ščurki?
Pred kratkim sem v kuhinji našla čudno živalco. Je rjave barve, ima tipalke in krila. Pred svetlobo se je takoj skrila za kuhinjski pult. Opazila sem jo tudi v kopalnici in spalnici. Bojim se da gra za ščurka. Kako ga spoznam in kako se jih znebiti? Pravijo, da je to resen problem, vendar mi tudi ni jasno od kje se je vzel, saj živim sama in mislim, da kar zgledno skrbim za čistočo. Stanujem v starejši hiši. Ali je možno, da se je skril pred zimo? Hvala za odgovor!
Joj Albina, tole bi pa utegnilo biti, ja…A pocakajmo se na mnenja drugih. Ves, sem slisala od nekaterih starejsih znank, ki so jih ze videle, da so nekako podobni, ja. In menda se najraje zeadrzujejo v cistem okolju. In da niso skodljivi za zdravje, so pa nadlezni, ker se namnozijo se in se…In potem jih moras odstraniti le s pomocjo sluzbe za deratizacijo. Bezijo pred svetlobo..Ponoci imajo svoj ples in zabavo, da je veselje, ko pa luc prizges, onemis, kako se hitro razbeze in potuhnejo….Zadrzujejo se najraje blizu hrane, najbrz se ve zakaj?!
To je bil povzetek tistega, kar sem slisala. LP!
Ne vem… tudi srebrne “ribice” (v vlažnih kopalnicah) bežijo pred svetlobo, pa pajki, pa nekateri hroščki… nekateri, kot pikapolonica, pa lezejo proti svetlobi. Pa veliko je rjavih, tipalke imajo pa itak vsi.
Jaz bi kupila kaki sprej proti plazečemu mrčesu, našpricala po vseh vogalih, špranjah, po možnosti za kuhinjskimi elementi… in šla na sprehod ali k prijateljici na kavo. Potem odpreš okna in temeljito prezračiš. Moralo bi pomagat. Aja… ne pozabi pred “zaplinjanjem” vse hrane, vključno s kruhom, pospravit v hladilnik ali drugam na varno.