Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? SCINTIGRAFIJA

SCINTIGRAFIJA

Pozdravljeni!

Ker imam že več let težave s črevesjem – driske, sem dobila napotnico za scintigrafijo z označenimi levkociti. Zanima me če je že kdo bil na tej preiskavi in kako zgleda?

Če je to sekvenčna scintigrafija, potem ležiš pol ure, pod sabo imaš pa neko “jedrsko kamero” , ki spremlja tvojo notranjost in rezulatati so vidni na ekranu. Nič bolečega.

V žilo ti vbrizgajo kemijski element tehnecij, ki označi levkocite, da postanejo vidni in tako vidijo, ali je in kje je vnetno žarišče. Nič ne boli in baje ni škodljivo.Tanja je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni!
>
> Ker imam že več let težave s črevesjem – driske, sem dobila
> napotnico za scintigrafijo z označenimi levkociti. Zanima me
> če je že kdo bil na tej preiskavi in kako zgleda?

Pozdravljena!

Kot so ti že predhodnice povedale, ni nič bolečega. To sva imela z mojim sinkom starim komaj en mesec. Dobil je infuzijo v žilo , nato pa so mu še dodali ” barvilo” ker so spremljali delovanje njegovih ledvičk. To ležiš na mizi , odspodaj pa je kamera katera spremlja delovanje za kar pač si napotena. V najinem primeru je šlo za ledvička. Vse skupaj traja 30 min. Biti pa moraš čisto pri miru. V tem času se naredi mislim da okrog 78 slik, kjer je oprikazano delovanje. Skratka nič bolečega! Samo priden maraš biti! Hehe…..

Upam, da sem ti kaj pomagala.
Lp
Brigita L.

New Report

Close