Najdi forum

Scintigram skeleta

Spoštovani,
opravil sem scintigram skeleta zaradi bolečin v levem kolku. Izvid: V predelu nad levim acetabulom, kje je na rtg. kolkov opisujejo približno 0,5 cm sklerozacijo, jasnega točkastega kopičenja osteotropnega radioframaka ali izpada kopičenja radiofarmaka ni videti, v ostalem skeletu pa je opazno nakazano simetrično povišano kopičenje radioframaka v ramah, komolcih, v velikih in malih sklepih nog – eventuelne začetne degenerativne spremembe. Opazno je minimalno asimetrično povišano kopičenje radioframaka v glavici leve fibule oredvsem posteriorno-stanje po poškodbi?; vneto degerativne spremembe? Ostali skelet je b.p.

Ali je možno da me zaradi kolena boli kolk in kaj zgornje bolj laično pomeni? Se moram bolj paziti manj ukvarjati s športom…?
Hvala za odgovor in veliko uspehov še naprej; David

Scintigram skeleta je posnetek kopičenja kratkotrajno radioaktivne snovi v kosteh. Kopičenje je odvisno od hitrosti in obsega prekrvavitve (večja je prekrvavitev, večje je kopičenje). Tako je večje kopičenje tudi tam, kjer je večja prekrvavite zaradi vnetja najrazličnejših vzrokov.

Verjetnost, da vas boli kolk zaradi sprememb v kolenu je zelo majhna. Priporočam, da opravite magnetno resonanco levega kolka z artrografijo (z vbrizganim barvilom) in nato pregled s posnetki ter izvidom.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close