scintigrafija
Pozdravljene,
imam eno vprašanje,
CT pljuč(26.9.)-verjetnost metastaz na pljučih(rak dojke pred štirimi leti)ponovni CT žez tri mesece.Bila na scintigrafiji celotnega okostja 24.10.
Moje vprašanje,kako dolgo traja da dobiš izvid,ker to čakanje je že postalo neznosno,že za izvid CT,ki sem ga dobila na dom in ga poslala svojemu onkologu,nisem dobila njegovega mnenja,le da se ponovi CT in napotnico za scintigrafijo.Pa saj je to itak pisalo na izvidu CT-ja.
hvala,
lep pozdrav!
Ps. nekdo je dejal,da čakanje in negotovost ubija!
Stem se strinjam!
Ste delali scintigrafijo na OI? Če ste delali jo tam, so bili izvidi gotovo v enem tednu in jih ima zdravnik, ki vam je napisal napotnico. Pokličite ga, imajo tudi govorilne ure in povprašajte po izvidu. Nikar ne čakajte, oni se ne obremenjujejo s tem, vi pa se prav gotovo, sploh pa so tam za to, da opravljajo svoje delo in to je njihovo delo, za svoje zdravje pa se morate žal pobrigati zgolj in samo vi sami, za njih ste le ena izmed mnogih. Ko so vam odkrili metastaze na pljučih, vam niso predlagali nobenega zdravljenja dodatnega, samo sledenje s ponovnim CT???
SCintiografija narejena v Mariboru-rečeno,da dobim izvid po pošti,tako kot za CT.
samo sledenje z CT-em,od takrat še dobenga zdravnika nisem videla.Že klicala z zvezi metastazami,zakaj zopet zavlačevanje tri mesece,da niso 100% in da vidijo hitrost rasti,blablabla
Me daje grozna jeza,takšna kot pred štirimi leti,ko naj bi bila simolatorka in da fantaziram,ker sem premlada za rak na dojki,blablabla
To da smo same številke že dolgo vem,žal!
Hvala za odgovor,
želim vam prijeten dan,
lp
Pokličite torej v MB, če imate tam onkologa, ki vam je napisal napotnico za scintigrafijo in zahtevajte, da vam povedo kako je z izvidom. Torej pri vas niso gotovi, če gre za progres v pljuča, ki se v tem primeru lahko ugotovi kot so se odločili s ponovnim ct ali z bronhoskopijo. V primeru napredka na kosti, vam morajo čimprej predlagati dodatno zdravljenje z biofosfonati.
Vse dobro vam želim.
Me res veseli-še ena,
dobila samo vezo na odelku scintigrafije,tam ne dajejo podatkov(napačna izjava,da dobim izvid po pošti),le da je napotni zdravnik verjetno že dobil moj izvid,v ambulanti za bolezni dojk pa,da danes imajo ambulanto za ginekologijo ne dojk,fora v tem je,da vedno kličem na to številko za informacije in za kakšna vprašanja(so mi napisale na karton št.)vem pa da ta zdravnik danes dela ambulantno?????
Ja lepa izjava,grem kar jutri osebno tja,verjetno me ne bodo odpikale!
Lp