ŠČITNICA IN NOSEČNOST
Pozdravljeni,
Po prvem porodu so mi postavili diagnozo hipotiroze in jemljem Euthyrox vsak dan 75 mikrogramov. Trenutno sem v 16 tednu nosečnosti z dvojčki in me zanima ali je naslednji izvid, ki sem ga opravila danes, primeren:
TSH – 3,51
TSH4 – 13,59
TSH3 – 2,91
Hvala že v naprej.
Mene pa zanima kako je s tem, če že jemljem tablete za ščitnico in se odločim za prvega otroka? Kakšni so lahko zapleti pri nosečnoati? Kako je z jemanjem tablet med nosečnostjo? Ali tablete otroku škodijo?
Hvala.
V nosečnosti je priporočen TSH okoli 2. Seveda je vse odvisno od počutja, nekaterim gre bolje pri višjih vrednostih. Pomembno je, da mama nima znakov pomanjkanja ali viška ščitničnih hormonov.
Če so hormoni dobro uravnani, ni treba skrbeti, da bi otroku kaj škodilo. Pomembne so pogoste kontrole, ker je v prvem trimesečju običajno treba dvigniti odmerek za okoli 30%.
Lep pozdrav,
Alenka
Pozdravljeni,
Zanima me kdaj je potrebno it na kontrolo tsh-ja v primeru nosecnosti? Jaz sem en teden nazaj naredila test ki je bil pozitiven prvi pregled pri ginekologu imam 18.9 torej ko naj bi bila prb v sedmem tednu nosecnosti. Ali lahko pocakam do prvega pregleda ali moram ze sedaj k osebni zdravnici oz.v laboratorij za tsh. Pred nosecnostjo sem se posvetovala z izbranim tirologom ki mi je zaradi nacrtovanja nosecnosti in na podlagi izvidov prilagodil dozo eutyroxa 25 in sicer 1 in pol. Sedaj jemljem tako in se sicer dobro pocutim. Gre lahko kaj narobe pri razvoju ploda ker do sedaj se nisem preverila nivo tsh-ja?
Hvala za odgovor.
Pomota:pregled imam 18.10.
Forum je zaprt za komentiranje.