Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ščitnica

Ščitnica

Pozdravljeni,

ponovno se obračam na vas, spet v strahu za mojega sončka. V ponedeljek sem bila na kontroli pri dermatologinji in ugotovili smo, da sploh nisem alergik, temveč imam moteno delovanje ščitnice. Zdaj sem seveda brskala po internetu in ugotovila, da sem že dosti pred nosečnostjo imela simptome, ki so kazali na ščitnico. Nepojasnjeni kolapsi, močni in pogosti glavoboli, intenzivno slabšanje vida, veliko nihanje telesne teže itd, brala sem tudi, da nezdravljena hipertiroza lahko vpliva na razvoj ploda. Sinek sicer ni imel nizke porodne teže, porod je bil težak (končal se je s CR) drugače ni bilo zapletov. Po appgarju je bil ocenjen z 9,5. Je pa imel nekakšne tike. V spanju je vznak dvignil rokice in odprl oči (zelo sunkovito), kot bi se nečesa ustrašil, vendar je bilo vse tiho, potem je spal dalje, kot da se nič ne bi bilo zgodilo. Potem so ti tiki ponehali, zdaj se spet začenjajo. Zanima me ali je lahko to posledica hipertiroze med nosečnostjo? kaj naj naredim? Pomagajte mi prosim. Mene so skoraj 10 let pošiljali od zdravnika do zdarvnika, pa nobeden ni ničesar ugotovil- potem so postavili diagnozo: psihosomatske motnje, zdaj smo pa ugootvili za kaj je šlo, ne bi rada, da bi se to zgodilo s sinom.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana Neva,
ja, res se velikokrat zgodi, da šele po dolgih letih ugotovimo prave vzroke.
Upam, da bo vaše stanje ob ustreznem zdravljenju kmalu v redu.

Glede otročička: ali je res imel 1. oceno 9 in drugo 5? To bi bilo čudno.
Kar opisujete kot tike, je možno, da je spontan Morojev refleks (preberite v posebni temi, v iskalnik vtipkajte besedi Morojev refleks), ki se velikokrat spontano proži v spanju, ko otroka kaj zmoti, npr. kakšen hrup, zvonjenje ali kaj podobnega, otrok pa vseeno spi dalje. Opazujte gam če bi preveč npr. trzal z eno ročico ali glavico, če bi izvajal gibe kot nekakšno boksanje ali pedaliranje z nogicami in morebiti celo zavil z očkami, potem seveda k zdravniku, da ga napoti k nevrologu.
Če pa vsega tega ni, bo otrok to prerasel, uživajte z njim, vi pa se čimprej pozdravite, da se boste lahko polno veselili vašega otročka.
lp
tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close