Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ščitnica

ščitnica

Spoštovani!
Rada bi vam zastavila naslednje vprašanje: Kako se odraža nepravilno delovanje ščitnice? Enkrat mi je zdravnica omenila, da imam malo nepravilno delovanje ščitnice in da, če se pojavijo problemi kot utrujenost, psihično neravnovesje, težave s težo, in podobno naj ponovno pridem na pregled. Omenila je tudi, da nepravilno delovanje ščitnice možen vzrok za probleme pri zanositvi. Omenila bi še, da ima tudi moja mama težave s ščitnico, katere pa že več let ne zdravi.
Kot verjetno veje iz mojega vprašanja nisem pogost obiskovalec ambulante in bi mi vaš odgovor zelo pomalag.
Lepo pozdravljeni, Beba

Spoštovani!

Vi ste našteli težave, ki jih lahko povzroča pretirano delovanje ščitnice ali pa tudi depresija. Naštejte, katere težave imate, pa bova poskušala ugibati, katero diagnozo bi vam lahko pripisala. Če imate težave z zanositvijo bo prej vzrok kje drugje, kakor nepravilno delovanje ščitnice. Ne obremenjujte se s tem, kaj bi lahko bilo, temveč izhajajte iz problemov, ki jih imate in kako jih rešiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni.
Tudi mene zanimajo nepravilnosti v delovanju ščitnice. Sama imam namreč difuzno golšo, ščitnične hormone na zgornji meji normale, zadnje čase mi močno razbija srce, precej sem se zredila in zatekam po celem telesu. Najprej se mi je poznalo zatekanje v gležnjih in očeh, sedaj pa sem počasi že cela zatečena. Ali lahko kaj od tega pripišem ščitnici, ali pa morda prehajam v meno. Imam 42 let.
Hvala.

Spoštovani!

Če imate hormone na zgornji meji normale, bi to pomenilo, da vam ščitnica preveč deluje in bi zaradi tega hujšala, srce bi vam hitreje bilo, vročina bi vam bila odveč. Teža se poveča pri zmanjšanem delovanju, prav tako otekline se pojavijo, če ščitnica premalo deluje.

Svetujem vam, da se z zdravnikom temeljiteje pogovorite, saj bi del težav lahko pripisali psihičnim motnjam, pri tem pa je potrebno izključiti motnje v delovanju ščitnice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close