Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Ščitnica in menstruacija

Ščitnica in menstruacija

Spoštovani!
Še 25.januarja sem imela tsh 138,sedaj pa imam 3,5 v mejah normale.Jemljem 100ug euthyroxa.
Do sedaj mi nikoli ni zaostajala menstruacija,zdaj se mi je to zgodilo prvič.Zamuja mi že 15 dni ,nosečnost je izključena.

Zanima pa me ali jemljem preveliko dozo?Naj grem do svojega ginekologa?

Hvala!

Ne glede na normalne laboratorijske vrednosti, hormonsko ravnovesje v vašem organizmu niti pod razno še ni vzpostavljeno – govorim iz izkušenj. Hormonsko ravnovesje se vzpostavlja zelo zelo počasi, pri meni je trajalo kakšno leto in pol, čeprav sem imela “normalen TSH” (in vse ostale parametre). Zato vam zamuja menstruacija.

Toplo polagam na srce: ne iščite dodatnih vzrokov za “čudna dogajanja” v vašem telesu, ker je čisto zadosti podatek, da imate iztirjeno ščitnico. Stvari se vam bodo postavile na svoje mesto, le čas potrebujejo. Iztirjena ščitnica povzroča ogromno težav, nekatere zdravniki niti ne priznajo (ne vem zakaj, mogoče niso navedene v priročnikih). Hormoni imajo v telesu zelo velik učinek že v najmanjših količinah.

Oprosti j ,
ne iščem nobenih dodatnih razlogov in če bi dobro prebrala bi ugotovila ,da sem samo postavila vprašanje ,če naj grem do svojega ginekologa in jaz vem predobro ,da je to od ščitnice.

Spoštovani!

Premajhno delovanje ščitnice (hipotiroza) lahko povzroči tudi motnje v menstrualnem ciklusu. Pri vas je sicer TSH v mejah normale, vendar ste bila pred tem verjetno dalj časa hipotirotična. Glede na to, da je pri vas nosečnost izključena takojšen obisk pri ginekologu ni nujen. Če se stanje ne bo uredilo pa vseeno priporočam pregled pri ginekologu.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Najlepša hvala za odgovor ,bi pa vas prosila dr.Pirnat ,da mi pomagate razvozlat še en problem v zvezi poraščenosti.Opazila sem ,da imam zelo poraščene noge in to samo na določenih delih.Pred hipotirozo nisem imela nikakršnih težav s tem.

Hvala!

Spoštovani!

Hipotiroza ne povzroča povečane poraščenosti. Najverjetneje gre za genetski dejavnik.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close