Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo ščitnice ni več

ščitnice ni več

Pozdravljene, kot sem obljubila se oglašam ponovno. Operacija je za mano, ob tej priliki želim opogumiti vse tiste, ki še čakate nanjo. V Ljubljani na torokalni imajo res stvari urejene kot je treba. Prijazni, strokovni, po operaciji ti dozirajo protibolečinsko terapijo, da res nič ne boli. Že prvi dan po operaciji je za zajtrk kruh in marmelada in lahko sem pojedla sredico kruha. Drugi dan je še malo neprijetno, tretji pa sem cisto normalno jedla.
Rana se lepo celi, vendar je pod njo kar precejšen “hribček”-oteklina, ki upam, da je normalna. Tudi glas imam še šibak in hripav.
Imam pa dve vprašanji: Zanima me, koliko časa ste potrebovale, da je postal glas običajen?
Kolikšno dozo Eutrioksa jemljete in po kolikšnem casu po popolni odstranitvi ščitnice so vam določili pravo dozo, ki vam ustreza?

Motnje v glasu in občutek tiščanja in otekline lahko traja tudi do 3 mesece.
Ujeti količino tablet je zelo individualno in težko posplošimo na vse. Tudi lahko traja 3 mesece….zelo različno.. Ampav v tem času s ne boš počutila grozno.
Tudi dozre so zelo različne – on cca 100 mcg pa tja do 200…. spet individualno, pa malo odvisno od težre, aktivnosti itd… običajno je nekje med 100-150.

LP

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Pozdravljeni,

Od moje operacije (odstranitve) ščitnice na torakalni v KC Ljubljana je ravnokar minilo leto dni. Ščitnico so mi odstranili zaradi nodusa, ki je bil kar velik in se je večal- bil je že opazen s prostim očesom. Razen tega nisem imela nobenih drugih težav. Tudi jaz sem operacijo dobro prestala. Na lastno željo sem prišla na kliniko na dan operacije ob 6ih zjutraj. Operirana sem bila okoli 8ih na torakalni v KC Ljubljana, okoli 11ih prišla nazaj na oddelek, ob 15ih pa sem že zapustila intenzivno. Domov sem odšla naslednji dan ob 13ih. Doma sem bila 14 dni, v tem casu sem precej pocivala, predvsem pa se izogibala dvigovanju 20 mesečnika. Po dveh tednih bolniške sem normalno začela delati po 8ur.
Takoj naslednji dan po operaciji sem prejela Eutirox 100mikrog in 100tko jem sedaj že eno leto. Vrednosti hormonov so ves čas v meji normale, ne nihajo. Bili pa so kontrolirani po operaciji, 3 mesece po operaciji, od takrat pa na eno leto. Pri meni so torej zadeli pravo dozo že takoj.
Glas je postal dokaj normalen po tednu dni, po 14 dneh pa čisto normalen. Imela sem tudi kontrolo glasilk po 6 tednih pri otorino in vse je bilo Bp.
Da je brazgotina postala skoraj nevidna je trajalo nekje 6mes. prve 4 mesece sem pa več rutke nosila 🙂

Pozdrav vsem

Super, hvala za informacije 🙂

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close