ščitnica in rentgen-ultrazvok-laser
Pozdravljeni
Zanima me, ali še katera od vas, ki ima bolno ščitnico, negativno občuti posege z ultrazvokom, laserjem, rentgenom…
Meni se stanje hipertiroze neverjetno poslabša vsakič, kadar sem bila na zgoraj omenjenih pregledih. Na primer, kadar sem bila na rendgenu noge, se mi je stanje hipertiroze v enem mesecu zelo poslabšalo, kadar sem šla na ultrazvočno čiščenje zobnega kamna, isto, kadar sem šla na lasersko odstranjevanje dlačic,..
Vsakič se mi poslabša, od omenjenih posegov. Tirolog pa, ko sem mu to omenila, me je gledal kot enega marsovca.
Ali ima še katera enake probleme??
Jaz sem imela začetno diagnozo, zelo hudo kronično hipertirozo-bazedovko, ki še sedaj ni pozdravljena, najbrž zaradi zgoraj omenjeih motilcev.
Do sedaj še nihče ni pomenjal kaj podobnega.
Ali imaš poslabšanje stanja dejansko dokazano (izvid krvi… ?) ali ga samo občutiš?
Morda vprašaj še tirologe na forum Hormonske motnje ??
Pozdravljena, jaz te že ne bi gledala kot Marsovca :-). Ker sem tudi sama en tak kanarček. Ne vem, če si že slišala za elektrosenzitivnost, lahko da je to to. Lahko da si tudi kaj kemično občutljiva, težje prenašaš tudi kakršnekoli kemikalije, vključno z dišavami, čistili? Problem so lahko tudi vsa “zdravila”, ki vsebujejo snovi, ki telesu niso lastne oz. jih ne dobimo z običajno prehrano. Lahko da imaš samo manjše težave z elektroliti, nadledvičnicami in te to dela bolj občutljivo. Nemogoče je vedeti, kaj je vzrok, lahko pa se težavam malo izogibaš, če že veš, kam pes taco moli in svoje občutke jemlješ bolj resno, kot jih drugi. Kar zaupaj si.
Enkrat sem poslušala bentenje čez naš zdravstveni sistem, ker nosečnice menda ne dobijo dovolj UZ in sem si dovolila pripomniti, da je morda bolje, če se jih ne izpostavlja preveč v tako občutljivem obdobju. Nad odzivom sem bila povsem presenečena. S tako strastjo jaz svojega mnenja nisem branila. Čemu prepričevati prepričane. Jaz vem, da mi je UZ škodil. Po magnetni resonanci sem imela glavobol, naelektrena sem bila ves teden. Prvič, drugič pa ne, ampak takrat sem bila že na terapiji s hidrokortizonom. Elektroterapija zame ni primerna, parkrat so me še prepričali, da je poslabšanje “reakcija”, potem so me spravili povsem na kolena in sem zadevo zaključila. Našla tudi teoretično potrditev mojih sumov, da za take kot sem jaz tovrstne terapije niso primerne. Škoda, da tega ni poiskal nobeden od tistih, ki so me tja pošiljali in me, kot praviš, gledali kot Marsovca, ko sem razlagala, koliko škode mi je bilo narejene. Zame je merilo za škodljivost nekega postopka koliko škodi tistim, ki so bolj občutljivi. Mišljenje, da manj občutljivim pa ne škodi, ki je, kot opažam, zelo razširjeno, se mi zdi napačno. Zdaj, ko se zavedam, kakšni strupi so v tako oglaševanih dišavah, včasih koga dobronamerno opozorim. Očitno je šel tudi ta trud v prazno. Nihče me ne jemlje resno, odpovedati se dišavam, dišečemu perilu, še celo WC papirju, je očitno zelo zelo težko. Meni ne več. Ker jih v nekaj minutah po stiku s kemikalijami pošteno dobim po glavi. Jaz jih dobim takoj, bolj zdravim se te stvari tudi s časom v telesu do neke mere akumulirajo. Kako hitro, je odvisno od sposobnosti razstrupljanja, ki je zelo individualna in na katero vpliva mnogo dejavnikov. Tudi ščitnični hormoni so pomembni. Potem pa se lahko kar naenkrat zgodi, da človek postane kemično občutljiv ali se mu zgodi rak.
V prvi vrsti se mi zdi pomembno, da poslušaš svoje telo, se ravnaš po tem, kar ti sporoča. Izogibaj se situacijam, ki ti škodijo, če le moreš. Sčasoma bi morala biti manj občutljiva, če je problem v neurejenih ščitničnih hormonih. Ko pa že ravno veš, kaj ti škoduje, s tem raje ne pretiravaj niti če se ti občutljivost sčasoma zmanjša. Tveganja je vedno koristno dobro pretehtati.
Najlepša hvala za odgovore.
Stanje ščitnice se mi vsakič dokazano, na izvidu poslabša. Vendar doktorju se ni zdel izvid zadosti slab. TSH sem imela 0.1 (0.27-4.2), to je bilo za njega normalno, da tak rezultat imajo vsi. Naj čakam še kak mesec. Jaz pa občutim znake hipertiroze že če mi gre proti meji normale, ko pa je izven, sem že totalka. (Najbrž sem tako občutljiva zaradi zelo hude oblike kronične hipertiroze) Da bi tako, nekaj, lepo čakala, si moje telo ne more privoščiti. Naj povem, da sem že skoraj brez las in se mi prav lepo vidi lobanja.
Sedaj si pač pomagam sama kakor vem in znam. Vsakič naredim kuro z Atirazolom. Vem, da je to škodlivo, za jetra in druge organe,… vendar dokler ne dobim druge učinkovine ali pametne pomoči, pač uporabljam to.
Forum je zaprt za komentiranje.