ščitnica in dieta
Lahko je zelo škodljiva!
Sama imam isto diagnozo, kot ti in ti jo iz lastnih izkušenj zeloooo odsvetujem. (2x sem padla skupaj zaradi hitrega padca sladkorja). Vedeti moraš, da nas je naša bolezen osrečila (vsaj marsikatero med nami) tudi s spremenjeno toleranco do sladkorja (pankreas) – dr. Pirnat – če tole berete, prosim, popravite, če kaj ni OK…:))
Meni je, ko so mi končno vzpostavili hormonsko ravnovesje, ki mi odgovarja, uspelo shujšati po CINDIJEVEM programu (pozanimaj se v svojemu zdravstvenemu domu). Pa veliko uspeha.
Spoštovani!
Menim da je najprimernejša dieta za hujšanje mediteranska prehrana (mešan tip prehrane) z redukcijo kalorij, minus 10%, glede na izračunano dnevno porabo energije. Ne gre namreč samo zato, da shujšate, ampak gre za spremenjen način prehrane dolgoročno. Ne glede na to za katero dieto se boste odločili priporočam postopno dolgoročno hujšanje in veliko gibanja, po možnosti na prostem.
Lp
Se popolnoma strinjam z dr. Pirnatom…Mene je bolezen pripravila do tega, da sem tudi svojo prehrano temeljito spremenila in seveda brez tega, da bi stradala izgubila tudi kilograme.
Gledati sem začela na to, da sedaj obvezno zajtrkujem, zaužijem veliko polnovrednih živil (ne uporabljam belega sladkorja,bele moke…), pojem veliko sadja in zelenjave, ter seveda ogromno rib in morskih sadežev, od mesa pa samo nemastno meso, ponavadi na hitro popečeno na žaru…
Skratka, jem zdravo, uživam v hrani in ob tem tudi hujšam.
Seveda, vsak dan mi pri kosilu tekne tudi kozarček refoška (obvezno!!!!).
Spoštovani jo-jo-joj!
Sama sem imela probleme s težo ob prihodu hipotiroze in sem razmišljala o ločevalni dieti, vendar mislim, da je ta zelo nepriporočljiva za nas oz. prepovedana, če se lahko tako izrazim.
Kot vam je že dr. Pirnat svetoval se prehranjujte z mediteransko hrano, doma si spečite pirin kruh ali pa ga kupite, ržen kruh brez pšenične moke (si ga tudi sama doma pečem), krompir zamenjajte za rjavi riž, namesto belega rjavi sladkor, kot ostale priloge pa lahko uporabtie tudi ovseno kašo,ječmenovo kašo, kuhano zelenjavo in seveda sadje,………..Skratka od začetka mi je bilo se kr težko navadit na takšno hrano, vendar gre, verjemite mi. Ščasoma se boste navadili. Res pa je, da se včasih moram prekršiti, ker se mi pač enostavno po domače rečeno “zlušta” – ampak ne prepogosto – haha.
Lp
Alenka
Če še jaz pristavim piskrček :)) Tudi jaz sem se lotila te diete in po 3 tednih sem ugotovila, da se vsak četrti večer čudno počutim. Razbijalo mi je srce, težko sem dihala, nisem imela moči v rokah…, osemmesečnega sina sem spustila iz rok- na srečo sva se igrala na tleh… To se je stopnjevalo vse do, hm, v nekem smislu je bil to paničen napad. Takrat mi je kapnilo, da je za to kriva tista tortica na OH dan. Prenesla sem košček čokolade, en piškot, čez 2 uri pa naslednji… TSH je bil v redu, sladkor na tešče pa tudi. Po nekaj mesecih sem spet lahko nadoknadila vse sladko :)), a te diete se ne grem več.
lp