savski kamenčki
Prodajajo se ti kamenčki, ker jih rabijo pri hišah med kletjo in zemljo. Nam so jih ravno pripreljali, pripeljejo pa mešanico grdih in lepih, tako, da se moraš prej prepričat kaj ti bodo pripeljali.
Najbolje, da greš z vedri do Save in si nabereš talepe. To ni rabutanje, saj gobe v gozdu tudi ne rabutaš, ane!?
Če še nimaš kamenčkov, moja soseda jih ima zelo lepe bele okrogle moja tamala se najraje tam igra. Kupili pa so jih v HOTIČU PRI LITIJI. to je vse kar vem baje ni drago poglej v imenik.
Aja menda lahko izbiraš velikosti. V reviji moj vrt sem brala, da je za potke bolje, če je drobljen kamen da se sprime in se toliko ne vdira za okrasne predele pa je lepše okogel kamenček.
Zanekrat smo opravili prijetno s koristnim.
Šli smo na izlet proti Gorenjski in Gozd Martuljek je bilo mesto, kjer se do Save pripelješ z avtom, tam pa smo “narabutali” kamenčke. Vendar niso bili lepi jajčasti savski kamenčki, kot smo pričakovali, so pa zelo kontrastno beli, to opaziš šele, ko jih pripelješ domov in jih položiš na zemljico. Še bomo šli, dokler se ne bo nabralo kaj več cekinov, da bi si jih lahko nakupili…