Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ŠČITNICA

ŠČITNICA

Pozdravljeni!

Moja diagnoza je difuzna evtirotična golša. Tirolog je splošnemu zdravniku napisal (po polletni kontroli) naj nadaljujem zdravljenje z Vobenolom (1tableto dnevno) in naj se ne vračam k specialistu razen v primeru, če bi golša rasla ali bi bili slabi izvidi krvi, ki naj bi jih splošna zdravnica kontrolirala na pol leta. Glede na to, da sem v navodilih zdravil prebrala, da naj zdravljenje evtirotične golše ne traja več kot dve leti sem o tem povprašala tudi svojo zdravnico, ki pa mi ni znala jasno odgovoriti in mi dejala, da misli, da bom ta zdravila morala jemati vedno. Naj omenim, da so zadnji izvidi pri pregledu krvi na zgornji meji (T3 in T4). Ščitnica je bila pri pregledu pri tirologu povečana do 2.stopnje. Kaj menite vi?

Hvala za odgovor in lep pozdrav, Katarina.

Spoštovani!

Vobenol je nadomestek hormona, za katerega se je morala ščitnica tako truditi, da se je zadebelila. Z jemanjem Vobenola se bo rast ščitnice zaustavila in ščitnica se lahko tudi malenkost zmanjša. Cilj zdravljenja je zagotavljati normalno raven ščitničnih hormonov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spostovani!

Zanima me kaksni so znaki, da ti scitnica ne deluje v redu. Ali je lahko splosna utrujenost znak. Izvidi krvi so mi namrec vredu, jem razne vitamine toda se vedno sem utrujena. Imam tudi bolecine v rebrih. Stara sem 49 let.

Spoštovani!

Če so hormoni ščitnice v krvi v redu, potem tudi ščitnica ne deluje narobe in noben zank ne more biti posledica napačnega delovanja ščitnice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close