Ščitnica, jajčniki…
Zdravo,
naletela sem na ta forum in bi kar vprašala za neko mnenje:
Štiri leta nazaj sem rodila, vendar mi je fantek čez en dan v porodnišnici umrl zaradi sepse.
To je bil hud pretres za moje telo in dušo. Takoj po dogodku so mi dali kri na testiranje zaradi predvidene motnje ščitnice po takem dogodku. Rezultati so bili bp. Po štirih mesecih žalovanja so se mi začele pojavljati krvavitve 1 teden pred menstruacijo-izcedek ki je rjave, črne…barve.
Od takrat potem vsak mesec isto. No, čez pol leta pa tudi izvid ščitnice: zmanjšano delovanje. Sedaj že 3 leta jemljem vobenol.
Izcedek pa je ostal in je to zelo neprijetno. Nek zdravnik me je celo rekel, da imam čisto majhne jajčnike in da so mi zaradi prestanega stresa lahko odpovedali, vendar je moj os.ginekolog to teorijo zavrnil, ker menstruacije imam in kri na spolne hormone je bila tudi nekako bp.
Poskusila sem že vse, homoopatijo, čajčke, hormonske tablete…
izcedek je stalno prisoten.
Kaj je to, ali je lahko kaj narobe še z kakšnimi drugimi žlezami…
Otrok nimam, stara sem 32 let.
Hvala najlepša za vaša mnenja….
Spoštovani!
Predvidevam, da vaš odmerek Vobenola ustrezen ( normalna vrednost TSH). V tem primeru izcedek, ki ga opisujeti ni v nikakršni zvezi z boleznijo ščitnice. Navajate tudi, da so vaši spolni hormoni normalni in da imate normalno menstruacijo. Vsekakor priporočam ponoven obisk oziroma posvet pri ginekologu.
Lep pozdrav!