Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Ščitnica

Ščitnica

Pozdravljeni.
stara sem 28 let, in se spopadam s to boleznijo že od 18 leta. Zadnjih pet let naj bi bila bolezen v remisiji. 3 leta nazaj so mi na pregledu odkrili “nekaj”. dejanske besede zdravnice so bile da mi “nekaj raste” in da ker je v krvi vse ok, in je tudi to kar raste v mejah normale nisem paničarila, tudi ona ni. Dejala je še naj grem vsake toliko na pregled in če bo kaj narobe pridem nazaj.

Vse lepo in prav do prejšnjega meseca. Zadnje tri tedne opažam da je ena stran vratu malce bolj otečena kot druga, tam kjer pa bi kot moški imela adamovo jabolko (no malce nižje) je videti kot neka mala bulica. Sicer imam normalno težo, samo utrujena sem konstantno. Tako močno da me nobena kava ali red bull ne dvigne. – še huje zagrabi me nenormalna utrujenost in moram spati za nekaj ur. Dva tedna nazaj pa sem opazila še nekaj- na moji desni strani – ob strani vratu malce nad adamovim jabolkom (ne vem kako naj to drugače opišem) imam še eno bulico- na internetu sem gledala in lahko bi bila bezgavka- na drugi strani je ne zatipam. Kot da ni že to dovolj pa so mi tri dni nazaj otekle še vratne bezgavke (tiste ko otečejo če se prehladiš) danes pa so me začele bolet, tako da komaj požiram. cela stvar je absurdna ker nimam niti malo vnetega grla. včeraj pa me je začelo boleti najprej eno uho, danes pa čutim bolečino tudi v drugem. velikokrat me na območju ščitnice tudi boli. ampak to ni neka huda bolečina bolj neugodje- kot bi me nekaj drzalo za vrat in malce težje požiram. ne glede na to koliko spim imam tako grozne podočnjake in sem baje bleda ko smrt (stalno me ljudje sprašujejo če sem kaj bolna ker bojda zgledam slabo). V druzini smo imeli raka ščitnice, zato sem rahlo prestrašena in odlašam z obiskom pri zdravniku že lep čas.. ali mi zna kdo povedati kakšni so sploh simptomi ščitničnega raka? Hvala za odgovore. lp

Simptomi? Bulica in nic drugega. Ne boli, nisi zmatran, meni je bila tudi kri popolnoma normalna. Tole kar ti opisujes bi bilo prej vnetje scitnice ali cesa tam okoli.
Vsekakor pojdi cinprej k zdravniku, ker tudi motebitno vnetje ni hec.

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za mnenje na izvid:

Levi lobus ščitnice le nekoliko večji zaradi centralno locirane anehogene formacije premera 18x14mm. Sprememba je doplersko avaskularna, v njej je nekaj hiperehogene vsebine (kalcinacije?).

Drugih posebnosti ne vidim.

Tore ve levem reznju imam cisto in čakam na vsrto za pregled pri tirologu.. a zadnje čase s emi dogaja, da me kar malo tišči oz boli v predelu ščitnice-levem delu. prosila bi za vaše mnenj in ali je bolečina znak, za večji alarm?

lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close