ščitnica in…
Spoštovani, jaz pa imam malo bolj kompliciran problem.
Potrjeno imam premalo delovanje ščitnice in zdravim se z Eltroxinom 50. Ugotovili so mi tudi primarno bilijarno cirozo jeter (začetni stadij)
Sedaj me pa zanima, kako naj čim bolj zdravo živim,da se mi bolezni ne bosta poslabšali? Ali mi pripada kakšna invalidnost ali pa nadomestilo dohodka?
Pa še to, stara sem 45 let in pred 3 meseci so mi opravili totalno histerektomijo. Sedimentacija po operaciji je 105, mislim da absolutno preveč,
dobila pa nisem nobenih zdravil ali napotkov kako naprej.
Prosim pomagajte! Počutim se kot bi me povozil kamion (utrujeno),izredno suho kožo,Zaspsno in še bi se dalo našteti….
Spoštovani!
Pri vas gre za pojav dveh avtoimunskih bolezni hkrati (Hashimotov tiroiditis in primarna biliarna ciroza). Verjetno je ob jemanju Eltroxina 50 ug dnevno vrednost TSH in ščitničnih hormonov normalna. Veliko večji problem predtavlja primarna biliarna ciroza. Verjetno ste pod stalno kontrolo gastroenterologa in morda tudi prejemate ursideoksiholno kislino. Bolezen navadno napreduje počasi. Vsekakor priporočam redne kontrole pri gastroenterologu.
LP
Hvala lepa za odgovor, naj vam ša povem, da h gastroenterologu hodim na kontrole na eno leto in pol, nobenega zdravila ali ursideoksiholno kislino pa nisem dobila. Mi lahko prosim poveste ,zakaj je ta kislina dobra? Kontrolo imam čez 4 mesece, pa mi je predolgo čakati do takrat, da bi zdravnico vprašala.Pa lep pozdrav iz M. Sobote.