Ščitnica
Pozdravljeni Edi !
Najprej hvala za odgovor na moje vprašanje iz prejšnjega tedna.
Dobila sem rezultate analize krvi : TSH = 130 . V mejah normale.
Amapk zdravnica mi je dala napotnico za ORL ! Naj moje začudenje in kasnejšo prošnjo, da naj mi prosim da napotnico za UZ in tirologa, mi je odgovorila, da tega pregleda jaz nikakor ne potrebujem !
Na mojo anamnezo :vidno povečanemu levemu režnju ščitnice ( opazijo že mimoidoči ljudje), da je v družni rak, da sem sama imela že tumor na jajčnikih ( benigen), da so stari mami v njeni mladosti operirali ščitnico ( imela je golšo), hudemu stresu in naporu v službi, mi je odgovorila, ” ja in, v vsaki družini eden umre za rakom v teh časih” !!!!
Po izobrazbi sem doktor veterinarske medicine. Zato si upam trditi, da se mogoče na moje zdravstneo stanje malo bolj spoznam in vem, da pregleda pri ORL čisto nič ne potrebujem. Dejstvo je, da imam ščitnico močno povečano, katera se pa ni povečala brez razloga.
V prejšnjem odgovoru ste mi odgovorili, da potrebujem napotnico izbranega zdravnika. Na žalost mi moja zdravnica noče dati napotnice za UZ in tirologa. Mi lahko lepo prosim pomagate in mi poveste, ali se da kje opraviti UZ in pregled pri tirologu kot samoplačnik.
Hvala za vašo pomoč in odgovor !
Maja
Tudi jaz imam krven izvide v redu, na levi strani pa povečan reženj. Osebna zrdavnica mi je vseeno dalala napotnico za tireologa. Sedaj čakam na izvide. V Ljubljani na tireološkem oddelku so mi vzeli kri, naredili ultrazvok, scitnigrafijo in vzeli vzorec iz golše. Sedaj čakam na izvide. Običajo se dobijo v 14 denh. So zelo prijazni in ni čakalne dobe. Vse preglede narediš tisti dan, ko prideš tja.Tudi moja babica in prababica sta imeli povečano ščitnoco. Ena je bila operirana, druga pa se je zdravola z jodom.
Kar vztrajaj pri svoji zdravnici, da naj ti ta napotnico. Zakaj bi šla samoplačniško?