Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija ščitnični hormon

ščitnični hormon

Pozdravljeni,

Zdaj se pa že nekaj časa nisem javila.
Mož je dal skozi kemoterapijo in obsevanja. Od tega je 4 mesece. Na zadnjem pregledu pri onkologinji pa so mu ugotovili, da ima precej povišan ščitnični hormon v krvi (TSH). Zdaj bo napoten k tirologu, da ugotovi vzrok.
Ali je kdo od vas imel podobne izkušnje. Je verjetnost, da so te težave nastale zaradi obsevanja vratu?

Hvala za odgovore in lepo pozdravljeni.
Helena

Pozdravljena,
Vkolikor je to od obsevanja se ne more rect, ne vem kaj so mu obsevali oz. ali je bila ob tem oskodovana scitnica. Zdravnik mu bo verjetno dal pregledat tudi protitelesca, da se ne bi slo za autoimunski thyreoiditis.
Mene zanima kaj jemlje on pri zdravljenju raka sam od sebe za imunski sistem?
LP

Obsevali so mu vrat in predel v mediastinumu, kjer je imel najbolj povečane bezgavke, 10 x 12,5 cm, medtem ko je imel na vratu cca. 3×2,5 cm. Ko je hodil na obsevanja, mu je zdravnica rekla, da obsevanje slabo vpliva tudi na ščitnico. Do sedaj ni imel večjih težav zaradi agresivnega zdravljenja. Zdaj pa občuti rahlo vrtoglavico (predvsem dopoldan), in pritisk v glavi (sploh zdaj, ko je bila res huda vročina).

Za imunski sistem pa že od vsega začetka (že pred kemoterapijo in med) pije gel aloe vere, vsako jutro dela tibetanske vaje, pije veliko tekočine,
pa vsi, skupaj z njim se trudimo, da se ne sekiramo preveč!

Lepo se imej, če te še kaj zanima pa kar vprašaj!

🙂 ja zato sem najprej vprasala, …ker ce jaz prej napisem kaj mislim, potem malokdo prizna, da jemlje kaj drugega. Nekateri jemljejo kup stvari in prevec stimulirajo imunski sistem in imunski kompleksi so potem odgovorni za to, da pride do autoimunskih bolezni… tistim nasproti pomagajo encimi…. vendar to ni zdaj vprasanje, dokler ne bodo pregledali, ce so podana protitelesca.

Ce je to zdaj od sevanja, potem poznam le eno moznost, ki pa jo malokdo napravi. Tudi tukaj je malo strokovnjakov (neuralna terapija), ki imajo toliko poguma, da injicirajo v scitnico; ce kdo res zna, potem to hitro pomaga, da se zleza uravnovesi…

No, upam, da ni prehudo povisano, morda poznate kaksnega dobrega homeopata, to bi vsekakor priporocala dodatno. V takem primeru sicer hitreje pomagajo organska homeopatska sredstva, pa ne vem, ce imaste koga, ki se spozna na to.

Mogoce bo kdo drug se kaj porocal, ce ima kaksne izkusnje.
Vas lepo pozdravljam!
W

Tudi meni je onkologinja – radiologinja omenila možnost okvare ščitnice po obsevanju dela vratu in mediastinuma (del ščitnice je bil namreč v obsevalnem polju), zato mi še eno leto po zaključenem zdravljenju na pregledu ugotavljalio delovanje ščitnice (iz krvi). Do sedaj deluje b.p. Je pa možnost tudi vb bodoče, da bi začela kaj nagajati, zato me bodo kontrolirali dalje.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Vprašanja o ščitnici postavite na forumu:

http://www.metuljcica.si/

New Report

Close