Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje ščitnica in kont. tabletke

ščitnica in kont. tabletke

imam težave s ščitnico (hiperaktivna). pred leti sem jemala tablete, stanje se mi je normaliziralo … takrat sem pri ginekologu dobila kontracepcijske tablete, vendar je vztrajal, da moj osebni zdravnik oz. kar tirolog najprej odobri, da jih lahko dobim (zaradi ščitnice).

tako taletke (minulet) jemljem kake 3 leta in pol. sedaj kaka dva meseca nazaj so se mi težave s ščitnico ponovile (sem že nekaj pisala o tem).

me pa zanima – ker me o tem ni nihče opozoril – kako je sedaj s kontracepcijskimi tabletami. sem se že spraševala, če bi jih prenehala jemat (zaradi ščitnice) … vendar jih nisem. sedaj pa imam še 7 tabletk do konca tablice in sem dobila menstruacijo … ?? to se mi še ni zgodilo in me sedaj to zelo skrbi.

vem, da se to tiče mojega zdravnika in ginekologa – vendar ju v kratkem ne morem obiskat, ker grem na dopust … naj preneham s tabletkami?

najlepša hvala za pomoč!

Spoštovani!

Moteno delovanje ščitnice ni zadržek za jemanje oralnih kontraceptivov (Minulet …..). Krvavitev med jemanjem tablet, pa verjetno pomeni, da je odmerek hormonov (estrogenov) nekoliko premajhen. Priporočam posvet z ginekologom. Zaradi hipertiroze (prekomernega delovanja ščitnice), lahko z jemanjem Minuleta nadaljujete

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close