še ena dilema
zdravo, pišem ker imam en problem-mogoče niti ni problem, vendar potrebujem nepristranski nasvet, odločitev pa bo konec koncev itak moja.
stvar je sledeča- pred tremi meseci sem zaključila štiriletno zvezo z bivšim fantom- ne vem točno kakšen je bil glavni tehten razlog-mogoče naveličanje, nepotrpljenje, brezvezni prepirčki iz samega dolgčasa, pa na koncu tudi pomanjakanje zaupanja iz moje stvari…lahko bi vam na dolgo opisala najino zvezo, vendar je tezko spravit 4 leta v tale post:) uglavnem, takoj ko sva mi2 zaključila, sem se spustila v novo zvezo z leto dni mlajšim fantom, ki je povrhu še moj sodelavec…vem( sedaj vem) da ni bilo najbolj pametna ideja en dan po zaključko ene zveze skočit v drugo…ampak ok, sama sem si kriva. Problem je sledeč-ko sva zaključila z bivšim sem bila čustveno popolnoma uravnovešena…niti solzice nisem potočila za njim, skratka NIČ. Popolnoma hladna. Sedaj pa je vsa stvar prišla za mano-verjetno tudi zaradi novega partnerja, katerega sem podzavestno začela primerjat z bivšim…vem da ko se to enkrat začne gredo stvari lahko samo še navzdol. Problem je tudi, ker me je novi fant že predstavil staršem, prijateljem, tudi jaz sem njega (čeprov niso odobravali) že pripeljala domov…skratka…mislim, da nisem srečna…oz, da potrebujem čas da stvari v sebi predelam sama…pa tudi bivšega tako pogrešam…v tega novega sem se zaljubila, na začetku je bil vse kar bivši ni bil, sedaj je pa obratno…vem, zelo bitchy od mene. Povejte mi prosim, kaj naj storim? In kako naj sedanjemu razložim, da to ni to, kar si jaz želim….fant me ima (vsaj zgleda tako) resnično rad….in vem da ga bom močno prizadela….kako naj postopam naprej?
Prosim še, brez obsojanja….samo nasvet-mnenje želim…
Hvala in lep dan…
Tukaj in na forumu Ljubezenski nasveti boš našla veliko čtiva ravno na to temo, med drugimi tudi “moja ponavljanja”… Skratka – te zadeve se ne obnesejo nikoli; v novo zvezi si šla zaradi samopotrjevanja, to verjetno najveš. Sedaj te dogodki prehitevajo z vseh strani – nov fant, poznanstva in prebolevanje “bivšega”.
Zaradi navedbe da se ponavljam, bom skrajšal (ti pa vselo na čitanje): bodi FER do SEBE in “FANTA” ter razmerje končaj TAKOJ (vragca, podčrtat se pa ne da), v novo pa zaplavaj ko boš na to pripravljena.
LP
Cec
:)))) ful si me nasmejala, pa daj nehaj no,ti sploh nisi zmožna met koga resnično rada.
Zdaj pogrešaš bivšega kao, v postu pa se hvališ, danisi za njim potočila niti solzice pa da si bila za novo vezo čustveno uravnovešena, slednje še dolgo ne boš, če boš splohkdaj.
Mislim, da zelo ozko in plehko razmišljaš, predvsem pa se bojiš bit sama zato skačeš iz ene veze v drugo, kar pa je navsezadnje zate tudi velika škoda.
draga matejka matejka…mislim da sem spodaj pripisala da prosim brez obsojanja-mogoče bi si izvolila prebrati še enkrat!
tvoj komentar resnično ni bil potreben- še posebej ne napisan na tak način, ampak ok hvala vseeno za tvoj čas, da si si ga vzela in prebrala moj prispevek.o tem koga in kako lahko ljubim jaz, vem samo JAZ in ljudje ki so bili in so te ljubezni deležni.
p.s. lahko je deliti nasvete, dokler nisi sam na istem…nikar ne pozabi tega.
Hey!
Moje mnenje je,da se po enem dnevu clovek se zaveda ne, da je končal zvezo. Vse to pride kasneje. To bi lahko pojasnilo dejstvo,da si bila na začetku tako hladna in da nisi potočila niti solzice. Jaz ti verjamem, mislim pa da takrat psiha sploh se ni dojela da sta nehala. Potem si se zapletla z drugim.KOt ugotavljas to morda ni bla najboljsa ideja, ampak zdej je kar je.
Mislim,da bi morala stvari sama predelat in nikoli ni prepozno zato. Bivšega pogrešaš tudi zato, ker ga še nisi prebolela.
Če ocenis, da ti je vseeno nekaj do sedanjega fanta, potem prekini z njim samo zacasno, dokler si ne uredis stvari sama pri sebi.Če te ima resnično rad, bo razumel. Če pa ne, pa končaj zvezo. Ne oziraj pa se na prijatelje, znance in starše…to je tvoje življenje.
Veliko srece!!
Pozdravljeni!
Štiri leta odnosa, kot pravite in potem konec, nato pa takoj druga veza. Verjamem, da ne zmorete začutiti sedanjega fanta, saj zanj ni bilo nikoli prostora v vašem srcu. V odnos z njim ste vztopili zaradi stiske, besa in jeze na prejšnega fanta in kot pravite niste čutili nič, saj ste vsa čutenja odrezali. Lažje se je bilo ukvarjati z novo vezo, kot z bolečino odhoda. Kako to, da si ustvarjate situacije, kjer odhajaš in ne čutiš nič, za sabo pa pustiš bolečino in zavrženost? In kako to, da sedaj ko niste več z bivšim fanto čutite, kako ga pogrešate in ljubite? Ali je to resnično edini odnos, ki ga vidva lahko živita? Da se pogrešata in hrepenita? Kako to, da morata prizadeti še druge, da se vidva lahko začutita?
Razmislite o sebi in svojem odnosu do življenja. Ali boste vedno odhajali in puščali za sabo rano razbolelosti, ali pa boste enkrat začutili v sebi svojo lastno zavrženost in razbolelost in se odločili za zdrav, zrel in odrasel odnos. Kaj je tisto, kar vas zelo globoko toliko boli, da odhajate iz odnosov “čustveno popolnoma uravnovešeni”, brez solzice in popolnoma hladni? Vaš odnos, kako ste odšli govori o vaši zavženosti, o iskanju sebe v vašem lastnem izgubljenem svetu osamljenosti in bolečine. In zelo težko se najdeš, če iz otroštva nisi prinesel objema varnosti, da si sprejet in ljubljen točno takšek, kakršen si.
Vse dobro vam želim v življenju, v upanju da srečate in najdete sebe ter odnose, ki vas bodo izpolnjevali.
Sabina Stanovnik
spec.ZDT