Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Ščitnica

Ščitnica

Pozdravljen gospod doktor,

izvid TSH je bil 6,68. Zdravnik mi ni dal zdravil. Ali je prav ravnal?

Lep dan,
Nina

Zdravnik te bi moral napotiti tirologu. Vprasanje pa je ali bi ti ta predpisal hormone in, ce bi ti priznal tezave (ce jih sploh imas). Jaz mislim, da bi morala dobit zdravila, amak to je samo moje mnenje. Obcutek pa imam, da tirologi zelo varcujejo pri predpisovanju scitnicnih hormonov.
Srecno!

Spoštovani!

Nič niste navedli kakšne težave imate in zakaj so vam določili TSH. Vsekakor je TSH 6,68 mU/L mejno zvečana vrednost, kar lahko govori za mejno premajhno delovanje ščitnice. Priporočam pregled pri tirologu.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani,

hvala za tako hiter odgovor.

Vse skupaj se je začelo z vrtoglavico, tresenjem rok, bitjem srca, mravljinci v noge in roke, vendar ne vem ali je bilo to od strahu ali posledica/oz. vzrok ščitnica, potem tudi potenje rok in nog, zeblo me je… Imam tudi zelo nizek pritisk, nazadnje merjen 90/60. Zaradi vsega tega so se začele tudi psihične težave, predvsem strah kaj je z mano narobe.

Osebni zdravnik me je napotil na različne preiskave krvi, med njimi tudi na preiskavo ščitnice in se na podlagi teh rezultatov ni odločil, da bi mi predpisal terapijo. Zato me zanima ali naj grem še po kakšno drugo mnenje?

Hvala in lep dan,

Nina

Natančno take simptome s paničnimi reakcijami vred sem imela tudi sama. Dolga let, preden so mi diagnosticirali Hashimoto. TSH pa sem imela, ko so mi ga 1. merili, med 13 in 14.
Lp.

Pozdravljena,

kaj pa je to hashimoto?

Lp,
Nina

Avtoimuna bolezen scitnice (telo jo samo pocasi unicuje, zato dela vedno manj). Ti imas zelo znacilne znake premajhnega delovanja, zato je pomembno, da gres na pregled in dobis zdravila. Posebej je pomembno, da pri takih vrednostih ne zanosis ali kaj podobnega. Lahko se nam pridruzis v drustvu, kjer bos dobila vec informacij.
lp Kathy

New Report

Close