Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Ščitnica in kvalitetno življenje

Ščitnica in kvalitetno življenje

Spoštovani!
Leto dni se zdravim zaradi Bazedovke. TSH je 0,076. Novembra bom opustila zdravili Propiltiouracil in Euthyrox, ki sem jih jemala. V zadnjem času se mi pojavljajo vrtoglavice. Pregled krvi in ORL sta bp. Zanima me, če so prej omenjene vrtoglavice lahko posledica jemanja zdravil in če bi bilo smiselno, da jih preneham jemati že sedaj.
Rada pa bi vprašala še za nasvet, kako naj živim po koncu zdravljenja, da se bolezen ne bi ponovila. Moj študij in življenje nasploh se je v tem času zdravljenja močno spremenilo na slabše. Kako je s športom? Ga priporočate, npr. tek?
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vas prav lepo pozdravljam, Barbara.

Spoštovani!

Vrtoglavice pri vas najverjetnej niso povezane z jemanjem Propiltiouracila. Za pojav bazedovke (avtoimunske hipertiroze) je kriva predvsem genetska nagnjenost. Bolezen se ponovi pri približno 60 do 70% bolnikih. Izogibanje stresu, okužbam in zdrav način življenja (šport, rekreacija, gibanje v naravi, zdrava prehrana) morda lahko preprečijo ponovitev bolezni. Posebej škodljivo je kajenje. Šport je vsekakor priporočljiv.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Tudi jaz se eno leto zdravim za BAZEDOVKO (ATHYRAZOL,PROPRANOLOL,EUTIROX).S terapijo bom prenehala konec novembra.

Prvič sem zasledila da nekdo omenja vrtoglavico v zvezi z obolenjem ščitnice in sem postala pozorna.Pred ugotovljeno BAZEDOVKO sem namreč dve leti trpela za silovito vrtoglavico,s 3 – 5 urnim bruhanjem.Napad se je začel iznenada,ponoči, podnevi ,na cesti ,v službi….Nevrolog mi je postavil dg. Mb. MENIER.
Po prvem tednu zdravljenja BAZEDOVKE pa so težave popolnoma izginile.

Skrbi me da bi se težave ponovile in zanima me,če so bile posledica hipertiroze(TSH 0,00).

a.h.

Spoštovani!

Vrtoglavica navadno ni simptom hipertiroze. Pri vas je nevrolog ugotovil vrtoglavico zaradi bolezni ravnotežnega centra v srednjem ušesu ( Mb.Meniere), kar ni posledica hipertiroze.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close