Še ena z želodčnimi problemi
Ne piše v nobeni knjigi o dietah za težave z želodcem oz. črevesjem, vsaj ne da bi jaz vedela. Ravno zdaj pa sem zasledila lep opis v knjigi Zdravilne zeli Borisa Jagodiča. Priporočam. Sicer pa mislim, da moraš kar sam potuhtati, kaj smeš in česa ne. Presenetilo me je, ko sem videla, da odsvetujejo ajdovo kašo. Meni pa zelo dobro dene. Skoraj tako dobro kot prosena kaša. Težava pri obolenjih prebavnega trakta je ravno v tem, da zaradi vnetij ješ precej enolično hrano in s tem dolgoročno gledano še dodatno izgubljaš, ker nimaš dovolj vitaminov, mineralov… Pa še kakšne alergije lahko sledijo, potem je pa strašno težko splezati ven.
Ker tudi prehranskih dodatkov ne prenašam dobro, iščem vse mogoče načine, kako naj kaj kvalitetnejše hrane spravim vase. Korenčkov sok je tudi zato zelo primeren, poskusila sem pesin sok, ampak ni bilo v redu. Zdaj razmišljam, kako naj naredim kaj soka iz regrata. Zdi se mi, da bi bil zelo koristen. Če ima še kdo kakšno idejo, bom hvaležna. Predvsem mi zelo zelo dobro dene glutamin, vendar želodec hitro protestira. Nimam še podatkov o tem, v katera hrana je bogata z njim.
Boljše zdravje ti želim.
Alenka
U,to je pa hudo!
Gledam,da se nic ne oglasas ne na meil in ne tu,pa sem si kar mislila da te spet zelodec matra!
ti se kar javi na oni moj meil naslov!
ali pa na [email protected],tega sem nedavno odprla tak da upam ,da sem si prav zapolnila naslov
Pozdravljene
Imela sem podobne težave. Želodec me je bolel, še bolj pa dvanajstnik Na gastroskopiji so ugotovili, da imam po operaciji žolčnih kamov preveč žolča, ki mi zateka nazaj v želodec in požiralnik Pozdravila sem se s čajem, ki so mi ga v samostanu Stična zmešali za zmanjšano izločanje žolča. Odkar pijem ta čaj ne rabim nobenih tablet.
Lep pozdrav Minka
Jaz pa cakam na operacijo zolcnih kamnov, kjer mi zatrjujejo da se bodo moje tezave in bolecine potem prenehale. Operacije se bi zelo rada izognila, ker me je kar malo strah. Sedaj pa si ti napisala, da imas (si imela) se vedno tezave z zolcem. Zato bi imelai vprasanje zate, ali se ti je stanje po operaciji izboljsalo ali ne?
Kje se lahko dobi ta caj ki ga priporocas?
Ze v naprej hvala za odgovor!
Punce, polno dijet in tablet in čajev. Jaz pa vas vprašam, kako pa stres. Moje zgage so se začele s stresom in sedaj sem permanentno na ranitalu ali nexiumu. (Nexium proti kislini in bolečinam močno priporočam).
Želodčno črevesno sranje pa iritabilni kolon – to je vse strašno povezano s stresom. Povejte malo kako vozite po tej strani, kako vam grejo dekompenzacije v življenju (občutek dovršenosti, zadovoljstva), tudi dober seks bi moral pomagati. Moja teza je skratka: pomirjena oseba – pomirjeno črevesje.
Ali pa se motim?
Jaz priporočam vsem, ki imajo težave s prebavljanjem, da si nabavijo knjigo 4 VRSTE PREHRANE ZA 4 KRVNE SKUPINE. Jaz se je kar držim in lahko rečem, da je to to. S tem si super uravnaš tudi telesno težo ( s tem jaz nisem imela problemov), tako vsaj piše v knjigi in jaz ji kar verjamem. Najprej morate seveda vedeti katero krvno skupino imate.
Srečno!
Če je komu ta knjiga poznana oz se po njej hrani naj se oglasi s komentarjem.
Draga vrtnica!
Stara sem 27 let in verjemi, vem kako je, če te boli želodec. Po večletni kalvariji sem ga z različnimi sredstvi, predvsem pa primernim življenjskim slogom in izbiro prehrane, prilagojeni mojemu organizmu, uspela pomiriti. Imela sem okužbo s Helicobacter pyroli, trotirno antibiotično terapijo, več let sem določena obdobja jemala Ultop ali Nexium, imela sem številne gastroskopije, slikanja črevesja, krvne teste, testiranja na alergijo, izključevanje celiakije in tudi kolonoskopijo. Kakega posebnega organskega vzroka za bolečine poleg HP in refluksa žolča niso odkrili.
Kot prvo ti svetujem obisk pri gastroenteorologu, ki mu lahko zaupaš in ti zna prisluhniti. Jaz sem ga imela.
Drugič, pomaga ti lahko tudi kak zeliščni čaj, npr koprivo, ognjič in rman zmešaš v enakih delih, popariš žlico na skodelico, pustiš stati 10-15 min in piješ vsaj 3-krat dnevno.
Hrana: meni mrzla in trda absoluno ne odgovarja, samo topla in sočna. In nič kislega sadja, samo sladko in sočno. Sladkarij, na katere sem nora, se ogibam v širokem loku.
In seveda: loti se kake sprostitvene tehnike! To je zeloooo pomembno. Anksioznost in stres sta strup za prebavila. Vaditi moraš redno, vsak dan vsaj 10 minut, raje več!
Pa še nekaj: največ si lahko pomagaš in se pozdraviš sama po pravilu: “Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal!”.
Pa srečno!
Pozdravljeni!
Kakšno dieto mi predpisujete,če imam KANDIDO in nasljednje diagnoze po opravljeni gastroskopiji:INSUFICIENCA KARDIE,REFLUKS EZOFAGITIS LAA,PANGASTRITIS,KRONIČNI GASTRITIS ANTRUMA,KRONIČNI BULBITIS,KRONIČNI ENTERITIS!
Namreč skoraj po vsakem zaužitju hrane mi je slsbo in težko zaspim in se ponoči zbujam še posebej če ležim na levem boku in me začne boleti levi del prsnega koša in me zbada in gre počasi bolečina proti desni strani in navzdol in mi je potem zelo slabo!Dobil sem samo tablete NOLPAZA 20mg dvojni odmerek!
Hvala za odgovor!