Še ena septemberka
Nataša,
meni se je sum o zanositvi porodil kmalu (z možem sva 1.5 leta poskušala po spontanem splavu, tako da se mi zdi da poznam svoje telo do obisti), saj prvič nisem čutila ovulacije (navadno jo komaj preživim, takšne bolečine imam). Znake, sorodne PMS, pa sem imela že 10 dni prej :))
Neučakano sem kupila test, ki naj bi zanesljivo pokazal 3 dni pred pričakovano M rezultat – pa ni. Potem pa sem spet (neučakana jaz) poskusila s CB 1 dan pred pričakovano M – in zgodili sta se dve črtici :)))
Edino kar me ves čas matra je strašna zaprtost, napetost in posledično občasne bolečine: nikjer nisem zasledila, da bi imela katera tako zgodaj že s tem težave :/
Kakorkoli: držim pesti zate in naj bo jutrišnji dan zate modro obarvan 😉
Jaz sem imela prvi pregled v 6 tednu in mi je G naredila ginekološki pregled (brisa mi ni vzela, ker mi ga je pred enim mesecem na rednem g pregledu) in UZ, vendar se še ni videlo pikice. Morda tudi zaradi napolnjenega mehurja. G je rekla, naj pridem čez en teden, da se bo pa sigurno bolje videlo in da mi bodo vzeli kri in urin, stehtali, zmerili pritisk in da bom dobila materinsko knjižico. Prvič mi je v bistvu le potrdila nosečnost.
Ko sem prišla drugič, sem imela seveda spet poln mehur, ker sem predvidevala, da bom šla najprej v laboratorij (s praznim mehurjem nimam kaj delati v lab.), vendar me je vzela naprej na UZ, ker sem bila zelo zgodnja. Seveda se zaradi polnega mehurja ni nič videlo – videla se je le povečana vrečka. No, pa sem šla v laboratorij in zopet nazaj. Tokrat se je vse lepo videlo. Dobila tudi materinsko knjižico in že drugo slikico. (album se že polni)
Naslednji pregled imam zaradi visoko izmerjenega pritiska (imam sindrom bele halje) po treh tednih – 4.2.
EN NASVET TISTIM, KI GREJO PRVIČ NA GP!!!
OPOZORITE SESTRO, DA IMATE POLN MEHUR, KER STE “PREDVIDEVALE”, DA BOSTE ŠLE NAJPREJ V LABORATORIJ, DA NE BOSTE RAZOČARANE, KER SE NE BO “NIČ VIDELO”. Če ne boste napotene v lab, hitro na WC.
LP, Simona.