Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Se da s homeopatijo obrniti otroka v nosečnosti?

Se da s homeopatijo obrniti otroka v nosečnosti?

Pozdravljeni! Sem noseča 38. tednov in moj otrok je še vedno v medenični vstavi. Slišala sem da se dobijo homeopatska zdravila ki naj bi pomagala da se otrok obrne v pravilen položaj. Je to res? Ali moram za to na pregled k homeopatu (če nisem že prepozna) ali je dovolj da grem v lekarno kjer se da dobiti homeopatska zdravila in se tam posvetujem z farmacevti?
Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,
malprezentacija je eno redkih stanj v homeopatiji, kjer ni treba poglobljene anamneze pri homeopatu, ampak se pavšalno predpisuje zdravilo Pulsatilla, v potenci vsaj C200, kar se dobi tudi pri nas v lekarnah. Nekateri farmacevti komplicirajo in nočejo izdati te potence, a se vam ni treba bati. Zahtevajte C200, recite, da sem jaz to napisal in jih po potrebi povprašajte, kateri pravilnik določa, katere potence smejo izdajati in katerih ne. Kupite manjšo, 1g flaško. Potrebujete samo 5 kroglic, ki jih poližete kot bombone. Če naslednji dan otrok ne bo obrnjen, ponovite spet 5 kroglic, če ga tudi to ne bo obrnilo, pa prenehajte s homeopatijo, pač ne gre.
Zelo pogosto se otrok obrne po pulsatili, seveda pa ne vedno, vsekakor pa je vredno poskusa. Priporočam vsem, preden se odločite za zunanji obrat.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,
meni je s Pulsatillo uspelo obrniti otroka v 38 tednu nosečnosti. Me pa zanima – če lahko napišete kaj več – kaj zdravilo sproži v telesu mame oz. otroku, da se le-ta lahko obrne? Moja izkušnja je bila taka, da je po prvem odmerku v roku ene ure otrok postal zelo živahen in to je trajalo cca 2 dni in pol. Sem si mislila, da se od vsega tistega brcanja skoraj da mora obrnit… 🙂 Ultrazvok je tretji dan pokazal glavično vstavo.

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,
enostavno povedano, ne vem. Mehanizem delovanja vsakega homeopatskega zdravila pri vsaki bolezni oz. motnji je doslej nerazvozlana skrivnost. Definitivno pa vzpostavi v organizmu (ali dveh organizmih v nosečnosti) neko boljše ravnovesje, kar se začne kazati z čisto konkretnimi spremembami na bolje. Malce poetično bomo rekli, da se mati in plod razveselita spodbude in začneta optimalno pripravljati na porod. Veliko homeopatov pavšalno zagovarja pulsatilo en mesec pred porodom, tudi če je plod pravilno obrnjen, ker tako blagodejno deluje v tisti hormonski sliki. Sam pa bom kar vztrajal, da za predpis potrebujemo vsaj nekaj patologije in je ne priporočam pri zdravo potekajoči nosečnosti.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

mene samo zanima, v katerem tednu nosečnsoti je smiselno začeti z jemanjem kapsul?

In kakšno je doziranje?

Hvala vam.

Lp

Za obrniti otroka je potrebno spati vsaj od 30. tedna pretežno na LEVEM boku. Pravzaprav je v splošnem in za vse bolje spati na levem boku zaradi želodca (GERB). Če se otrok kljub temu ne obrne pa tudi ni treba nobene panike delat. Nekatere porodnišnice imajo sicer dogovorjeno pravilo, da v tem primeru absolutno ne izvajajo naravnih porodov (verjetno, ker s carskim več zaslužijo), drugim je pa čisto normalno izvesti porod tudi v medenični vstavi. Možnost zapletov tudi ni nič večje zaradi tega. Več zapletov bi znalo nastati, če se boste zaradi tega in še česa drugega preveč obremenjevale in bile preveč v stresu.

New Report

Close