Če veliko barvaš z akrilnimi barvami se splača kupiti osnovne barve v piksni in si jih nato preliješ v majhne lončke…piksne pa dobro zapreš in imaš barvo za dolgooo časa.

Večje površine pa jaz barvam kar z malim valjčkom – nanos barve je bolj enakomeren, kot če barvaš s čopičem, pa še hitreje je.

Lp Bauca

Prometej

Do Prometeja mi je predaleč. V bližini imam Art&hobby, vendar imajo akrilne barve samo v majhnih količinah, v stekleničkah. Spreje pa mislim, da imajo.

Samo namig – ti spreji so v trgovinah z barvami ponavadi precej cenejsi, pa se vecje doze so. Jaz sem s tisim “Do it” sprejem od Hobby and Arta pobarvala bore malo, zato sem naslednjic kupila “navadno” akrilno barvo.

Potem bo res najbolje, da grem do najbližje trgovine z barvami. Hvala vsem.

A so navadne akrilne barve, akrilne fasadne barve ali obstajajo še kakšne. Ker prodajalka mi je zagotovila, da te akrilne fasadne barve veliko prodajo, da jih kupuje tudi pri nas priznani slikar pri njih. So pa to ala dipi barve, v plastenkah po 125ml, 250ml ali 750ml. Cena ja pa okrog 900 sit. A je torej to to?

Hvala.
Lp, Špela

New Report

Close