Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje ščitnica ????

ščitnica ????

Pred osmimi leti so mi pri pregledu z ultrazvokom napisali, da imam difuznao ščitnico. V maju letos pa sem začela hujšati, tudi po pol kile na dan. Roke so se mi tresle in ob najmanjšem naporu mi je srce razbijalo kot noro. Drugače sem se počutila v redu, bila sem polna energije. Izvid TSH je bil v mejah normale. Sedaj ne hujšam več, sem pa utrujena in lenobna, čeprav sem na dopustu. Bolijo me mišice in sklepi. Takoj ko vstanem, hodim kot robot, saj čutim vsako koščico , predvsem na podplatih.
Ker naša ambulanta nima stlnega zdravnika, se mi sploh ne da v ambulanto in vsakemu znova razlagat mojih težav. Ker sem vitka (shujšana) in lepo zagorela (od lenobe na dopustu), mi kar ne verjamejo, da je z mano kaj narobe. Mene pa vse bolj skrbi.

lp

Lep pozdrav leny. Ščitnico si si testirala, pa je vse v mejah normale? Ja leny, splača se ti vztrajat pri zdravniku, da s ti ne bodo pojavile kake hujše težave.

Razmišljam, da bi prosila za napotnico ginekologa, ali pa bi šla na pregled samoplačniško. Kam bi lahko šla? Ali rabim kakšne izvide? Sem že pozabila, kaj sem rabila pred osmimi leti.

hvala in lp

Kakšno vrednost TSH-ja pa si imela, da so ti rekli, da je normalna? Meni je npr. moj zdravnik rekel za TSH tam nekje med 5 in 6 rekel, da je normalen (meja je 4,2!!!).
Mogoče bi bilo prav, da bi šla samoplačniško tudi na pregled ščitnice (mislim, da zelo hvalijo dr. Pustavrha iz Celja? – naj mi katera pomaga).

Torej meja je odvisna od laboratorija, na Nuklearni kliniki v Lj je (5.5) drugacna kot v Adrialabu (kjer je res 4.2). TSH v mejah normale ni vedno dovolj dober za tvoje pocutje, zato se v tujini ob prisotnih simptomih vcasih priporoca zdravljenje takoj, ko so prisotni simptomi.
lp Sanja

Spoštovani!

Glede na opisane težave je možno, da gre pri vas za avtoimunsko bolezen ščitnice. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ponovno določitev TSH in morda pregled pri tirologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close