scolioza
Pozdravljni,
stara sem nekaj cez 30., pred kratkim sem drugic rodila.
Kot otrok sem nosila steznik(scoliosa, kifoza, lumbalna lordoza), hodila na telovadbe in plavanje. Pri ortopedu sem bila nazadnje pri osemnajstih.
Zdaj ko skrbim za dva malcka me prakticno stalno boli v predelu kriza (tudi pred prvno nosecnostjo sem imela velikokrat bolecine), priblizno enkrat na leto me tudi “useka” v kriz.
Zanima me kaj lahko naredim, da bolecine ne bo?
Ali je smiselno, da grem ponovno k ortopedu in da me slikajo, saj nimam nobenih svezih podatkov o stanju moje hrbtenice?
Kaksen je postopek za obisk pri ortopedu (sem iz Lj.), kaksne so cakalne dobe?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Zoja
Glede na to, da imate ugotovljeno skoliozo in ste bili nazadnje pregledani pri 18 letih ter, da se vam sedaj pogosto pojavljajo bolečine v predelu ledvene hrbtenice bi bil pregled smiseln. Najverjetneje bo v poštev prišel le predpis vodene fizikalne terapije s katero lahko pogosto težave, ki jih opisujete bistveno omilimo. Glede na izvid kliničnega pregleda bi se bilo možno odločiti, ali bi v poštev prišla tudi ponovitev rentgenskega sklikanja hrbtenice.
Ortopedske preglede na napotnico v Ljubljani opravljamo tudi v naši ambulanti. Na pregled je potrebno čakati več kot nekaj dni.
mag. Martin Mikek, dr.med.
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe
tel.: 080 8778