Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje ščitnica boli

ščitnica boli

Spoštovani,

prosim za mnenje. Od otroštva imam difuzno povečano ščitnico, ki je le parkrat nihala z hormoni in sem se zdravila z vobenolom v preteklosti. Leta 1996. sem naredila zadnji pregled pri endokrinologu in je ta napisal – kontrola po potrebi. Takrat je izvid bil – desni lobus povečan do zgornje meje. Prej sem živela v tujini. Zdaj živim na Štajerskem in še nisem bila pri endokrinologu.
Pred enim mesecem me je začela boleti ščitnica na otip, ko obračam glavo, ko glasno govorim – mi glas “poči” in me boli ko goltam. Tudi od zunaj mi je desni lobus že precej velik.
Bila sem pri zdravnici, ki mi je dala napotnico le za kompletno krvno sliko in TSH, ne pa za T3, T4 in antitelesa, kar so mi redno kontrolirali prej.
Me zanima, če bo le ta izvid pokazal, če je kaj narobe?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Glede na bolečine v ščitnici, ki jih navajate je vsekakor potrebno, poleg določitve TSH in krvne slike ter SR, opraviti tudi ultrazvok ščitnice zaradi izključevanja morebitnega subakutnega tiroiditisa (virusnega vnetja ščitnice). Če bolečina ne bo popustila priporočam ponoven obisk pri izbranem zdravniku in napotitev k tirologu.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

pozdravljeni !
pred leti sem imela tudi jaz podobne probleme,kot jih navaja dekle zgoraj,kljub temu da so bili izvidi uredu-b.p.,sem jemala vobenol 6 mesece po pol tabletke,samo zaradi počutja,ki sem ga takrat navajala in kar me zdaj tudi zanima in skrbi,je moje tiščanje v ščitnici.

tudi takrat sem ga navajala,ne boli ampak tišči.po 10 letih se mi je zdaj zopet pojavilo,ki je trajalo 2-3 dni,zjutraj manj,kot proti večeru.
da je to ščitnica vem 100%,ker je bolečina ista.
ali je možno,da ščitnica reagira na stres,ki ga je zadnje čase pri meni kar dovolj.???
nazadnje sem kontrolirala kri pred 6 meseci in e bila b.p.-
hvala.

New Report

Close