še ena budala…
No tole, da je horskič vedno horsič……..menda ni čista resnica. Nekaj jih je, ki neuspešno zaključijo program, zato pride do recedivov. Nekaj je takih, ki se gredo zdravit, pa ne iz svojega prepričanja, zato ne uspejo. Niso pa vsi taki. Nekaterim tudi uspe. Osebno poznam 3 osebe, ki so se izmazale in so po 8, 12 in 15 letih še clean. S takim pristopom, nam vsem, ki se trudimo, ki verjamemo, izpodbiješ ves up. Up je pa poglaviten, kdor upa ta vztraja in kdor vztraja, na koncu tudi zmaga. Prav, da si povedala svoje mnenje. Tudi jaz sem imela narkomane za nevredneže in nevem kaj. Ko pa je v tem, tudi moja hči, ki jo poznam od prve sekunde, ko je privekala na svet in vem kakšna osebnost je bila, sem začela tudi narkomane gledati iz drugačnega zornega kota. So le otroci, so enako ljudje, krivi da so prešli na pota droge in žal nezmožni, da se sami izkopljejo ven. Zato jim moramo pomagati z vsemi sredstvi, ki jih imamo na razpolago, da jih odtrgamo od gotove, prerane smrti. V teh otrocij je potrebno prižgati luč upanja in ne dopustiti, da kdajkoli ugasne.
Eno je, da dekletom, ki imajo narkomana za fanta in obratno, svetujem, da z njim njo ne stopajo v resno vezo, ker jih to lahko pogubi in potegne še njih v drogo. Če pa je partner dovolj močan, je pa njegova dolžnost, da pomaga v ozdravljenje. Vse se da, samo če se hoče in če si vztrajen.
zenska. se jte spostujem cist. razumem te. ampak glej; jst mam okol sebe hasisarje, mam okol sebe horsice, mam okol sebe alkoholi. poznam situacijo. poznam droge. in recimo tvoj nasvet, naj ne vstopajo u zvezo z narkomanom? se ti ne zdi, da bi usak normaln clovek to mogu vedt?
hors hors hors. hors je najlepsa droga obupana_mama. najlepsa droga. bol k usaka trava, skunk, hash, iks, speed…. najlepsa. najbolsi filing. pac, nekoga zanese. druge ne. in ne ti men, da morm gledat iz drugega zornega kota. zadeva je u tem da jst vidm situacijo u vseh zornih kotih, kar je pa u primerjavi zavami, k vidte, kot opazam, situacijo doskrat povsem narobe in zgreseno z napacnimi prostopi.
ne morm ti odgovorit z Da al pa z Ne. ampak glej… da bos ti nekoga prepricevala, silila, prosila, rotila, jokala, se drla, hlipala…. verjem da ne bo pomagal.
[ jst ne vem kok se ti s tem spopadas, ker niti nism useh postov prebrau ]
s tem, kar sm zgori nastel, bi ti kvecjemu sla hcerka delat TEBI uslugo. in to misls da bo pomagal?
kar se tice zdravljenja. heh. tvoja hcerka in usi junkiji se morjo pozdravit U glavi. SAMI. ker jih noben drug ne bo. in ko opravi s psihicno odvisnostjo, ji bo fizicna mala malca; kva pa je to en teden bruhanja, driske, krcev, tresenja… u primerjavi s psiho, k bi se vedno in vedno se ga najraje zadevala.
sam…. ocitno ji ze pase da se ga zadeva. in tega ti ne mors spremenit, dokler njej sami ne bo dojadil.
Moja hči je 6 mesecev brez droge. Fizično je res O.K. Za psiho pa vem da ni in zato je potrebno zdravljenje. Vem, da mora ona SAMA v sebi pošlihtati zadeve. Sama vendar s pomočjo terapevtov in tudi staršev. Kdo pa ji bo stal ob strani če ne starši?
Ne vem zakaj imaš v sebi tak gnev do narkomanije. Če toliko veš in nisi v tem noter POMAGAJ drugim, če pa si noter pomagaj SEBI. Če nočeš ne eno ne drugo, pa bodi tiho.