Ščitnica in amalgamske zalivke
Pozdravljeni,
imam bazedovko, trenutno sem brez zdravil, ampak se zavedam, da se bolezen pri večini ponovi, zato še vedno raziskujem o svoji bolezni. Prebrala sem nekaj predvsem tujih strokovnih in laičnih člankov o vplivu škodljivih amalgamskih zalivk na zdravje, med drugim tudi na bazedovko. Zanima me, zakaj se pri nas še zelo malo govori o tem in če obstajajo kakšne raziskave na to temo? Med boleznijo sem dvakrat naključno menjala zalivke in po nekaj tednih opazila pospešen utrip srca in polabšanje bolezni. Vendar pa takrat še nisem prebrala nič na to temo, zato nisem bila pozorna. Ampak v literaturi piše, de se po menjanju zalivk po določenem času zaradi velike količine izločenega živega srebra v telo, lahko pojavijo stranski učinki podobni mojim. Ampak z odstranjenjem teh zalivk se lahko še bolj zastrupiš, zato sem zelo zmedena, kaj storiti. Ima mogoče kdo izmed bralcev foruma kakšne izkušnje s tem?
Najlepša hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
tudi meni se poraja kar nekaj vprašanj glede amalganskih zalivk. Kot večin jih imam tudi jaz kar nekaj, na zadnjih zobeh. Torej iz estetskega vidika nič kritičnega iz zdravstvenega pa ne prav nedolžno.
Zalivke imam stare približno 20 let. Pa me zanima koliko živega srebra še oddajajo, glede na to da naj bi po nekaterih študijah oddajale 25 let, ali sem napačno informirana.
Če jih zamenjam mi je jasno da mora biti zobozdravnik za to usposobljen in imeti mora temu primerno zaščito. Ok to ni prav poceni ampak saj veste za zdravje vse.
Kako je potem za zamenjavo kakšo zalivko naj ustavijo namesto amalganske? Je to plastična, so bile že narejene raziskave o škodljivosti the zalivk? Kakšne sibstance pa bo ta zalivka spuščala v moje telo?
Na to pa še nisem nikjer nasal odgovora. Ga morda ima kdo na tem forumu?