SB in nosečnost
Spoštovani,
na vas se obračam glede sladkorne bolezni v nosečnosti. Ker me ginekologinja ni poslala na obremenitveni test, sem si sama merila sladkor v krvi saj imam to možnost,ker imamo doma aparat,ki je testiran in dela 100% pravilno. Na tešče se giblje sladkor od 4.4pa do 5.1 nato pa 1.5 ure po hranjenju vedno čez 9 oz kar vedno imam skoraj 9.7 ali 9.9…….ali ni to preveč? včeraj je bil pa sladkor čez cel dan po jedeh do 7.2 po zajtrku 6.4 Danes sem si izmerila sladkor tudi takoj po jedi in je bil 9.2. Kaj naj storim v tem primeru kljub temu da se zdravo prehranjujem? res da sem na začetku pojedla veliko sladkega v zadnjem tednu sem se pa vsem odpovedala in je sladkor še vedno tako visok. Kakšne so še mejne vrednosti sladkor v krvi za nosečnosti po hrani oz.90min po obroku? noseča sem 29 tednov,do sedaj sem se zredila le 4 kg in imam 59 kg, zato me ginekologinja ni hotela poslati na obremenitveni test,ker pravi da nisem v rizični skupini in da je sladkor na tešče v mejah normale.
Lepo Vas naprošam za odgovor in vas lepo pozdravljam!
Pozdravljeni,
krvni sladkor 90 minut po jedi je do 6,7 mmol/l. Jejte zdravo prehrano, brez sladkorja in bele moke, z ogljikovimi hidrati z nizkim glikemičnim indeksom, vsak dan pojdite na sprehod vsaj 30 minut ali bodite drugače telesno dejavni. Imejte 6 obrokov na dan.
Noben aparat ni 100 % pravilen, ker je lahko prisotna 10 do 20 % napaka, meritev je odvisna tudi od vboda in kvalitete kaplje krvi.
lep dan
Spoštovana,
najlepša hvala za odgovor! Če se držim diete mam sladkor nekje do 6.5, če pa se vsaj malo pregrešim, dovolj je že kos belega kruha pa imam sladkor kar čez 9. Sem ugotovila, da se moram zelo držati diete, da sladkor ne narašča. ali lahko kakorkoli vpliva na plod, ker sem šele sedaj ugotovila da imam povišan sladkor???kdo ve, kako dolgo je že povišan, jaz pa sem vsak dan jedla sladko,ker mi je zelo prijalo, seveda sem kljub temu imela zdrave obroke, sladkarije so bile le nepotreben dodatek. Zanima me ali lahko pijem vsaj magnesol, ker imam neprestano otrdevanje trebuha ali ga naj raje ne pijem?
S spoštovanjem!
Pozdravljeni,
preverite, koliko sladkorja vsebuje magnesol, alternativa je Donat Mg.
Sladkor in bela moka zelo dvigneta krvni sladkor, vaše meritve so dokaz za to. Diete se je pač potrebno držati.
Lep dan
pozdravljeni!
zanima me kako sladkorna bolezen pri moških vpliva na zanositev.
namreč fant sumi na sladkorno bolezen in gre na pregled šele drugi teden, midva sva se odločila da bova zanosila. kako bo vplivala sladkorna bolezen na zanositev in kako bo z plodom oziroma ali ima lahko otrok kakšne prirojene napake.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.