Ščitnica in vročina
Pozdravljeni,
v teh vročih dneh se mi je začelo pojavljati slabo počutje (stara sem 44 let, pred 18 leti odstranili ščitnico, jem 150mg eltroxina dnevno, nivo hormonov preverjen pri onkologu pred enim mesecem in je optimalen), sploh zjutraj sem čist mimo, spim sicer dobro, ko pa vstanem, me začne dušiti oz. stiskati pri srcu, utrip naraste, ne počutim se prav dobro. Ima to kaj veze s ščitnico ali me daje psiha? Zdravnik me je poslal na pregled srca, sama sem rekla, da se mi zdi bolj kot fizično tole psihično, pa me hoče poslat k psihiatru, ampak meni se to dogaja samo zdaj, ko je taka vročina. Cel dan sem sicer pod klimo, a kljub temu mi ni dobro. Te slabosti ponavadi zgledajo tako, da me nek vroč val od nog gor proti glavi zalije in postanem čisto čudna, čutim utrip srca, slabo mi je, ne morem jest, suha usta. Pozna kdo kaj podobnega? Hvala za vaša mnenja.
Seveda je to lahko kombinacija ščitničnih hormonov in vročine. Meni včasih onkolog celo priporoči da v največji vročini vzamem malenkost manj hormonov.. Ker imam podobne probleme kot ti – včasih, ne vedno.
Za nas onkološke pomeni da je OK s hormoni, kadar je TSH pod normalno mejo, kar pomeni, da smo stalno rahlo “naspidirani”.
Kaj pa začetek Menopavze? Tudi to lahko pomenijo taki znaki. Morda še bolj kot ščitnica…. ??
Forum je zaprt za komentiranje.