Še enga otroka??
Me ima, da bi pr 40 imel še enega otroka….Žena je bla malo, kh, skeptična, zdej je pa kr za. Je mlajša od mene 5 let.
Gledam znance v teh letih, neke fensi frizure z obveznim štrihanjem na črno( kaj čmo, majo pač sive lase), neko čudno obnašanje, kupujejo motorje, neke fensi avte. Čudno. Je to tista kriza 40 let??
Ha ha, ti pa si pojava. Čudno ti je, da dedci pri 40 kupujejo motorje in fensi avte, da si pa omislijo ŠE ENEGA otročka, je pa čisto normalno in SIGURNO ni znak krize srednjih let. Isto sranje, samo drugo pakovanje.
Ko bo ta otrok na vrhuncu pubertete, boš ti star čez 50 let, zdaj pa teci pogledat kakšnega 50-letnika, kako se rihta in koliko mu je do igric z najstniki. Dojenčki so super, jaz bi jih lahko imela deset. Mogoče je čas, da tudi ti začneš razmišljat o motorju al pa vsaj o kakem adrenalinskem športu.
Pomisli, če imaš dovolj energije za otročka. Če se ti bo dalo skoraj ves čas ukvarjati z njim. Ker če bi ga rad samo zato, ker ti je malo dolgčas, ti polagam na srce, rajši si najdi kakšen hobi. Razmisli tudi o tem, kakšen starš si, ali si zadovoljen s svojim starševstvom do sedaj.
Če bi si rad samo malo popestril življenje, si rajši omisli kužka, je ravno tako fleten. To ti govorim iz izkušenj, ker vidim kolikokrat imajo ljudje, ki nimajo starševseka čuta, otroke, ali pa nimajo niti za svoje preživetje, pa si jih nekaj naflancajo, za njih pa potem drugi skrbijo.
Ker jest sm ena izmed tistih, ki skrbi za “tuje” otroke. In jih z veseljem uzgajam pa za njih skrbim, ampak otroci pa niso veseli, ker se starši ne brigajo za njih! Mojemu bratu, ki je podobnih let sem mu dala isti nasvet. Seveda me ni poslušal, sedaj pa spet jaz skrbim za njegovega otroka, ker pač taka sem. Jih ne razvajam, da ne bo pomote – otrokov, samo ne morem jaz otroka pustiti lačnega in žejnega, ko njegovi starši cel dan bulijo tv al pa po svojih zadevščinah letajo okoli.
Tko, da mal razmisleka zakaj si želiš otroka. Pa ponavadi si ljudje kar sami dajemo odgovore, tko da preberi si še enkrat svoj post.
Pa srečno in veselo skozi praznike
Imej ga.
Če si že imel otroke, veš, kako to gre, plus zdaj imaš še kilometrino.
Kdorkoli misli, da si za to prestar, je idiot. Čez 10, 15 let boš pač star nekaj čez petdeset. Glede na to, da bomo delali do 70., res ne vidim, kako bi lahko bil prestar za otroka.
Narava sama določi, kdaj si prestar. In vidva prav gotovo nista.
Kar se tiče motorjev, avtov in ne vem česa – otrok je definitivno boljša odločitev. In je ne boš obžaloval…
In kje si prebrala, da avtor tega ni počel pri prejšnjih otrocih? Naslovno vprašanje tega ne omenja.
Naj otrok ne bo ‘mašilo’ v obdobju, ko začutiš pri sebi neko … praznino. Eni jo imenujejo kriza srednjih let, kriza nedoživetega in jo zapolnijo na različne načine (tudi z motorji, avtomobili, adrenalinskimi športi, …).
Dokazati sebi in drugim, da si poln energije in neglede na EMŠO še čisto vitalen – ob vseh prelomnicah, ki jih doživljaš. A šele, ko se soočiš s tem, da leta tečejo ne le drugim, teveč tudi tebi (a da to ne pomeni nujno nekaj slabega) – začneš zares uživati v tem, kar čutiš, imaš in kar si.
Če ga boš lahko finančno (plačilo vrtca, šolanja, ostalega) in prevsem časovno / psihično preskrbel z pozornostjo, seveda lahko. Danes ni to kot včasih. Če si ga oba želita.
Prestara nista, res pa je da v šoli bodo se malem smejali če boste izgledali kot nonoti in tudi ko bo puberteta ali boš sfolgal?
pri 40 pa res nisi prestar za otroka, kaj je s folkom, a ste vsi malo čez les, moj mož je imel pri 40 prvega otročka, potem pa še dva, zdaj je 48, skače z njimi, plava, jih rihta, vozi na treninge, vitalen je in mladosten in komot ima še kakšnega otroka…
kaj a po vaše so uni z 40 imi leti že kar za v dom ali kako?