Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje ŠČITNICA ne deluje in deluje…

ŠČITNICA ne deluje in deluje…

Pozdravjeni!

V družini je kar precej sorodnikov obolenih za ščitnico.

Imam tipične znake obolene ščitnice.

*utrujenost in pomanjkanje življenjske energije.
* Iz dneva v dan sem bolj zaspana. Tudi dolga spanja ne pomagajo, potreba po več spanja kar ostaja.
* Razvila se je depresija in vsi njeni znaki
* Pogosto me mrazi tako, da se preko poletja oblačim v zimska oblačila.Nikoli mi nobena temperatura ne ustreza
*Spremenili so se tudi lasje. (suhi, lomljivi, brez leska)
* upočasnila se je prebava (težave s hemeroidi)
* povečano dnevno in nočno potenje (zelo moteče)- zaradi tega sem celo zimo bolna, ne morem nič, stalno se prehladim (predstavljajte si biti pod pazduho non stop mokri-slej ko prej ti pade odpornost in zboliš)
* oboleni jajčniki
* vnetja nožnice
* nezmožnost koncentracije
* pri svojih 24ih se težko spomnim za 1 dan nazaj (prej zelo bistra punca)
* občutek imam da mi voda zastaja v telesu
* hitro bitje srca (zelo pogosto)
* drhtenje
* tresenje
* živčnost
* slabo prenašanje mraza
* motnje spomina
* zaprtje
* šibkost in utrujenost
* redki, suhi lasje

Glede na to da zdravniki (sem jih več zamenjla) vsi sumijo ščitnico (že po mojih očeh), me napotijo na pregled, a izvidi so briljantni. Moje zdravstveno stanje je pri mojih 24ih nesprejemljivo, to me spravlja na rob obupa.

Bila sem tudi pri iridologu. Ta mi je pokazal – brez da bi mu povedala kakšne težave imam – da se mi na očesu pozna, da imam oboleno ščitnico. Vprašala sem ga zakaj mi tega ne odkrijejo zdravniki, kljub temu da vsi sumijo ščitnico.Pravi da zato, ker delajo zdravniki raziskave na enem nivoju, jaz imam pa ščitnico oboleno na drugem nivoju. Menda mi ščitnica nekaj časa deluje, nato nekaj časa ne in če mi vzamejo kri in naredijo pregled ko mi deluje,so izvidi briljantni.

Kaj naj storim?Spremenila sem prehrano, venda imam še vedno težave.

Grozno se počutim,
ne vem kaj naj storim,
na koga naj se sploh obrnem….

Zaradi tega imam že ogroženo službo.

Hvala in lep pozdrav!

Ojla,
nastela si res precej tezav, ki naj bi bile scitnicni simptomi. Jaz imam vse “parametre” v mejah normale in sem se vseeno odlocila za jemanje nadomestnih hormonov (sla sem po nasvet k nekaj specialistom, ker sem se zelo slabo pocutila, zdaj je boljse). ce pogledas malo po tem forumu, bos videla razlicne razlage in razlicna mnenja. Moje mnenje je, da to podrocje se ni dovolj raziskano in zato obstaja vec pristopov k bolezni. Nekateri zdravniki svetujejo zdravljenje ze ko se pojavijo simptomi in so krvni izvidi nekje na meji, drugi pa ti recejo, da samo hodi na kontrole. Zgleda, da se vsak posameznik precej razlicno odziva na spremenjeno delovanje scitnice, zato bi te moral tudi zdravnik v bistvu obravnavat individualno, mogoce lahko poskusis obiskat se kaksnega specialista, morda samoplacnisko in dobit se kaksno mnenje. Pametno bi bilo, da morda napises vrednosti TSH, T3 in T4, da ti bo specialist tule lazje svetoval.
lp Tina

Pozdravljena!

Tudi jaz menim, da so ščitnična obolenja premalo raziskana, da bi si lahko dovolili enak način obravnave pri vseh in postavljali neke normalne meje ter se jih držali kot pijanec plota. Zdraviti je treba pacienta in ne rezultatov preiskav. Natančni postopki s ponovljivimi rezultati ne dajejo nujno pravilnih rezultatov, še tako pravilni rezultati pa vedno odražajo samo trenutno stanje. Najbrž ti res ne bo preostalo drugega, kot da obiščeš še kakšnega specialista, greš še na kakšen test in upaš, da se bo na rezultatih vendarle kaj poznalo. Po vsej verjetnosti boš morala ubrati samoplačniško pot. Nisi napisala, kaj so ti doslej sploh izmerili – samo TSH ali še kaj. Si že bila na ultrazvoku? Morda veš, če je med sorodniki razširjeno avtoimunsko kronično vnetje ščitnice (Hashimoto)?
Vso srečo ti želim.

Alenka

Spoštovani!

Našteli ste niz nespecifičnih težav. Nekatere vsekakor najdemo tudi pri motenem delovanju ščitnice. Predvidevam, da so vam določili TSH, ki ja bil v mejah normale. Priporočam, da opravite pregled pri tirologu, ki bo opravil UZ ščitnice in morda tudi določitev ščitničnih protiteles. Možno pa je, da gre dejansko za depresijo in bo potrebno zdravljenje z antidepresivi.

Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Zahvaljujem se za vse odgovore!

Da, izmerili so mi TSH in verjetno še marsikaj drugega.

Bila sem tudi na ultra zvoku in je stanje ok.

Upam da ne bo moja edina pot placevanje bioenergetikov.

Nad zdravstvom sem ze malček obupala.

New Report

Close