še ena trpinka
Pozdravljene, tudi jaz se soočam s podobnimi težavami.Do sedaj sem vas samo brala, danes pa sem se odločila, da tudi jaz kaj napišem.
Z možem se trudiva že dve leti. Bila sva na pregledih in so ugotovili, da ima mož zelo malo živih semenčic, pa še te so bolj leni plavalci.Jaz sem bila na ultrazvoku in so rekli, da je vse v redu. Predlagali so nama IVF in eno leto nazaj sem bila na prvem poskusu, pa ni bilo uspeha, čez dva meseca sem šla po zamrznjenčke, pa zopet nič. Sedaj imam zopet razgovor v četrtek 6. junija.
Ali obstaja kakšen način zdravljenja moške neplodnosti?
Vesela bi bila kakršne koli vzpodbudne besede.
Veliko sreče želim vsem bodočim mamicam in očkom
sončen pozdrav
Dana
Draga Dana,
Midva z možem sva tak primer, verjetno je pri mojem možu še slabše,ker je najina edina rešitev donator.Vzroka za njegovo neplodnost ne morejo vedeti, verjetno je mums v otroštvu. Ker je v Sloveniji pomanjkanje donatorjev je dolga čakalna vrsta.
Midva sva nekoliko starejša čakava že vrsto let, bova mogoče v jeseni na vrsti.sedaj opravljava formalnosti pri psihologu, psihiiatru in pravniku.
Koliko jajčec se je pri vaju oplodilo?Koliko sta stara? Javi kako sta opravila.
Pozdrav!
Draga Dana!
Midva imava prav take probleme.Moz ima zelo malo semencec ima vedno na biopsijo.
Jaz sem imela ze 3 postopke IVF-ICSI.
Predvcerajsnjem sem bila na GK na posvetu in ga je moz vprasal ce zanj obstaja kaksno zdravilo in je doktor rekel, da ni zdravila.
Jaz pa moram po dveh letih poskusov spet na vse krvne preizskave in na ponovni Uz, ker imam z vsakim poskusom manj jajcec.
To vse me se caka v koncu junija.
Potem pa se prijavim na ponoven postopek.
Prvi poskus pa tako ali tako uspe samo redkim.
Le pogumno naprej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lp, Bianca
Zdravo!
Kot sem povedala, sem bila 6.junija naročena na razgovoru na GK, pa ne vem kako mi je to uspelo, da sem imela pretečeno napotnico in nisem mogla priti do zdravnika, tko da grem 13.6 še enkrat z novo napotnico. Mal sem že zmedena od vsega tega, ni hudič, da se kje ne zalomi.
Drugače pa sva imela pri prvem postopku pet oplojenih jajčec, eden je odmrl, dva sem dobila pri prvem transferju, kasneje pa sem šla še po dva zamrznjenčka.
No v glavnem sedaj čakam 13. junij.
Se beremo,
Dana
Draga Dana, vem da ti ne bo v tolažbo pa vseeno naj ti povem, da mojemu možu niti pri biopsiji niso našli nobenega zdravega spermija, ki bi bil primeren oploditve po ICSI metodi. Pa še z mano ni povsem vse vredu, imam namreč PCO, tako da je tudi z mojimi ovulacijami bolj tko. Preostane nama samo še donatorstvo, vendar mož v to ne pristane, tako da najverjetno nikoli ne bom mamica, pa naj si še tako močno želim. Zdaj se še odloča, da bi najverjetneje še enkrat šel na biopsijo, ker misliva, upava, si želiva mogoče pa le se bo našel kakšen zdrav plavalček, ki si bo želel življenja. Pa čeprav nama je zdravnik zatrdil, da pač če je izvid takšen ja pač takšen in skoraj drugačen ne more biti.Vendar verjameva v čudeže in tudi ti verjami, želim vama vse najboljše.
Iva,
hvala lepa za lepe želje
Torej skupaj upajmo na čudež, ki se očitno dogajajo vsem nam, samo še na vrsto nismo prišli. Midva nisva izgubila upanja in veva, da sva korak za korakom bližje. Le pogumno naprej in ne obupati, čudeži se dogajajo vsak dan.
Želim vama veliko sreče pri biopsiji in seveda zdrave plavalčke.
Dana