Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Ščitnica?

Ščitnica?

Spostovani!
Pred približno letom dni sem opazila svoje tezave. Najprej sem opazila da nisem imela vec rednih menstruacij, prej je bil cikel veno dolg točno 28 dni, sedaj pa ze eno leto niha, skrajsal se je za 5 do 10 dni odvisno od meseca. Imam tudi tezave s cudnim pocutjem, ki pa ni prisotno vsak dan, vcasih je tudi mesec ali dva ok, potem pa spet. Občutim nenadno razdražljivost, ki jo vcasih spremlja rahlo tresenje, potenje, pogosto uriniranje, čuden občutek nerealnosti/zmedenosti, vcasih se mi zdi kot da bi me grabila panika. Pred dvema letoma so mi pregledali kri za ščitnico, ki pa je bila ok. Imam tudi ekstrasistole, bila sem pri kardiologu in je vse bp. Imam luskavico ze od 15. Leta, sedaj imam 31 let. Sem na spodnji meji normalne telesne teže kljub temu, da normalno, ali celo več jem, nikakor se ne morem zredit. Od poroda dalje imam priblizno 5-6 kil manj kot pred nosečnostjo. Zanima me, če lahko ščitnica samo občasno neptavilno deluje? Glede na to da so bili pred dvema letoma izvidi normalni ali bi jih bilo smiselno sedaj ponoviti? Pritisk imam ze od vedno nižji, sedaj pa mi zgornji pritisk občasno pade tudi pod 100. Nisem pod vecjim stresom, zato svojega pocutja ne bi pripisala psihičnim dejavnikom, ker se ta stanja pojavijo kot strela z jasnega in ravno tako tudi izzvenijo. Prosim za vaše mnenje.

Spoštovani!

Žal ne vem kaj je vzrok za motnje v menstrualnem ciklusu. Priporočam obisk pri ginekologu in določitev TSH morda tudi PRL.

lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close