ščitnica
Pozdravljeni,
že nekaj mesecev sem konstantno utrujena, prehladi se mi ponavljajo en za drugim, pa viroza, pa sinuzitis.
Zjutraj se zbujam neprespana in skorajda še bolj utrujena kot zvečer, ko grem spat. Dlani imam ves čas rahlo vlažne. Roke se mi že od majhnega rahlo tresejo.
Sem brez prave energije. Mislim pa, da ne gre tu za neko depresijo.
V štirih letih sem se zredila za 15 kg, iz 58 sem prišla na 73. (Pri tem pa ne gre ravno za basanje s hrano).
Res je tudi, da sem pod stalnim stresom in da preveč delam. Stara sem 37 let.
Zdravnica mi je dala pregledati TSH, ki je čisto v mejah normale, 3 in še nekaj.
Sprva je mislila, da gre res za probleme s ščitnico, zdaj, po prejemu izvida, pa pravi, da bova ščitnico zaenkrat izključili in moram dati pregledati še krvni sladkor idr., skratka opraviti imunološki pregled.
Skrbi me naslednje:
februarja sem samoplačniško opravila kompleten pregled krvi in urina (tudi imunološki pregled) ter tudi ultrazvok ščitnice in vse je bilo ok – kri imam že od majhnega zelo dobro. (tudi T3 in T4 sta bila ok).
Kaj mi svetujete? Pričakujem namreč, da bodo tudi zdaj izvidi OK.
Ali naj grem na pregled k tirologu, privat? Zdravnica me namreč glede ščitnice najbrž ne bo poslala na nadalnje preiskave?
Ali so zgoraj opisani simptomi res lahko znak hipotiroize ali pa bi šlo lahko le za kronično utrujenost?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem,
anonimna
Spoštovani!
Glede na to, da je bil pri vas TSH dvakrat v mejah normale, najverjetneje ne gre za moteno delovanje ščitnice. Možno je, da gre za kronično utrujenost, ki je lahko posledica stalnega stresa, ali pa depresijo. Morda bi vam koristilo zdravljenje z antidepresivom, vsekakor pa naj o tem odloči izbrani zdravnik, ki vas najbolje pozna.
Lep pozdrav!